728 X 90

Tudj meg többet az asztrológiáról!

By Frizura & Szépség

Bizonyára nincs olyan természetszerető ember, akit magával ne ragadott volna már az éjszakai égbolton szikrázó csillagok varázsa. A mai modern városlakó ember, ha távolabb kerül a mesterséges fényforrásoktól és a szennyezettebb levegőtől, gyönyörűséggel nézi az éjszakai égbolt kifogyhatatlanul sok szépségét.

A hivatásos csillagászok és asztrológusok kivételével az emberek általában csak a látvány gyönyörűségéért emelik tekintetüket az égitestek magasztos világa felé, és észlelik néma járásukat, mozgásukat az égen.

Asztrológia vagy asztronómia

Az asztrológia, a csillagoknak és a bolygóknak a földi életre gyakorolt közvetlen hatására összpontosít, míg az asztronómia a tudományos igényű csillagászati megfigyelésekre épül.

Azonban a régi bölcseknek egyenesen hivatásszerű életszükséglet volt ez az egybevont, „csillagismereti” tevékenység, amit a középkorban még „asztrómantikának” is neveztek.

A csillagászat – mint tudomány – kialakulását elsőként az Egyiptom, Mezopotámia, India, Kína síkságain élt földművelő népek leletei igazolják és ezt a megfigyelő tevékenységet a naptárkészítés tette szükségessé. A földműveléssel kapcsolatban fontossá vált a Nap, a Hold és a csillagok járásának megfigyelése, ugyanakkor kiemelt fontossággal bírt a Hold-hónapok és a Nap-év meghatározása.

A naptárkészítés főként a papság feladata lett, ők határozták meg a folyók áradásának, a vetésnek, az aratásnak az időpontjait, és munkájuk közben lassan egy új irányzat is született: az asztrológiai csillagjóslás babonája. Az évezredek alatt feljegyzett észlelések eredményeként a csillagászat (asztronómia) mindig együtt járt az emberek – az ismeretlentől való félelméből fakadó – babonájával, amit egyes jósok kihasználtak, és másokat megtévesztettek.

Ragyogó útmutatók

Az asztrológia – mint egy empirikus tudomány és királyi művészet rejtélyes ötvözete – képviseli az egyik legősibb világnézetet! Alapelve, hogy a csillagok – amelyek „ragyogó útmutatók” fizikai létezésünk labirintusában való tévelygéseink során – soha nem determinálnak, csak hajlamosítanak szabad akaratunk fejlettségének – azaz tudatos „lelki rezgésszintünk” – függvényében.

Az igazi asztrológia tulajdonképpen a beavatás útja! Elméleti/metafizikai beavatás tulajdon személyiségünk titkaiba és létezésünk misztériumaiba! Olyan „okkult-metafizikai” eszköz, amely a természet jobb megismerésén, valamint az elmélyített önismereten keresztül egészen Isten nagy művének megértéséig – azaz a teremtés kauzális logikájának megismeréséig – vezet.

Ezért a valódi, holisztikus asztrológia inkább az Istenektől származó philo-sophia (egyfajta asztrális logika, pontosabban egy ősi „asztro-zófia”), nem pedig csupán profán csillagjóslás, amely csak – az élvezetsóvár egó érdekeit szolgálva – embertársaink jövőjében való kíváncsi kutakodásra hivatott.

Lelki mandala

Az asztrológia célja, hogy – a valódi önmegismerés rögös útján – beavasson saját létezésünk titkaiba. Ezt viszont a horoszkópnak nevezett „lelki mandala” segítségével próbálja megvalósítani, amely égi képlet – mint személyes „spirituális tükör” – feltárja az ember leggyökeresebb lelki/fizikai összetételét, azaz jellembeli/karakterbeli mivoltát, erőivel és fogyatékosságaival, illetve lehetőségeivel és korlátozásaival együtt, amelyek üdvöt hozhatnak vagy válságos krízisbe taszíthatnak.

Azonban a válság megoldásának kulcsa is bennünk van. Amennyire megjósolhatatlanok a globális folyamatok, annyira átlátható és kiszámítható a psziché belső működése. Igaz, nagy elszántság és bátorság kell ahhoz, hogy a saját problémáink mélyére nézzünk és azok gyökereit feltárjuk. De a megoldás felé vezető út mindig befelé vezet! Ez a tarot nagy arkánumai közül a IX. „ikonnak” – a Remete kártyának – is a fő üzenete.

Ehhez pedig az asztrológiánál alkalmasabb és átfogóbb spirituális térképet mind a mai napig nem találtak…

Nagy Csaba Loránd

Holisztikus Asztrológus

Tel: 06-70/65.65.284, E-mail: csnagy1974©gmail.com

Cikkajánló:

Kókuszgolyó Gretas Kitchen módra

Rúdfitness varázslat. Így még sosem láttad!

Az igazi boldogság az önzetlen szeretetben teljesedik ki

Szívet melengető szépítő újdonságok

A meditálás jótékony hatásai. Ismerd meg a Transzcendentális Meditációt!

A sokoldalú citrom

Harisnya vagy harisnyanadrág? Tudd meg honnan ered és mi a különbség köztük!

Ne féljünk az önvizsgálattól! Miért? Mikor? Hogyan? végezzük el az emlőönvizsgálatot

Miért jó a hialuronsav? Ránctalanítás nőknek és férfiaknak

Kulcsszavak: , , , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble