728 X 90

A változás kora – első rész

By Frizura & Szépség

Mindannyian tudjuk, hogy az élet természetes folyása a következő: gyerekkor, fiatalság, a munka és a család évei, majd a változás kora. Ez az életszakasz minden nő számára bizonyos átalakulást jelent.

másolat nő&unokák_kicsi

Változik a test és a lélek. Sok nő számára nyugtalanítóak ezek az átalakulások, de ha tudjuk, hogy mi vár ránk, akkor nyugodtan és elfogulatlanul nézhetünk az élet új fejezete elé. A továbbiakban néhány nagyszerű tippet adunk a nőknek, melyekkel boldogan élhetik meg a változás korát!

Ne húzódjunk a háttérbe! A változás éveiben már majdnem fél évszázados élettapasztalatra tekinthetünk vissza. Már nem kell fáradságosan kipróbálgatnunk mindent, hiszen kellő tudással rendelkezünk az életről. Legyünk bátrak, álljunk ki a világ elé!

A test és a lélek kölcsönhatásban áll egymással. Szem előtt kell tartanunk a lelki folyamatok változását, hogy adott esetben megfelelően tudjunk reagálni rájuk. Jó megoldás lehet, ha megosztjuk gondjainkat, félelmeinket egy hozzánk közel álló emberrel. Száz meg száz gond gyötörhet egy változó korban lévő nőt is: gyermekeink kirepülése, boldogulása, munkahelyi problémák, családi feszültségek, vonzerőnk megkérdőjelezése, fiatalabb vetélytársaktól való félelem, betegségektől, haláltól való rettegés. Fontos, hogy találjunk magunknak egy olyan barátot, akivel mindezekről bátran merünk beszélgetni, és akinek a véleményét meg is tudjuk fogadni.

A mozgás nem csak a testet erősíti, elűzi a hőhullámokat és az álmatlanságot, és a kedvünket is javítja. Félórányi sportolás serkenti a szervezetben az endorfinok képzését, ennek hatására közérzetünk jobb, hangulatunk kiegyensúlyozottabb lesz.

A szerelem és a gyengédség igénye független a kortól. A szerelem és a szex minden életkorban fontos erőforrás. Sok nő számára a menopauza utáni időszak a szexuális felszabadulás ideje, amikor zavartalanul és hosszú évek erotikus tapasztalatainak birtokában eleget tehet vágyainak. Azonban némelyek számára ez újdonságnak és furcsának hangzik. Régi előítélet él bennük, miszerint a vágyat a fiatalsággal kapcsolják össze. Merjünk boldogok lenni az ágyban (is)!

Sok nő az évek során rátalált saját stílusára, és összességében elégedett a külsejével. Mások ezzel szemben talán mindig is bizonytalanok voltak a megjelenésüket illetően, és belépve a változó korba, ez még inkább ronthat a magabiztosságukon. Mindegy, hogy ruházatunk kiválasztásakor inkább a kényelmet, az árat, a minőséget, az alkalmat vagy a legújabb trendeket vesszük figyelembe, van néhány alapelv, amely független a divattól. A világos színek barátságosak és vonzóak. A sötét színek komolynak, konzervatívnak tűnnek – vigyázzunk ezekkel az árnyalatokkal!

Egy ruha szabásával ügyesen hangsúlyozhatjuk alakunkat, vagy akár el is rejthetjük azt. Különösen nőiesek a derékban szabott ruhák és szoknyák. Próbáljuk meg ruházatunkkal azokat a testrészeket kiemelni, amelyeket a legelőnyösebbnek tartunk, ezzel tereljük el a figyelmet a kevésbe előnyösekről.

Érett bőrünk megfelelő ápolást igényel. A változás korában sem kell elbúcsúznunk a friss és egészséges bőrtől, hiszen rendszeres ápolással megtarthatjuk! Fontos, hogy időben előzzük meg az apró ráncokat! Valószínűleg zsírosabb krémekre lesz szükségünk, mint korábban, hiszen bőrünk sokkal szárazabb. Esténként alaposan tisztítsuk meg az arcunkat és a nyakunkat lágy lemosóval! Használjunk érett bőrre ajánlott hidratáló krémet pl. NIVEA Vital arcápoló család ! Időnként menjünk el kozmetikushoz, és élvezzük a kényeztető arckezelést! Óvjuk magunkat az erős napfénytől, viseljünk kalapot, ha strandra megyünk, és természetesen használjunk magas fényvédő faktorú krémet! A sok napozás és a rendszeres szolárium-használat hozzájárul a bőr idő előtti öregedéséhez, sőt, rákot is okozhat!

Az őszüléssel együtt csökken a hajszálak vastagsága, rugalmassága, szakítószilárdsága és nyújthatósága is. Az ősz haj sprődebb, makacsabb, merevebb, sokkal nehezebben kezelhető, könnyebben törik, mint az eredeti. Fontos, hogy lágy sampont válasszunk, mellyel gyengéden masszírozzuk át hajunkat és fejbőrünket.

 

Kárpátiné Boross Nóra

 

Fotó: NIVEA


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications