728 X 90

Programajánló édesszájúaknak – egészséges alapanyagok, étrend-kiegészítők

By Frizura & Szépség

kurtoskalacs_18

Az ország legnagyobb kürtőskalács tortáját készítik el a 4. Kürtőskalács Fesztiválon. Október második hétvégéjén a hagyományokhoz hűen ismét kürtőskalácsillat lengi be a Vajdahunyadvárát, ugyanis jön a 4. Kürtőskalács Fesztivál. Lázár Chef ennek örömére Tóth Andit, Lábas Vikit, Fenyvesi Zolit és Mujahid Zolit avatta be a kürtőskalács-készítés rejtelmeibe. Az idei Kürtősfeszt különlegessége, hogy a Nagy Közös Sütés résztvevői megrajzolják Magyarország kürtőskalács térképét, valamint a megsütött kürtőskalácsok egy részéből elkészítik Lázár Cheffel az ország kürtőskalács tortáját. „Nagyon örülök, hogy én lehetek az idei fesztivál házigazdája, ugyanis amellett, hogy tudok és szeretek is kürtőskalácsot készíteni, sok személyes élmény fűz az erdélyi-magyar finomsághoz. Amerikába például évekkel ezelőtt az elsők között vittem ki az ínycsiklandozó édességet, 1547 kalácsot sütöttem ott és mindenki csodájára járt. Tavaly Svédországban pedig egy nemzetközi versenyen különdíjat is nyertünk a kürtőskaláccsal. Persze nekem is vannak kisebb titkaim, például, hogy sose készítsünk keveset” – mosolyog Lázár, miközben lázasan készíti a kürtőst. A 4. Kürtőskalács Fesztivál mottója: „Kürtöld világgá! Kürtőskalács – csodakalács”. A kürtőskalácsot tavaly decemberben hungarikummá is nyilvánították, ezért a Földművelésügyi Minisztérium és a Hungarikum Bizottság is támogatja a rendezvényt. Minden nap változatos koncertek szórakoztatják majd a kilátogatókat, pénteken többek között a Margaret Island zenekar, szombaton Tóth Andi és Tóth Vera, vasárnap pedig a világzenei napon Palya Bea és zenekara lép színpadra – mesél a fesztiválról András Tünde, rendezvényigazgató. Városliget – Vajdahunyad Vára, 2016. október 7–9.

att00684-foto-3-kicsi

Jó hír a gyömbérrajongóknak, hogy megjelent a piacon a Dr. Muches Gyömbércseppek hidegen sajtolt biogyömbér-kivonatból. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, édesítőszert, alkoholt vagy tartósítószert, így ha nincs időnk vagy kedvünk bajlódni a gyömbér lereszelésével, akkor ideális megoldás lehet, hogy felkészítsük az immunrendszerünket a téli hónapokra. A Dr. Muches Gyömbércseppek fogyasztása ajánlott gyomorpanaszok, emésztési problémák esetén, a gyömbér görcsoldó tulajdonságának köszönhetően. Az immunrendszer erősítésére vágyók számára különösen kora ősztől tavaszig, és esős, hűvös időben. Megfázásos és légúti megbetegedések alatt és után, a gyömbér antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően. Intenzív szellemi munkát végzők számára: a szellemi kimerültség esetén a gyömbér kellemesen nyugtató íze segít a belső egyensúly helyreállításában. Utazási panaszok esetén a gyömbér stabilizálja az agyi egyensúlyközpontot és a gyomorra nyugtatólag hat. Alkohol okozta másnapossági tünetetek kezelésére: antioxidatív tulajdonságának köszönhetően elősegíti a méreganyagok leépülését. A hidegen sajtolásai eljárásnak köszönhetően az összes természetes ásványi anyag, vitamin és nyomelem, mint a gingerol és a shogaol – melyek egy jelentős része a növény hámozása, forralása és szárítása során elvész –, a Dr. Muches Gyömbércseppekben megmaradnak. Fogyasztási javaslat: csepegtessünk naponta kétszer 15 csepp Dr. Muches Gyömbércseppeket vízbe, gyümölcslébe vagy langyos teába. Javasoljuk a csepp fogyasztását lefekvés előtt, hogy a gyömbér ki tudja fejteni nyugtató hatását. A terméket a szerkesztőségünk is tesztelte. Nagyon kellemes íze van és gyulladáscsökkentő hatását is megtapasztaltuk már. A termék megvásárolható az Internetpatika webáruházban is.

no-carb-kakaos-puding-por

Ha egy egészséges finomságra vágyunk, akkor ajánljuk a NoCarb kakaós pudingport. A Frizura & Szépség frizura bemutató partiján is meg lehetett kóstolni. Diétás kakaós pudingpor, alacsony kalória és minimális szénhidráttartalommal. Nem tartalmaz tartósítószereket, mesterséges aromákat, édesítőszereket, gabonaszármazékokat, szóját! 1 zacskó pudingporból 4 adag puding készíthető! Összetevők: holland típusú, 22% zsírtartalmú kakaó, konjac liszt. Megvásárolható az Internetpatika webáruházban is.

chocome_2016_ujdonsag-foto-kicsi

A korábbi évekhez hasonlóan az új csokoládészezont vadonatúj termékfejlesztésekkel kívánja a chocoMe még vonzóbba és varázslatosabbá tenni. A nemzetközi versenyeken kiemelkedően sok díjat begyűjtő csokoládémanufaktúra az őszi idénynek egy merész, a francia csúcsgasztronómiában is pusztán egy pár éve használt alapanyaggal, egy különleges, díjhalmozó drazsékat bemutató válogatással és egy új, egzotikus Voilé ízzel vág neki. Fekete ribizli borssal fűszerezett étcsokoládés szicíliai mandula: Az étcsokoládéban kiteljesedő fekete ribizli bors intenzív gyümölcsössége és egyben fűszeressége ellenállhatatlanul pikáns kéreggel vonja be az oválisan megnyúlt mandulát. De mi is az a fekete ribizli bors? A kissé megtévesztő elnevezésű fűszer a gasztrovilág új, alig pár éves francia innovációja. A fűszer alapja a fekete ribizli cserjékről begyűjtött friss rügyek, amelyekből liofilizálással kivonják a bennük található vizet, majd kíméletesen porítják, így az eleven, kissé csípős, ugyanakkor nagyon kerek gyümölcsaromákban bővelkedő fűszer egész évben hordozza a fekete ribizli – egyébként csak nyáron élvezhető – frissítő, kesernyés ízét.  További újdonságok: Raffinée 4 – Tej-, fehér- és szőke csokoládés drazsé válogatás gyümölccsel és magvakkal. Kandírozott pink grapefruit héj venezuelai étcsokoládéval bevonva.

xilit_matrica_100x94_finn

Egészséges alternatíva édesítésre az Internetpatika Xilit, nyírfacukor. Génmanipuláció-mentes, természetes édesítőszer, melyet alacsony glikémiás index és alacsony energiatartalom jellemez. Tartósítószert nem tartalmaz. Ezzel a mellékízmentes cukorhelyettesítő készítménnyel a hagyományos kristálycukor 1:1 arányban kiváltható. Szerkezete és íze miatt szinte minden felhasználási területen remek, alacsony kalóriatartalmú, természetes cukorpótló. A természetben szinte minden gyümölcsben és zöldségben előfordul, de 5-10 mg-ot a szervezetünk is előállít belőle naponta. A kukoricacsutka rostjaiból almasav segítségével, illetve különböző baktériumkultúrák fermentálásával (erjesztésével) xilitet nyernek, amit szárítanak és őrölnek. Nem tartalmaz kukoricafehérjét vagy más, kukoricában található allergén anyagokat, mert nem a kukoricaszemből készül. A cukorhoz képest a xilit kalóriatartalma 40 százalékkal, szénhidráttartalma pedig 75 százalékkal kevesebb. A xilit glikémiás indexe igen alacsony, mindössze 7. Ez segít a vércukorszintet egyenletesen alacsonyan tartani, és segíthet a túlevés és az elhízás problémáját megoldani. A xilit a szervezetben lassan szívódik fel és alakul át, ezért segíti a jóllakottság érzését és csökkenti a túlevés veszélyét. Az alacsony kalóriatartalma pedig hozzájárulhat a sikeres fogyáshoz. Lúgos kémhatású, ezért a Candida-diétán lévők is bátran fogyaszthatják, hiszen a cukorral ellentétben, nem nyújt táptalajt a gombáknak. A xilit korlátlanul fogyasztható, szinte teljességgel kiváltható vele a cukor, de mivel molekuláris szerkezete eltér a cukorétól, így az élesztőt nem bontja le, ezért kenyér és kelt tészták készítésére önmagában nem alkalmas. Ugyanezen oknál fogva a xilit nem kristályosodik, ezért kemény cukorka sem készíthető belőle. A xilit fogyasztásához rövid hozzászoktatási időszak szükséges, mert arra érzékeny egyéneknél enyhén hashajtó hatású lehet. Gyermekek esetén a hashajtó hatás küszöbértéke kb. 4-5 dkg, felnőttek esetében pedig 15-20 dkg naponta.

25124407-vodros-kokuszolaj-foto

Az Internetpatika Kókuszolaj semleges ízű, illatú természetes eljárással készült, adalékanyagtól és transzzsíroktól mentes kókuszolaj. Magas laurinsav-tartalma miatt antibakteriális. 25 Celsius-fok alatt zsírszerű, krémes állagúvá dermed. Hevítés során nem oxidálódik, így magas hőmérsékleten sem szabadulnak fel káros anyagok belőle, nem képez pörkanyagot, ezért használata közben kellemetlen szag sem tapasztalható. Magas hőállósága miatt többször is felhasználható. Sütés-főzés során, valamint hidegen is kiválóan alkalmas az állati eredetű zsiradékok, étolajak, vaj és margarin helyettesítésére. Fritőzben is használható. Összetevők: 100% kókuszolaj. Nem hidrogénezett! Nyomokban kókuszhártyát tartalmazhat, amely a minőséget és a felhasználhatóságot nem befolyásolja. Szerkesztőségünk is folyamatosan használja és nagyon ideálisnak találjuk sütéshez és főzéshez.


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble