728 X 90

4 szuper tavaszi szépségrutin a gyönyörű bőrért!

By Frizura & Szépség

Tavasszal a nők többsége sok időt és energiát szán arra, hogy testét és bőrét ismét felélénkítse, felkészítse a nyárra, a melegre. Ennek több hasznos praktikája van, akár otthon, akár a kozmetikusnál, de akad egy olyan napi, illetve heti rutin is, amit érdemes gyakorolni- árulja el Kürti Éva, szépségszakértő.

tavaszi szepsegrutin másolat

Minden reggel felkelés után

Minden reggel, felkelés után, ajánlatos megtisztítanunk a bőrünket. Sokan csak megmossák az arcukat hideg vízzel, ami jó, de nem elegendő. Bár éjszaka nem rakódik az arcunkra az utca pora, nem kell számolni a smink mellékhatásaival, ugyanúgy izzadunk. Az izzadságba a párnáról, vagy éppen a levegőről szennyeződések tapadhatnak, amik elősegíthetik a pattanások, mitesszerek, bőrproblémák kialakulását. Éppen ezért reggel is nagyon fontos a tisztítás, tonizálás, hidratálás.

Minden este lefekvés előtt

Az egész napos munka, rohanás után a nők többsége, sokkal nagyobb figyelmet fordít az arctisztításra, mint reggel. Valóban igaz, ha választani kell, az esti tisztítás lényegesebb, ugyanis ekkorra már rengeteg szennyeződés kerül az arcbőrre. Lényegében ugyanazt a tisztítási, tonizálási, hidratálási fázist kell megismételni, amire reggel sort kerítettünk, csak este értelemszerűen már éjszakai krémet célszerű választanunk, illetve egy jó szemkörnyékápolót!

Ne feledkezzünk meg a szemünkről sem!

Az arctisztítás mellett érdemes odafigyelni, hogy szemünket is megfelelően megtisztítsuk! Mivel a szemkörnyéki bőr korán ráncosodik, ezért nagy hangsúlyt kell fektetni arra, hogy a sminkeltávolítás kíméletes és hatékony legyen, így megakadályozhatjuk az újabb ráncok megjelenését és a bőr rugalmasságának elvesztését. A folyamatos szemmozgások következtében kialakult ráncok csökkentésére érdemes olyan lemosót választani, ami ránctalanító hatással is bír!

Tipp: Tekintettel arra, hogy bőrünk a szem környékén roppant vékony és sérülékeny, az öregedés első jelei itt látszanak meg legkorábban, ezért ápolására különös gondot kell fordítani.

Hetente egyszer

Hetente egy alkalommal – lényegtelen, hogy reggel, este, vagy napközben – érdemes időt szánni az alábbi rutinokra. Ezek hosszútávon segítik megőrizni a bőr fiatalosságát, rugalmasságát és üdeségét, továbbá hozzájárulnak a megfelelő tisztasághoz. Heti egy alkalommal óvatos radírozzuk le az arcbőrünket, de nagyon ügyeljünk rá, hogy ne túl agresszív, és feltétlenül egészen apró szemcséjű terméket válasszunk. Véletlenül se legyünk durvák, gyengéden, körkörös mozdulatokkal vigyük fel a bőrre a készítményt. A bőrradírozás előtt tisztítsuk meg az arcot, távolítsuk el a sminket (ha viseltünk), majd az öblítést követően használjunk hidratáló krémet. Egy másik alkalommal, ugyancsak hetente egyszer használhatunk mélytisztító pakolást is. Ennek a terméknek a működési elvében rejlik a csodája, ugyanis miután feltettük az arcra, a pakolás a pórusok mélyére hatol, majd megszilárdul. Száradás után egyben le tudjuk húzni, minden szennyeződéssel és elhalt hámsejttel egyetemben. A mélytisztító, lehúzható arcpakolásra nyugodtan tekinthetünk úgy, mint egy bőrradírozásra, ezért érdemes legalább három-négy napot várni a két különböző rutin között. Végül, de nem utolsó sorban szintén hetente egyszer jöhet egy kis élvezetes kényeztetést, amit éppúgy alkalmazhatunk a megtisztított bőrön, mint arcradírozás, vagy mélytisztítás, gőzölés után. A lemosható arcpakolást vigyük fel az arcra, gyengéden masszírozzuk be, végül hagyjuk, hogy a vitaminok és ásványi anyagok kifejthessék jótékony hatásaikat. Pihenjünk le néhány percre, lazítsunk, esetleg kortyolgassunk el egy bögre zöld teát. Ha letelt a hatóidő, mossuk le a pakolást, majd nagyon vékonyan kenjük be a bőrünket hidratálóval például Fytofontana Stem Cells Hydro segíti a bőrben a víz sejtről sejtre történő átadását, így a bőr mélyét is hidratálja, az őssejtes bőrmegújítás mellett.

Forrás és fotó: Fytofontana


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications