728 X 90

Új szakértőnket, Várhelyi Georgina gyógytornászt köszöntjük a Frizura & Szépség oldalán!

By Frizura & Szépség

Új szakértőnket, Várhelyi Georgina gyógytornászt, a Budapestfizio rendelő szakmai vezetőjét köszöntjük a Frizura & Szépség oldalán! Ginát a pilates kapcsán ismerem, mivel ő egyben az Ausztrál Fizioterápiás és Pilates Intézet (APPI) magyarországi képviselője, ami azt jelenti, hogy ennek a nemzetközi iskolának szervezi a rehabilitációs pilatesoktató-kurzusait Magyarországon, amelyet én is elvégeztem.

Ismerjétek meg Georginát!

„A kétezres évek közepén több évig Angliában dolgoztam egy manchesteri fizioterápiás magánrendelőben. Lenyűgözött, hogy a tulajdonos mennyire innovatívan, a legújabb kutatásokat, módszereket alkalmazva építette fel a rendelőhálózatát. Angliában általában minden szektorban éles a verseny, a mi gyógytornászrendelőnkbe mégis özönlöttek a gyógyulni vágyók, feltehetően azért, mert hatékonyan tudtunk segíteni.

Miután hazatértem Budapestre, a kint látott tapasztalatokra építve nagy lelkesedéssel nyitottam meg a Budapestfizio nevű rendelőmet. Magyarországon az emberek jelentős részének rendkívül hamis kép él a fejében a gyógytornáról/fizioterápiáról. Annak ellenére, hogy ez a tudomány a sok új kutatásnak köszönhetően borzasztóan sokat változott az elmúlt években, itthon a gyógytorna a legtöbb ember számára a továbbra is a »cicahát«-szerű gyakorlatok unalmas mechanisztikus ismétlését jelenti.

A Budapestfizio rendelőjében a kezelések során az aktív és passzív módszerek optimális arányára törekszünk. Ez azt jelenti, hogy az aktívan végzett erősítő gyakorlatokon túl nagyon nagy hangsúlyt fektetünk a passzív, vagyis a gyógytornász által végzett, vagy az ő közreműködésével történő lazító nyújtásokra, mobilizációkra, melyek a laikus megfigyelő számára leginkább egyfajta gyógymasszázsként írhatóak le.

A rendelőnkben alkalmazott manuálterápia, triggerpont-terápia, fascia disztorziós modellterápiákban mind közös, hogy az emberi testben található feszességek oldását célozzák. Ezek a módszerek sosem csak az adott területre fókuszálnak, a kezelések lényege, hogy figyelembe veszik az emberi test kölcsönhatásait, az izmok, az ízületek, a kötőszövet bonyolult kapcsolódásait.

A gyógytornászaink által végzett lazító, mobilizációs gyakorlatok mellett természetesen az aktív erősítő gyakorlatok is szerepelnek a kezelések során. Ezeknél az erősítő gyakorlatoknál nagyban támaszkodunk az APPI rehabilitációs pilatesmódszerre. A Budapestfizio több éve az Ausztrál Fizioterápiás és Pilates Intézet (APPI) magyarországi képviselője, ami azt jelenti, hogy ennek a nemzetközi iskolának szervezzük a rehabilitációs pilatesoktató-kurzusait Magyarországon. A pilates lényege, hogy erősítő gyakorlataival a testünk helyes tartásáért felelős mélyizmokat, törzsizomzatot erősíti. A pilatesgyakorlatoknál is nagyon fontos a nyújtás és a különböző izomcsoportok közötti kapcsolódás, így kitűnően tudjuk alkalmazni a gyógytornakezeléseink során.”

Szerkesztő véleménye a pilatesről

Szuper mozgásforma, én imádom. Saját magamon és vendégeimen már évek óta van szerencsém megtapasztalni csodás hatásait. Több irányzat van itthon is. Érdemes megnézni, hogy az oktatónk milyen irányzatot végzett. Az APPI egy nagyon magas színvonalú képzést nyújt. Korábban a Michael King-féle pilatesirányzatot is elvégeztem, amely szintén nagyon jó képzés. Ezt a kettőt mindenkinek szívből ajánlom, ha pilatesoktató szeretne lenni.

Az alábbi témák kapcsán kereshetitek Ginát, ha regisztráltok az oldalunkon:

🙂 Mozgásszervi panaszok kezelése (pl. derék-, hát-, nyakfájdalom, ülőideg-gyulladás, teniszkönyök, porckorongsérv, sarokfájdalom)

🙂 Manuál terápiás technikák lényege, jelentősége

🙂 Testtudatfejlesztés jelentősége

🙂 Testtudat fejlesztése a pilatesmódszerrel

Molnár Gréta

Budapestfizio

Tanácsadás rovatunk – Ismerjétek meg a szakértőinket!

Cikkajánló: Feltöltődés a Hush & Hush prémium étrend-kiegészítőkkel! Teszteljétek velünk!

 

Kulcsszavak: , , , , , , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications