728 X 90

Tökéletes csók, tökéletes Valentin-nap

By Frizura & Szépség

Ajkaink egyike azon testrészeinknek, amit nagyon sokoldalúan tudunk használni, beszélünk, táplálkozunk és mosolygunk is velük, de a legérzelmesebb élményt, a csókolózást is ajkainkkal élhetjük át.

labello csok 2 vágott
A csókolózás az egyik legmeghittebb momentuma egy párkapcsolatnak, mert létrehoz egy bensőséges köteléket két ember között. Az ajkak találkozása nem csak érzelmileg hat ránk, de egy igazi biokémiai lavinát is elindít bennünk. Az érintésre válaszul, különösen a simogatás és a csók hatására ugyanis „szerelemhormon”, azaz oxitocin szabadul fel a nőben és a férfiban egyaránt, emellett pedig szervezetünkben csökken a kortizol stresszhormon szintje. A csók ezért nagyszerű eszköze a stresszoldásnak, mert megnyugtat bennünket. De ami a legfontosabb, hogy egy szerelmes csóktól érezzük igazán, hogy összetartozunk valakivel.

labello csok 1
Az ajkak nagyon érzékeny testrészeink. Ajkainkban, ellentétben a bőr más részeivel, nincsenek faggyúmirigyek. Az ajak bőre nagyon vékony, ezért érzékenyen reagál az időjárás-változásra, az UV sugárzásra, ugyanakkor jelzést ad testünk aktuális állapotáról is. Az elégtelen folyadékbevitel ajkunkra is hatással van, emiatt gyakran repedezik. „Az ajakszárazság a legtöbbször eléri az ajakkontúrt is, melynek következménye lehet az, hogy a kontúr környékén az enyhe ráncok megmaradhatnak az arcbőrön. Ezért érdemes erre a testrészünkre is kellő figyelmet fordítani.” – figyelmeztet Dr. Nagy Katalin bőrgyógyász, kozmetológus főorvos.

Forrás és fotó: NIVEA Labello Ajakbalzsamok


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications