728 X 90

Érett haj és fejbőr

By Frizura & Szépség

Minden nő szembesül a kor előrehaladtával a szervezetében végbemenő biológiai változásokkal. A sejtmegújulás lelassulása hatással van a haj és a fejbőr állapotára is. A hajszálak láthatóan elvékonyodnak, csökken a rugalmasságuk, törékenyek lesznek és a fejbőr szárazzá válik.

A hajszál a melanin (színpigmentek) és a haj szerkezetét felépítő összetevők hiánya miatt válhat érdesebb tapintásúvá, szárazabbá, sprődebbé.

Az alacsonyabb melaninszint hatására a haj kevésbé képes elnyelni az UV-sugarakat, így a napsugárzással szemben az ősz haj érzékennyé válhat. Ezzel párhuzamosan a sejtközi kötőanyag mennyisége lecsökken, ami a haj töredezettségéhez vezet. A korral járó lelassuló keringés hatására csökken a hajhagyma tápanyagellátása is. Ez egyrészről a hajszál elvékonyodásához, másrészről a haj sűrűségének csökkenéséhez vezet. A hormonális változások hatására mérséklődik a faggyútermelődés, ennek következtében a fejbőr dehidratált és feszülő lesz.

A haj természetes színét a belsejében lévő pigment adja. Ha a pigmentáció gyengül vagy megszűnik, elindul az őszülés folyamata. A természetes színű, illetve színtelen hajszálak keveréke ősz benyomást kelthet. A színtelen hajszálak mennyisége határozza meg az őszülés mértékét.

Az őszülés kezdetével a hajnak több táplálásra van szüksége. Vitaminok, ásványi anyagok és proteinek mindenképpen szükségesek a szép haj megőrzéséhez. Ezeket egyrészt egészséges táplálkozással, másrészt vitaminban gazdag sampon használatával juttathatjuk a fejbőrbe. Hajmosás közben masszírozza át a fejbőrt, így serkentve a vérkeringést.

 

 

Ajánlott termék például: Kérastase AGE PREMIUM termékcsalád.

Fotó: Kérastase

 


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble