728 X 90

Természetes gyógyvíz, az egészség és az életerő forrása

By Frizura & Szépség

“Minden a vízből keletkezett! Mindent a víz tart életben”

Johann Wolfgang von Goethe

A jó közérzet és az egészség, de a szépség szempontjából is fontos szerepet játszik a víz. A gyógyvíz a szervezetünket létfontosságú ásványi anyagokkal és nyomelemekkel látja el, képes kiegyenlíteni a hiányállapotokat és megszüntetni a veszteségeket. A test egészére hat és mentes minden mellékhatástól. Táplálék nélkül az emberek hosszabb időt is képesek elviselni, de víz nélkül legfeljebb néhány napot tudnak túlélni. Az élet forrása fontos funkciókat tölt be a testünkben, értékes ásványi anyagokat és nyomelemeket szállít, és kiegyenlíti a hiányállapotokat. Legtöbb emberben felmerül az a kérdés, hogy mi teszi a vizet gyógyvízzé?  A legfontosabb, hogy a folyékony gyógyszer literenként legalább egy gramm oldott ásványi alkotórészt tartalmazzon, és eleget tegyen a legszigorúbb higiéniai kritériumoknak.

Mikor mire használjuk?

Gyomorproblémák

A gyógyvíz leginkább a gyomor és a bél kezelésére alkalmas, mivel kíméletesen serkenti az emésztést és így gondoskodik a jó közérzetről. Túl magas gyomorsavszint esetén a magas hidrogénkarbonát-tartalmú gyógyvíz jelent gyors segítséget.

Anyagcsere

A vese és a hólyagkövek az anyagcserezavar következményei. A lebontatlan kristályok nem kielégítő folyadékfogyasztás esetén nem kerülnek elszállításra, kövekké fejlődhetnek és akkor bizony erős fájdalmakat okoznak. A táplálkozás ballasztanyagokban gazdag ételekre történő átállása mellett a folyadékmennyiséget is jelentősen emelni kell. Ilyenkor a sok magnéziumot és hidrogénkarbonátot tartalmazó gyógyvíz a legjobb. Ez a kombináció ugyanis képes arra, hogy feloldja a köveket és kimossa azokat, sőt az újabb kőképződést is megakadályozza.

Vérkeringés

A vérkeringési problémákkal és a túl alacsony vérnyomással küszködő emberek számára azok az ivókúrák a legalkalmasabbak, melyek nátriumklorid-tartalma magas. Egyidejűleg azokon is segít, akiknek mindig hideg a lábuk vagy kimerült a hajtóerejük. Az idősebbek is ezzel a sótartalmú gyógyvízfajtával egyenlíthetik ki legkönnyebben a folyadékhiányukat. Vigyázat, a szív- és érrendszeri gyengeség esetén nem szabad ilyen gyógyvizet inni, mert magas sótartalma a folyadék megrekedéséhez vezethet a testben.

Csontritkulás

A nők számára különösen fontos az osteoporosis megelőzése. A kálciumban gazdag víz mindennapos fogyasztása megakadályozhatja, hogy a kor előrehaladtával a csontok porózussá váljanak. Hogy a betegségnek már a kialakulása előtt gátat szabjanak, különösen a pubertás előtt álló lányoknak kellene rendszeresen fogyasztaniuk a természet ajándékát. Minél nagyobb gyerekkorban és ifjúkorban a kálciumfelvétel, annál nagyobb felnőttkorban a csontsűrűség és a csontmennyiség. A régi bölcsesség, hogy jobb megelőzni, mint gyógyítani, ebben az esetben ugyancsak érvényes.

Depressziók

Viszonylag még rövid ideje, hogy a lítiumnyomelem antidepresszív hatását felismerték. Ez a nyomelem egyes természetes gyógyvizekben nagy mennyiségben fordul elő. Ezek a gyógyvizek komoly terápiás segítséget nyújtanak depressziók esetén. Mivel a nyomelem vízben oldott formában van jelen, így gyors felvételt tesz lehetővé. Terápiás értékkel a literenként legalább 0,005 milligramm lítiumot tartalmazó gyógyvizek rendelkeznek. A vízben oldott anyag mennyisége az üvegen található táblázatról olvasható le. Mivel ez a gyógyvíz is teljesen mentes a mellékhatásoktól, tartósan iható minden probléma nélkül.

Stressz

A magnéziumban gazdag gyógyvizek gyógyítóan hatnak a stresszes állapotokra. Mivel ez az ásvány mintegy 200 enzimet aktivál, az ideginger-teljesítményben és az energia-anyagcserében is fontos szerepet vállal, továbbá a szívműködést és a vérkeringést is javítja. A sport és a fokozott fizikai megterhelés szintén emelik a magnéziumigényt a szervezetben. A sportorvosok ezért ajánlják az izomaktivitást javító, magnéziumban gazdag gyógyvíz kortyolgatását sport közben és utána.

Kovács M. Dóra

Forrás: Internetpatika

Internetpatika

Cikkajánlók:

Megjelent Schlovicskó Kata Álom-szivárvány című könyve a sminkek szerelmeseinek

Nyári szépítőújdonság csokor tőlünk nektek

Kulcsszavak: , , , , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications