728 X 90

A csokoládé jótékony hatásai egészségügyi szempontból

By Frizura & Szépség

A csokoládé alapanyaga, a kakaómassza értékes ásványi anyagokat és nyomelemeket is tartalmaz, például káliumot, magnéziumot, foszfort, sőt, kalciumot, valamint rezet, cinket és vasat is. Ezenkívül vitamin is van benne, méghozzá A, B1 és B2.

80971 csokoládés krémben szív

Lényeges, hogy a csokoládé telítetlen zsírsavakban és fehérjékben is gazdag. A koleszterinszintet fenoltartalmánál fogva csökkenti, egyben hatásos a szív- és érrendszeri problémák leküzdésében is. Antioxidánsokat tartalmaz, frissítő hatású, jó hatással van a memóriára, sőt nyugtatja az idegeket is.

 És még egy érv: a csokifogyasztás vágy-, illetve örömkeltő.

A csokoládé fogyasztása egy bizonyos fajta endorfin kiválasztását ösztönzi, pontosabban megnő a szervezet szerotoninszintje. Ha ez az enzim nem éri el a megfelelő mennyiséget az ember szervezetében, az könnyen depresszióhoz vezethet. A csokoládé tehát éppen ennek az enzimnek a jelenlétét fokozza: eredményképpen jókedvű, derűlátó lesz az ember. Az eufórikus boldogsághoz elég egy-két kocka, nem kell egy egész táblával felfalni. Már az első kocka beindítja az enzim működését.

Fotó: www.kepguru.hu


Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble