Mitől zöld a zöld kávé?
Mostanában egyre többet hallhatunk a zöld kávéról és a jótékony hatásairól. A zöld kávé azért zöld, mert nincs megpörkölve. Száz százalékban nem kapható, mert mindenképpen pörkölt kávészemekkel kell mixelni, egyrészről nem darálható magában, másrészről ihatatlan lenne az íze miatt. Jelenleg inkább arabikából készül. A zöld kávéban 70 százalékban van pörkölt és 30 százalékban zöld, nyers kávé, amely csirátlanítva van.
Csak őrölt formában kapható, mert ezt otthon nem lehetne megdarálni.
Jótékony hatásai:
A zöld kávéban lévő klorogénsav egy nagyon fontos antioxidáns, lassítja az öregedési folyamatokat.
Továbbá a klorogénsavnak köszönhetően csökken a bevitt szénhidrátok zsírrá alakulása, így hatásos a súlygyarapodással szemben, csökkenteti a összsúlyt és a testzsír lerakódást, gátolja a zsírfelszívódást és megakadályozza a májszövetben az új zsír termelődését.
Másik pozitív hatása, hogy a fokozott zöld kávéfogyasztás jelentősen csökkenti a diabétesz kockázatát is. A kávé egy összetett anyag, amely több mint ezer különálló vegyületből áll. Az összegyűjtött adatok bizonyítják, hogy a kávé klorogénsav-tartalma felelős a glukózcsökkentő hatásért, több nagyon érdekes mechanizmuson át. Kimutatták, hogy a klorogénsavban gazdag növények több mint 15 százalékkal csökkentik az éhgyomri vércukorszint értékeket a gyógyszerekre gyengén reagáló diabéteszes betegeknél.
A zöld kávéról és a kávézásról további információt a www.porkolde.hu oldalon olvashat.
https://www.frizuraszepseg.hu/husegkartya-porkolde-a-kezmuves-kavek-keszitoje/
Fotó: www.kepguru.hu
Vélemény, hozzászólás?