728 X 90

5 szuper tipp a tudatos arcápoláshoz!

By Frizura & Szépség

A különféle kozmetikumok hatása csak akkor lesz látványos és tartós, ha közben odafigyelünk néhány dologra, amelyekkel kihozhatjuk a maximumot a kencéinkből. A bőrtípushoz illő, tudatos termékválasztás, a következetes használat és az életmódbeli szokások mind nagyban befolyásolják a bőr állapotát.

Ismerjük meg a saját bőrünket!

Ne a reklámokból, és ne mások tapasztalataiból vonjunk le következtetéseket magunkra nézve, hiszen a bőrünk épp annyira egyedi, akár egy ujjlenyomat. Egy bőrdiagnosztika keretében kérjük ki egy kozmetikus, vagy egy bőrgyógyász véleményét arról, hogy pontosan milyen a mi bőrtípusuk, esetlegesen milyen bőrproblémáink vannak, mi az, ami használhat neki, és mi az, amit kerüljünk. Ennek tudatában könnyebben ki tudjuk választani a piacon lévő termékekből a számunkra megfelelőt.

A kevesebb több!

Egy átgondoltan összeállított arcápolási kelléktárnak nem kell az egész fürdőszobapolcot elfoglalni: az arctisztító-nappali krém-éjszakai krém hármasa már tökéletes alap lehet, amelyet elegendő hetente 1-2 alkalommal kiegészíteni maszkolással, vagy radírozással, igény szerint esetleg szérumhasználattal. Inkább legyen kevesebb kencénk, de azok teljes mértékben feleljenek meg az igényeinknek, mint egy egész regiment, amelyek nem elégítik ki a bőrünk igényeit.

Hatóanyag-iskola

Amíg nem ismerjük az alapvető, vagy éppen újhullámos bőrápoló hatóanyagokat, nem lesz könnyű dolgunk az összetevők megítélésében… Nézzünk utána ezeknek magunk is az interneten, hogy tudatosabban tudjunk dönteni. Kérjünk bátran tanácsot a kozmetikusunktól, bőrgyógyászunktól, vagy tájékozódjunk a gyártók honlapján.

Az vagy, amit megeszel

– tartja a mondás, és ebben nem kevés igazság van. Egy kozmetikum sem fog csodát tenni, de még csak látványos hatása sem lesz, ha közben helytelenül táplálkozunk, nem figyelünk a folyadékbevitelre, égetjük a bőrünket a napon, káros anyagokat viszünk fel a bőrünkre, stb. A bőrápolási szokásaink mellett az életmódunkat is érdemes tehát finomra hangolni, és e kettőt, mint egy komplex rendszert szemlélni.

Az a bizonyos „plusz”

manapság már nem érjük be annyival, hogy egy termék „csak” jó… Amellett, hogy megszépíti a bőrt, az is kell, hogy passzoljon az életstílusunkhoz. Ha fontos, hogy az arcápolószereink vegán formulák legyenek, vagy éppen 100%-ban natúr összetételűek, valamint, hogy ne teszteljék őket állatokon, akkor ezeknek is nézünk utána vásárlás előtt. Így nem csak a gyakorlatban leszünk elégedett az adott kozmetikummal, de az elveinkhez is hűek maradhatunk.

Forrás: Schüssler natúrkozmetikumok

Ki tudta? A Schüssler natúrkozmetikumai sejt-, illetve szöveti szinten hatnak. Egyedülálló formulájukban a Schüssler ásványi sókat ötvözzük természetes összetevőkkel. Termékeik nem a bőr helyett „dolgoznak”, hanem a bőrt magát serkentik egészséges folyamataikban. 100%-ban natúr összetevőkből állnak, parabén-, SLS-, és kőolajszármazék-mentesek, több termékük vegán (ezek száma folyamatosan bővül, céljuk, hogy év végéig csak vegán kozmetikumokat kínáljanak). Termékeiket és azok összetevőit sem teszteli a márka állatokon.

Fotó 1: Wetán Botond – Frizura & Szépség

Fotó 2-3: Frizura & Szépség

Kulcsszavak: , , , , , , , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble