728 X 90

3+1 tipp az emlékezetes, nyári családi kirándulásokhoz

By Frizura & Szépség

Ha nyár, akkor irány a természet! A jó idő beköszöntével sokkal inkább vágyunk a szabadba, de gyakran okoz fejtörést, hogyan lehet az egész család számára emlékezetes a nyári kirándulás. A következő tanácsok segíthetnek feledhetetlenné tenni a természetben töltött közös időt.

 

1. Izgalmas útvonal, hívogató úti cél

Amikor az egész család indul túrázni, nagyon fontos, hogy ne a megtett kilométerek száma, hanem a kirándulás élménye kerüljön fókuszba. A gyerekek számára fontos, hogy megismerkedhessenek és elidőzhessenek a természet csodáival. Fára mászni, kacsázni vagy kristálytiszta forrásvizet inni mind olyan tevékenység, amelyre érdemes időt szánni túrázás során. Egy rövidebb, de izgalmakkal (kisvasút, bobpálya, érdekes alakú sziklák, dúsvirágú mezők) tűzdelt kirándulás vagy egy hosszabb táv, amelynek célja fürdésre alkalmas, természetes víz, könnyen meghozhatja a gyerekek túrakedvét. A Pilisben és a Börzsönyben, de Magyarország többi hegyvonulatában is rengeteg olyan túraútvonalat találhatunk, amelyek az egész család számára csodálatos élményeket tartogatnak. Kalandra fel!

2. Főzzünk közösen a szabadban!

Miért van a szabadban készült ételeknek egészen más íze, mint a konyhában főzött finomságoknak? Nincs rá magyarázat, de feltételezhető, hogy leginkább azzal a hangulattal és szabadságérzettel van összefüggésben, amelyet a kinti főzés teremt. Ha a tűzrakásra már nincs idő egy túranap után, vigyünk magunkkal egy gázpalackot, gázfőzőt vagy egy hordozható grillezőt, és már a legalapvetőbb élelmiszerekből is könnyedén készíthetünk olyan ételeket, amelyekkel az egész család jól lakhat. Biztosra vehetjük, hogy egy közös főzés a csillagos ég alatt még közelebb hozza majd a családot.

3. Megbízható felszerelés

Legyen szó- egy vagy többnapos túrákról, készüljünk olyan ruházattal, amely akkor is maximális kényelmet és komfortérzetet biztosít, ha hirtelen zordra fordul az időjárás a túra során! Különösen fontos ez a gyerekek esetében.

+1. Családi kemping

A sátrazás mindig izgalmas dolog a kicsiknek, így, ha többnapos útra indulunk, panzió vagy kulcsosház helyett válasszunk egy barátságos kempinget szállásnak! Hagyjuk hátra a civilizációt, a mobilunkat, az internetelérést és töltsünk egy hétvégét a családdal a szabad ég alatt! A közös sátorállítás, a tábortűz vagy az esti társas emlékezetessé teszi a természetben töltött estéket az egész család számára.

Fotó és forrás:  https://www.fjallraven.com/

promóció


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség