728 X 90

Zséda – énekesnő

By Frizura & Szépség

Négy év várakozás után Ötödik érzék címmel kerül boltokba a szólókarrierjének 10 éves jubileumát ünneplő Zséda ötödik nagylemeze. Ismét egy sokszínű, izgalmas, éveken át érlelt, modern és nőies popzenei anyaggal állt az előadó a közönség elé.

 Zséda eddig csupán egyetlen egyszer mondott igent duett felkérésre: a Valahol című dalban Létray Ákos volt a partnere, a dal a 2008-as év egyik legtöbbet játszott dala lett. Ezúttal is helyet kapott a lemezen egy duett, a Hűtlen című dalban Zséda partnere Majka, aki hangja nyers erejével, karcos férfiasságával izgalmas színt visz a lírai balladába.

Bár az Ötödik érzék vállaltan mainstream album, mégis van helye ebben a zenei világban Dévényi Ádám Ha lennél című csodálatos dalának is, mely újraöltöztetve szólal meg a lemezen Zséda hangján.

 „A Ha lennél… című dal végigkísérte a gimnazista éveimet. A szöveg és az előadásmód lenyűgözött már akkor is, de csak most éreztem elég erőt, felnőtt érettséget ahhoz, hogy hozzányúljak ehhez a számomra oly fontos dalhoz” – nyilatkozta az énekesnő.

Van könnyeinket kérő ballada, és van csajos, bulis, nevetős dal. Zséda lelkének minden rétegét, színét felfedi a zene segítségével, egy szenvedélyes nő rengeteg arcát mutatja meg azoknak, akik meghallgatják az Ötödik érzéket.

 „Nekem fontos, hogy időről időre elkészítsem egy-egy korszakom lenyomatát. Hogy dalba fogalmazzam mindazt, amit az életről, a szerelemről, a körülöttünk lévő világról gondolok. Számomra nagyon fontos a lemez egysége. Minden dalnak helye és célja van, minden dal egyformán fontos nekem valamiért” – vallja Zséda.

 Az Ötödik érzék elkészítésében az eddigi Zséda-albumokhoz hasonlóan, a hazai könnyűzene legtehetségesebb szerzői működtek közre: Létray Ákos, Moldvai Márk, Rakonczai Viktor, Rácz Gergő és ifj. Malek Miklós mellett Szirtes Edina „Mókus” is készített dalokat az új albumra.

 „Akik ismerik a lemezeimet, tudják, hogy a tökéletes szövegek mindig nagyon fontosak voltak számomra. Szeretek és akarok magyarul énekelni. Hiszek abban, hogy nekünk, akik magyarul álmodunk, a zenében is magyarul kell eljuttatnunk az érzéseket, a gondolatokat a közönséghez. Hálás vagyok a szövegíróimnak, hogy segítenek nekem megtalálni azokat a szavakat, melyekkel legkönnyebben árad a zene” – mondja a díva.

 

Frizura:

Zséda hosszú haja fokozatos vágással van megdúsítva – ezáltal volument kap a haj. Ha feltűzve viseli, akkor is inkább a lazán feltűzött, enyhén kócos hatás az, ami kedvező az arcához.

 

 

Fotó: Warner Music


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble