728 X 90

Hajápolási ötletek az erősebbik nemnek

By Frizura & Szépség

imi

Nagyon fontos a samponválasztás. A férfiak 90%-nak rövid frizurája van, ezért 4-5 hetente vágatják. A legnagyobb problémát a túlzásba vitt zselé vagy vax használata okozza, illetve az, hogy a hajszárítást nem tartják fontosnak. Ez gyakran korpás fejbőrt vagy hajhullást eredményez, de a megfelelő napi használatra is alkalmas tisztító sampon és a hajhullás elleni ampullák kúraszerű használata teljes védelmet jelenthet a számukra is.

david

Az őszi és téli időszakban azt tanácsoljuk kedves uraim, hogy kerüljék a reggeli hajmosást. Inkább este, legalább egy órával a lefekvés előtt mossunk hajat, majd alaposan szárítsuk meg. Ne feküdjünk le aludni vizes fejbőrrel, mert az sem tesz jót hosszútávon. Reggel már csak a formázás marad hátra, de mindig várjuk meg, hogy a fixáló megszáradjon a hajon. Esetleg szárítsunk rá hajszárítóval, de nedves fejbőrrel sose menjünk ki a hidegbe! A férfi hajformázókból is rengeteg létezik. Inkább vegyük meg a picivel drágább, profi sampont, hajformázót, mert rengeteg vitamint tartalmaznak.

imi_1

Tippek:

  • Felejtsük el a tusfürdős hajmosást, használjunk férfi tisztító, könnyed samponokat!
  • Akinek zsírosodik a haja semmiképp se használjanak „nehéz” vaxokat. A nagyon zsíros hajra használjunk száraz sampont (persze a tisztító sampon használata mellett) és könnyed fixálót. Flexibilis hajlakkal is elérhető az összeborzolt, „égnek állított” frizura.
  • Ősszel tápláljuk a rövid-hosszú férfi hajat kondicionálóval – 1x hetente – 5 perces kúra csodákra képes.
  • Kerüljük el a reggeli hajmosást! Megfázik a fejbőr, hajhulláshoz vezet. Szárítsuk meg! Hiszen a rövid hajnál pár percet vesz csak igénybe.
  • Vágassuk rendszeresen, hiszen a lenőtt, forma nélküli, ápolatlan hajnál nincs kiábrándítóbb.
  • Hogy mi a divat?  Minden divat, ami jól áll az adott személynek!

 

adrian

 

Farkas Anikó

Frizura: Farkas István – BADroomhair

Fotók: www.BADroomhair.com


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications