728 X 90

Göndörödj bátran!

By Frizura & Szépség

Hogyan kezeljük göndör tincseinket?

EL_2_2013_40s_Retro_Catwalk_Ellen_02_047_COVER

Akinek egyenes haja van, az hullámosra vágyik, akinek göndör, szögegyeneset szeretne! Ősi probléma ez, és szinte az élet minden területére igaz: meg akarjuk változtatni magunkat, a másé mindig jobb (sok esetben csak jobbnak tűnik), folyton arra vágyunk, ami számunkra elérhetetlen. Miért pont a hajkoronánk lenne kivétel ez alól?

Sokféle göndörség létezik: hullámos, loknis, göndörkés, extra göndör, afro frizura stb.

A göndör haj ápolást, odafigyelést igényel, akkor lesz szép és egészséges, ha megteszünk minden tőlünk telhetőt életben maradásáért! Hajszálaink életért kiáltanak nap mint nap: vágynak a lágy, illatos samponokra, a puha fésülésre, a laza kontyokra, a gyengéd simogatásra. A göndör hajkorona nagy előnye, hogy nehezebben zsírosodik, mindig dús, frissen mosott hatást kelt. Azonban vannak olyan nők, akiknek nagyon törékeny és száraz a hajuk. Ennek hátterében az állhat, hogy nem termelődik elegendő hajzsír, amely bevonja a göndör hajszálakat, és ezért nem tudja megvédeni őket a gyökerektől a hajvégekig. Fontos, hogy speciális, göndör hajtípusra ajánlott sampont (szulfátmenteset) használjunk. Ezek általában hidratálják és tápanyagokkal látják el fejbőrünket és hajhagymáinkat. Választhatunk jojobatartalmú olajakat is, de az egyszerű olíva is csodákat művel! Este finoman dörzsöljük be tincseinket, húzzunk rá egy zuhanysapkát, feküdjünk le aludni, majd reggel alaposan öblítsük ki! Ettől selymesen hidratált lesz! A megfelelő szerek kiválasztásánál segítségünkre lehet a fodrászunk, aki már jól ismeri hajunk állapotát, összetételét.

Vigyázzunk göndör hajunkra hajmosás közben is, hiszen nedvesen sérülékenyebb! Lassan, gyengéden vigyük fel a készítményt, hiszen így is elősegíthetjük a megfelelő mennyiségű hajzsír termelődését! Az egyszeri samponos kezelés után vigyünk fel a hajunkra kondicionálót, balzsamot, maszkot vagy pakolást! Ezeknél a termékeknél is fontos a minőség. Minél jobbat választunk, annál hatékonyabb lesz! Most jöhet a fésülés! Ne erősen, tépve fésülködjünk, mert azzal „nagy sebeket” ejthetünk hajkoronánkon. Finom mozdulatokkal simítsuk végig rajta a fésűt (a kefét felejtsük el!). Ezt követheti egy regeneráló szer, amely nem igényel vizes öblítést. Vigyük fel, majd az ujjunkkal tincsenként tekergessük fel a hajunkat! Ez fokozza a göndör-hatást! Majd alaposan töröljük át, és jöhet a hajszárítás! Ha meleg van, és időnk engedi, hagyjuk magától megszáradni. Ha mindenképpen a hajszárítót választjuk, akkor állítsuk a legalacsonyabb fokozatra, ne érje tűzforró levegő közelről a fejünket! A dúsabb hatás kedvéért fejjel lefelé szárítsuk, és a fúvókát tartsuk lefelé, hajvégeink irányába! Ha nagyon elszántak vagyunk, beszerezhetünk egy diffúzort is, mely langyos levegővel szárítja hajunkat.

A göndör hajat viselők sokféle frizura közül választhatnak: szuperül áll nekik egy csábos, laza konty, a félig feltűzött is elegáns, hajpántokat is bátran hordhatnak, de az egyszerű, kiengedett frizura is jó választás!

Végül fogadjanak el tőlem, vérbeli göndörtől egy jó tanácsot: bátran viseljük egyedi hajkoronánkat, ne akarjuk „egyenes ruhába” bújtatni, hiszen neki nem az a természetes közege!

Boross Nóra

Fotó: Schwarzkopf Professional 2013 őszi és 2014 téli trendek


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications