728 X 90

Új szakértőnket, Szabó Nikolett tudományos kutatót köszöntjük a Frizura & Szépség oldalán!

By Frizura & Szépség

Új szakértőnket, Szabó Nikolett tudományos kutatót köszöntjük a Frizura & Szépség oldalán! Nikolett a Naja Forest magyar márka megálmodója, a Naja Forest bio folyékony gombakivonatok gyártója és fejlesztője.

Aktívan részt vesz a gombatermékek fejlesztésében, valamint a gyártási-kutatási folyamatok felügyeletében. Rendkívül nagy hangsúlyt fektet arra is, hogy a gombakivonatok készítéséhez felhasznált alapanyagok kizárólag a világ legjobb, természetes termőterületeiről érkezzenek. Nikolett szenvedélyes érdeklődése a gyógygombák pozitív élettani hatása iránt abból fakad, hogy szeretne minél több embert megismertetni ezzel a természetes, ám mégis igen hatékony gyógymóddal.

Nikolett munkássága

„2007-ben végeztem a Semmelweis Egyetemen. Kilenc évvel ezelőtt kezdtem foglalkozni az orvostudománynak egy olyan területével, amit ma nemcsak hivatásomnak, hanem szenvedélynek is tekintek. Ez pedig nem más, mint a népegészségtan és népegészségügy, melynek szerves része a megelőzés.

Gyógyítói gyakorlatom során a komplementer medicinát és az egyetemi orvoslást, a táplálkozásterápiát, a gyógygombákat és bizonyos mértékben a pszichológiát is egymással kombináltan használom. Hiszek abban, hogy az egyes módszerek egyénre szabottan összeválogatva együtt jobban szolgálják a gyógyulást. Az egészséget tablettákkal lenyelni, injekcióval megkapni nem lehet, ezért az egészséges életmódra nevelést tartom elsődleges szempontnak a prevenciós tevékenység során. Elhivatottságom és szakmai felkészültségem bizonyítja több konferencia, előadás-meghívás, kutatásaim:

Számos táplálkozás-tudományi kutatásban vettem részt, többek között a Mintamenza-program kidolgozásában. Tagja vagyok a Fiatal Higiénikusok Fórumának, valamint a Magyar Higiénikusok Társaságának. 2013-tól kezdtem el foglalkozni a gyógygombákkal, ehhez kapcsolódóan számos kutatásban vettem részt, többek között a mandulagomba ergoszterol meghatározására és jelentőségére vonatkozó vizsgálatokban.

Kutatásaim elsősorban a gyógygombák poliszacharid- és D-vitamin-tartalmának jelentőségére világítanak rá, melyek tartalma révén népegészségügyi jelentősége lehet a 21. században a hazai halálozási statisztikákat vezető megbetegedésekben. Tekintettel arra, hogy a gombák gyógyhatásainak megítélése napjainkig többnyire csak néprajzi, kulturális és orvostörténeti érdekesség volt, és jelenleg még csak a kezdetén vagyunk annak, hogy megérthessük azt a sokféle, egészségre kifejtett jótékony hatást, ami a gombákban rejlik, ezért a kutatásaimban, előadásaimban szeretnék rávilágítani arra is, hogy milyen nagy mértékben ígéretesek az egészség megőrzésében és a betegségek megelőzésében, beleértve például az egyre több emberi életet veszélyeztető daganatos megbetegedéseket is.

Az egyik legfontosabb dolog, amire ráébredtem a gombákkal végzett munka során az az, hogy a gombák a természet CSODÁI, a biológia törvényszegői! Megkérdőjelezik az életről kialakult elképzeléseinket. Se nem növény, se nem állat (bár az állatokhoz genetikailag közelebb állnak), s mégis mindenütt jelen vannak. Igaz, rejtve. A gombák többnyire láthatatlan, egysejtű lények és föld alatt húzódó hajszálvékony gombafonalak. Nélkülük a biológiai folyamatok nagy része egyszerűen nem működne.”

Az alábbi kérdésekben kereshetitek Nikit, ha regisztráltok az oldalunkon

Dietetika és átfogó életmód, táplálkozási tanácsadás

A dietetikus feladata egyrészt az egészséges emberek számára az egészségük megőrzése érdekében, másrészt pedig egy fennálló kóros állapot miatt szükséges egyénre szabott táplálkozási és életmód-tanácsadás, amely megfelel a páciens adottságainak, lehetőségeinek, céljainak. A változatos, kiegyensúlyozott táplálkozás alapjául szolgál egy egészségmegőrző életmódnak, amely mellett megelőzhetjük a betegségeket, illetve a már kialakult betegségek kezelésének.

Életmód és testsúlykontroll

A sikeres fogyás titka nem az 1–2 hetes divatdiéták betartásáról szól, hanem bizony az életmódváltásról. A túlsúly kialakulásának több oka is lehet, ezek közül a leggyakoribb a helytelen étkezési szokások követése. A dietetikában rejlő erő az egyén életritmusára szabott életmódprogram. Egy olyan program kialakítása, mely tartható akár egy egész életen át anélkül, hogy éheznénk és sanyargatnánk magunkat. Ugyanis a visszahízás oka az eredetileg elhízást okozó életmódhoz való visszatérés.

🙂 28 napos életmód váltó program 🙂 100%-ig növényi életmódprogram. 🙂 A már kialakult betegségek étrendi tanácsadása. 🙂 Több rizikófaktor esetén (magas vérnyomás, szív- és érrendszeri problémák, mozgásszegény vagy túlterhelt életmód, elhízás stb.). 🙂 Daganatos betegek speciális étrendje.

🙂 Olyan betegségeknél, amelyekben a diéta elengedhetetlen feltétele a gyógyulásnak, valamint  összetett anyagcsere-betegségekben (pl. inzulinrezisztencia, cukorbetegség, zsíranyagcsere-zavar).

🙂 Egészséges fogyókúra, hízókúra kontrollált folyamata.

🙂 Allergiás betegségek és ételintolerancia (liszt-, tej-, tojásmentes étrendek), emésztőszervi betegségek (gyomor- és bélrendszer) esetén.

🙂 Sportolók speciális étrendjének kialakításában fókuszba állítva a hatékony teljesítményfokozást.

🙂 Várandósság, szoptatási időszak idején.

🙂 Rendszertelen, tápanyaghiányos étrendek, rossz táplálkozási szokások korrekciójában, a kiegyensúlyozott családi étrendi szokások meghonosításában.

🙂 Laborvizsgálatok során a normálistól eltérő értékek esetén, különös tekintettel a kardiovaszkuláris rizikófaktorokra és a metabolikus szindróma jellemzőire.

Leletelemzés

Egyéni vitaminkúrák, gyógygomba-terápia összeállítása

amelyek segítségével igyekszem a szervezet öngyógyító erőit, immunrendszerét támogatni, és a puszta tünetmentesítés helyett a gyökereket feltárva és onnét kiindulva az egészséget helyreállítani, illetve a már előre haladott kórfolyamatokat megfékezni, amit lehet regenerálni, az általános állapotot, közérzetet javítani. Ennek során életmódváltást, egyéni étrendet, vitaminokat, étrend-kiegészítőket és fitoterápiás szereket is javaslok, alkalmazok. Ha az én tudásom nem elegendő, akkor másokat is ajánlok, bevonok a vizsgálatokba, kezelésekbe.

Tanácsadás rovatunk szakértőit itt tudjátok megnézni!

Forrás: Szabó Nikolett

Fotók: Frizura & Szépség, Köő Adrien

Fotók 2 Naja Forest központban: Manager Magazin / Móricz-Sabján Simon

Kulcsszavak: , , , , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications