728 X 90

Illatrétegezés: az illatok iskolája

By Frizura & Szépség

A rétegezés trendi! Nemcsak az öltözködésben, hanem az illatok világában is. Mi is az az illatrétegezés? Eláruljuk, hogy egyszerű kémiáról van szó, amelynek köszönhetően egész nap finom illatunk lesz. Ráadásul az illatok a jókedvünkről is gondoskodnak!

Biztos ismerős a helyzet: reggel magunkra fújunk egy cseppet a kedvenc parfümünkből, de egy kis idő elteltével már semmit sem érzünk belőle. De mit is tehetnénk annak érdekében, hogy egész nap illatozzunk? Támogassuk „megfelelő illatú” ápoló kozmetikumokkal kedvenc parfümünk illatát!

Ha rétegezünk, finoman fogunk illatozni egész nap 

Ideális esetben a bőrápolók ugyanolyan alapillattal rendelkeznek, mint a kedvenc parfümünk. Tehát, ha virágillatot használunk, az ápoló kozmetikumainknak is virágillatúaknak kellene lenniük. A szappantól kezdve a tusfürdőn át a testápolóig. És természetesen a virágillatú öblítővel sem követhetünk el hibát. A rétegezésnek köszönhetően minden illat harmóniában lesz és ki fog tartani a nap végéig.

Hová vigyük fel a parfümöt?

„Egy nőnek oda kell cseppenteni a parfümjét, ahol szeretné, hogy megcsókolják” – hangzik az ikonikus idézet Coco Chaneltől. Ma már inkább abban értünk egyet, hogy a parfüm azokra a helyekre való, ahol a legjobb a vérellátás. Nem hibázhatunk, ha a könyök és a térd hajlataiba, a csukló belső felére, a fül mögé, a nyakra, a dekoltázsra vagy a köldök környékére visszük fel.

NIVEA-tipp: Használjunk illatos hidratáló bőrápolót! A hidratált bőrön ugyanis tovább illatozik a parfüm, mint a szárazon. És ne feledjük, az a legjobb, ha a testápoló alapillata megegyezik a parfümével!

3 trükk a helyes rétegezéshez

A lehetőségek tárháza szinte kifogyhatatlan. Csak az orrunk, az ízlésünk szabhat határt a kreativitásnak. Van azonban pár tanács, hogyan hozzuk ki a legtöbbet a rétegezésből.

Összeillő illatokat kombináljunk!

Rétegezéskor soha sem nyúlunk mellé, ha azonos alapú parfümöt és kozmetikumokat kombinálunk. Ha a kedvenc parfümünk citrusillatú, az ápoló kozmetikumok esetében is hasonlót keressünk! Ha az alap fás jellegű, a többi bőrápoló vagy szépítőszer is ilyen legyen.

A „legerősebbel” kezdjük!

Hogy ne lengjen körül eltúlzott illatfelhő, tartsuk szem előtt a szabályt, miszerint mindig a legerősebb illattal kell kezdeni. Az erős és nehéz parfümöket használjuk először, majd következhet az enyhébb eau de toilette, végül a könnyű sprayk!

Spóroljunk az erős és domináns illatokkal!

Ajánlatos spórolni is az erős illatokkal. Ha nem vagyunk biztosak abban, melyik illat az erős és domináns, csináljunk egy tesztet: fújjunk a fürdőszoba levegőjébe a kedvenc illatból, majd csukjuk be az ajtót 4 percre! Milyen illatot érzünk a benyitáskor? Igen, a legerősebbet és a legdominánsabbat. Ezzel bánjunk a legóvatosabban!

Az illatok befolyásolhatják hangulatunkat.

Az illatcsaládokból származó aromák más-más hatással vannak a hangulatunkra. Amíg egyesek élénkítenek, mások ideálisak a nyugalom és a pihenés perceiben.

Virágos illattal a fáradtság ellen

Szeretnénk elfelejteni, hogy kimerültek és fáradtak vagyunk? Használjunk virágos illatokat! A virág finom illata ugyanis a legtöbbünkre természetes töltőként hat. Ezenkívül a virágillat jókedvre is derít bennünket. Ha feszültek vagyunk, a virágillatú bőrápoló segít ellazulni, például a NIVEA cseresznyevirág-illatú testápolója és tusfürdője vagy a rózsaillatú testápolója.

A keleties illatok megnyugtatnak és megszabadítanak a stressztől 

Nyugtat, ellazít, elfeledteti a stresszt. A keleties (például vanília, szantálfa vagy fűszeres) illatú kozmetikum remek választás, ha kikapcsolódásra és relaxálásra vágyunk. Ide sorolhatók az úgynevezett gourmand-illatok, élükön a kakaóval és a csokival. Különben is, kit ne nyugtatna meg egy kis csokoládé? Próbáljuk ki az élményt a NIVEA Care & Cocoa krémtusfürdőjével és a vaníliás olajos testápolójával.

Fotó és forrás: NIVEA

 


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség