728 X 90

Legyünk napozástudatosak! Napvédő termékkörkép testre és hajra!

By Frizura & Szépség

A napfény hív és csábít. A tudatosságot mellőző napozás eredménye azonban koránt sem ilyen csábító: korai bőröregedés, ráncok, bőrszárazság, érzékenység, a bőrfelület leégése, túlnapoztatása. Vajon a tudatos napozás mellett egészséges maradhat a bőrünk?

 🙂 A tudatosságot nélkülöző napozás ártalmai

Nagy energiájú szabadgyökök keletkezhetnek a sejtekben a napozás során, melyek óriási terhelést rónak a szervezetre. A nagy energiájú szabadgyökök képződése ellen a szervezet erős védekező reakcióval felel. A túl erős szabadgyök-képződés akár kromoszómatörést is okozhat a sejtekben, vagy a károsíthatja a sejtmembránokat, illetve lefoglalja a szervezet szabadgyök-kapacitását, terheli szervezetünk védekezőrendszerét.

🙂 Sejtszinten is biztonságos napozás

A napozás során a legfontosabb kihívás, hogy képesek legyünk a hozzáférhető, szabad antioxidáns szintet folyamatosan fenntartani a szervezetben. Ez két úton lehetséges. Belső – antioxidáns – és külső – fizikai – fényvédelemmel és tápanyagfeltöltéssel.

🙂 Fizikai védelem 100 nanométer felett

A fizikai fényvédelem lényege, hogy az ásványi pigmentecskék, mint kis tükrök, visszaverik a napsugarakat. E parányi részecskék biztonságos mérete 100 nanométer feletti, így minimalizáljuk a kockázatot, ami a fényvédelemmel jár. Toxikológiai vizsgálatok nyomán irányadónak tekintjük, hogy a 100 nanométer alatti szemcsék nem alkalmazhatók pl. biokozmetikumokban.  A nano méretű, ezen határértéknél kisebb szemcséket tartalmazó kozmetikumokra rá kell írni, pl. ha (NANO) TITANIUM DIOXID-ot tartalmaznak. Ilyen apró szemcséknél megnőhet a beoldódás kockázata (pl. 30 nm alatt).

🙂 Természetes védelem bőrünknek

Napozáshoz kis mértékben szokott bőrre ajánlott erős fényvédő hatású fényvédő krém, mely testre és arcra is használható az arcápoló fölé. Ma már vannak külön arcra készült fényvédő krémek vagy az arckrémek is tartalmaznak fényvédelmet, de ezt meg kell nézni, mert nem minden nappali krémben van. A fény okozta ártalmaktól és a mélyrétegi bőröregedési folyamatoktól védő antioxidánsokat tartalmaz. A déli órákban ne tegyük ki magunkat napfénynek!

🙂 Napfényfürdő után antioxidáns fürdő

A napfénynek nehezen állunk ellen, testünk-lelkünk vágyik a fényre, a melegre. A hormonrendszerünk, az idegrendszerünk számára kellemes, frissítő élmény a napozás, szinte új életre kelünk általa. A szép bőr érdekében bőrünk védelméről fizikailag kell gondoskodnunk, ha biztosra szeretnénk menni. Napozás után a legfontosabb teendő a szervezet antioxidánskészletéről gondoskodni, olyan kivonatokkal táplálni kívül és belül is, mely segítségével a bőr hamarabb megnyugszik és regenerálódik.

🙂 Hasznos kiegészítők

A krémek mellett érdemes kalappal, kendővel és ruházattal is védeni magunkat. A napszemüveg meg kötelező hosszabb úszás közben a tengerben is, mert az erős nap károsítja a szemet, a hunyorgás pedig a kis ráncocskákat segíti elő minél hamarabb és ezt ki szeretné idő előtt. A nyári városnézések alatt érdemes az érzékenyebb bőrűeknek egy könnyebb inget, blúzt vagy kendőt bepakolni, mert a pántos topokban hamar leéghetünk, úgy hogy észre sem vesszük. A fejünkre is gondoljunk, mert hamar összeszedhetünk egy kisebb napszúrást és ezután már nem lesz olyan szuper a nyaralás pár napig.

🙂 A testünk mellett a hajunkat is védjük!

Sokan elfelejtik, hogy a hajat is megviseli az erős nap. Amit ronthat a sós tenger vagy a klóros víz összhatása. Számos hajvédő termék elérhető már, főleg a professzionális márkák esetében.

Készítettünk egy körképet nektek, ha esetleg még most szereznétek be a következő adag fényvédőt arcra, testre és a hajatok védelmében.

Ezek olyan termékek, amelyeket mi is teszteltünk már, néhányukról elmondhatjuk, hogy évek óta hasznos társaink a napvédelemben, mert már évek óta használjuk őket a napos mindennapokban, kirándulások és nyaralások alkalmával.

Image Skincare Prevention

Az Image Skincare professzionális kozmetikai márka fényvédői összetételüknél fogva átfogó védelmet nyújtanak a napsugárzás bőröregítő hatásaival szemben.

Prevention+ daily ultimate protection mosturizer SPF 50

Ultra áttetsző, könnyű hidratáló, beépített széles spektrumú UVA/UVB-fényvédővel, az átfogó védelem és a megelőzés végett. Új generációs technológia kombinálja a fizikai fényvédő áttetsző cink-oxidot a hatékony antioxidánsokkal, hogy megelőzze a szabadgyök-károkat és védjen a környezeti hatásokkal szemben. Növényi őssejtekkel késlelteti a Nap bőrsejtekre gyakorolt öregítő hatását. Beavatkozáson átesett bőrre kiváló. Parabénmentes.

Prevention+ daily tinted moisturizer SPF 30

Napi színezett hidratáló, beépített széles spektrumú UVA/UVB erős fényvédővel az egyenletes bőrtónusért és egészséges ragyogásért. Következő generációs antioxidánsokat tartalmaz, melyek a szabad gyökök ellen hatásosak, csökkenti a Nap és a környezeti tényezők okozta károkat. Könnyű, áttetsző formula, mely gyorsan, maradéktalanul felszívódik. Parabénmentes.

Prevention+ daily matte moisturizer SPF 32

Naponta használható, széles spektrumú UVA/UVB kritikus hullámhosszban védő erős fényvédő, mattító hidratáló. Mikroszivacs-technológiával szívja fel a felszíni faggyút, a bőrt mattosítja, mentesíti a csillogástól. Következő generációs antioxidánsokat tartalmaz, melyek a szabad gyökök ellen hatásosak, csökkenti a Nap és a környezeti tényezők okozta károkat. Parabénmentes.

Prevention+ daily hydrating moisturizer SPF 30

Hosszan tartó, mély hidratáltságot nyújtó krém a száraz/dehidratált és érzékeny/rozáceára hajlamos bőrre. Széles spektrumú UVA/UVB-védelem. Áttetsző formulája könnyen eloszlik, nem képez fehéres bevonatot. Antioxidánsokkal, vitaminokkal, zöld teával és gyulladásgátló hatóanyagokkal dúsítva. Átfogóan véd a Nap öregítő hatásaival szemben. Parabén- és kémiai fényvédőmentes fényvédelem. Érzékeny, rozáceás, száraz/dehidratált bőrre.

Olvassátok el a cikkünket, ahol az Image Prevention fényvédők teszteléséről számolunk be! Nagyon jó tapasztalataink vannak 🙂 Játékkal is várunk benneteket!

Nu Skin Sunright 50 és Nu skin Sunright 35

Vízálló, zsírmentes formulája magas szintű UVA/UVB-védelmet biztosít, így segít felvenni a harcot a napsugárzás okozta öregedés látható jeleivel szemben. Tegyünk szert fiatalos külsejű bőrre a Nu Skin® Sunright® 50 segítségével! Asztaxantin (haematococcus pluvialis kivonat) védi a bőrt a környezeti ártalmakkal szemben. Ez az erőteljes antioxidáns segít megóvni a bőrt az UV-sugárzással összefüggésbe hozható látható károsodással szemben. Physalis angulata kivonat segít az UV-sugárzásnak kitett bőr nyugtatásában. Aloe vera, biszabolol és panthenol hidratálják és nyugtatják a bőrt. Bőségesen vigyük fel a fényvédelmet igénylő bőrfelületre 15 perccel a napozás megkezdése előtt! Ha kevesebb krémet viszünk fel a bőrre, jelentősen csökkenti a védelem hatékonyságát. Rendszeresen, ismételten vigyük fel a krémet a megfelelő védelem kialakítása érdekében, elsősorban izzadás, úszás vagy törölközés után. Szuper termékek már évek óta használjuk.

Ajkaink védelmében

Különösen fontos, hogy óvjuk ajkainkat a kiszáradástól és a napsugárzás káros hatásaitól, a Sunright® Lip Balm 15 tökéletes erre a célra! Ez a hidratáló készítmény segít, hogy ajkai ránézésre és tapintásra is simává váljanak.

Élvezzük a nap nyári ragyogását még ma a Schwarzkopf Professional új BC Sun Protect-termékcsaládjával!

Bár szinte mindannyian imádjuk a nyári pezsgést, a saját bőrünkön tapasztaltuk meg, hogy gyakran a hajunk sínyli meg ezt az időszakot: a nap, a tengeri só, a klór és a melegebb levegő hamar kiszárítja és kezelhetetlenné változtatja még a legegészségesebb hajviseleteket is. Szerencsére a Schwarzkopf Professional tovább tökéletesített BC Sun Protect-termékcsaládja pontosan tisztában van azzal, hogy mire van szüksége a naptól károsodott hajnak!

Az ÚJ BC Sun Protect termékcsaládot kimondottan úgy tervezték meg, hogy hatékonyan védje, tisztítsa és ápolja az összes hajtípust a napozás előtt, közben és után. Az egzotikus hatóanyagok – a regeneráló hatóanyagairól ismert buritiolaj és a hidratáló tengeri alga – keverékének köszönhetően az új BC Sun Protect-termékcsalád védi, hidratálja és megszépíti a hajat. A megújult, UV-szűrővel ellátott BC Sun Protect-termékcsalád védi a hajat az UV-sugaraktól, gátolja a haj elszíneződését, eltávolítja a tengerisó- vagy a kémiai maradványokat és kezeli a naptól sérült hajat. A szortiment négy alapterméket tartalmaz, amelyet csábító, a nyár színeiben tündöklő csomagolásban kínál a márka.

BC Sun Protect előkezelő és hajvédő permet: Egy finom spraypermet, amely előkészíti, védi és hidratálja a hajat a napozás előtt és közben.

BC Sun Protect hajsampon és tusfürdő: Egy lágy, mégis tápláló napozás utáni sampon és tusfürdő buritiolajjal és tengeri algával, amely tisztítja és új élettel tölti meg a naptól károsodott hajat. Gyengéden tisztítja a testet is.

BC Sun Protect 2-in-1 hajpakolás: Egy gazdag és krémes 2-in-1 hajpakolás buritiolajjal és tengeri algával, amely mélyrehatóan regenerálja a naptól károsodott hajat.

BC Sun Protect kondicionáló hajkrém : Egy pehelykönnyű, hajban hagyható, tápláló napozás utáni krém buritiolajjal és tengeri algával, amely helyreállítja és megszépíti a napsugárzásnak kitett hajat. Elősegíti a haj kifésülhetőségét, egyszerűbb kezelhetőséget biztosít, puhává változtatja a hajfelszínt és csökkenti a gubancokat, száraz hajra is felvihető. A kiválasztott termékek bőröndbarát kiszerelésben is elérhetőek.  Szeretjük a Schwarzkopf Professional BC Sun termékeit, már évek óta használjuk. Most teszteljük, hogy miben változott meg ez a tovább tökéletesített termékcsalád.

Schüssler Natúr napkrém

A Schüssler SPF 20 natúr napkrém széles spektrumú fizikai UV védelmet nyújt, azaz UV-filterei visszatükrözik a fénysugarakat. A cink-oxid és titán-dioxid a természetben is előforduló összetevők, és a teljes UV-spektrumtól védenek. Ezzel szemben a kémiai fényvédők csupán elnyelik az UV sugarakat és gyakran tele vannak olyan szintetikus fényszűrő anyagokkal, melyek potenciálisan veszélyes összetevők a bőrre nézve. A Schüssler natúr napkrémet különösen érzékeny bőrre fejlesztették ki, testre és arcra egyaránt használható. Nr. 8-as Schüssler ásványi sót tartalmaz, mely helyreállíthatja bőrünk vízháztartását, így hosszantartó hidratálást biztosít. A napfény okozta ártalmaktól és a bőröregedési folyamatoktól védő antioxidánsokat és természetes bőrápoló hatóanyagokat, növényi olajokat tartalmazó krém. Bőrbarát és vízálló. Irritációra és allergiára hajlamos bőrre is jól alkalmazható. Gyermekeken már 3 éves kortól is használható!

Sun-újdonságok a Niveától

A Nivea gondolt a nagyon érzékeny bőrű felnőttekre, ezért idén bevezette az azonnali védelmet nyújtó, nyugtató napozósprayt, mely illatanyagmentes, panthenolt, jojobaolajat és aloe verát tartalmaz, melyek finoman ápolják az érzékeny bőrt. Azok, akik a kényelmes napozófelvitelt preferálják, piacra hozták a szórófejes kiszerelésű termékeiket, melyek felnőtt- és gyermekváltozatban is megtalálhatók már az üzletek polcain. Mindannyian tudjuk, hogy a gyermekek napvédelme kiemelten fontos, de nem kell a krémezésnek unalmas kötelességnek lennie, színezett golyós kiszerelésű naptejeinkkel immáron a gyerekek is aktív részesei lehetnek a krémezésnek. És végül, de nem utolsósorban a 30-as faktorszámú Protect & Moisture Naptej 100 ml-es kiszerelésben, utazóméretben is elérhető idéntől, így repüléshez, városlátogatáshoz, fesztiválozáshoz tökéletes társ lesz a napvédelemhez.

Sensitive Immediate Protect Nyugtató Napozóspray FF50+

Könnyed napozóspray, amely jojobaolaj-, panthenol- és aloe vera-tartalmával finoman ápolja az érzékeny bőrt, miközben erőteljes védelmet biztosít az UV-sugárzás káros hatásaival szemben, ragacsos érzet nélkül. Illatanyagmentes, vízálló összetételének köszönhetően fürdés közben is élvezhetjük jótékony hatását. Csökkenti a napsugárzás okozta allergiás reakciók kockázatát.

Protect & Moisture Szórófejes Naptej FF50+

Vízálló naptej leégés ellen, mely 50+ faktoros UVA/UVB-védelmet nyújt a napozás során. Csökkenti a napallergiás reakciók kialakulásának a kockázatát, miközben hosszan tartó, intenzív hidratálást biztosít. Kialakításának köszönhetően könnyű és kényelmes a használata a szórófejnek köszönhetően. Biztonságos barnulás, teljes kikapcsolódás! Hidratáló Szórófejes Gyermek Naptej FF50+: Vízálló napozóspray gyermekek számára. FF50+ fényvédelemmel rendelkezik, így megóvja a gyermekeket a káros napsugaraktól és a leégéstől. Használatával csökken a napallergiás reakciók kialakulásának esélye, hidratál és ápol. Kialakításának köszönhetően könnyű és kényelmes a használata. Legyen felhőtlenül boldog a szabadban töltött idő az egész család számára!

Színezett Gyermek Pink Golyós és Zöld Golyós Naptej FF50+

Különösen vízálló, bőrgyógyászatilag tesztelt, 50+ faktoros napozó, azonnali UVA/UVB-védelmet nyújt, és segít csökkenteni az allergiás reakciók kialakulásának kockázatát. Értékes összetevőkkel ápolja a kicsik bőrét. Könnyű és gyors a felvitele, a gyermekek önállóan is használhatják. Felejthetetlen élmények, egészséges barnaság!

Protect & Moisture Hidratáló Naptej FF30 Utazó Méret

Hosszan tartó és intenzív hidratálást biztosít. A vízálló, magas UVA/UVB-védelmet nyújtó, FF30 faktoros naptej megóv a leégéstől, valamint csökkenti a napallergiás reakciók kialakulásának esélyét. Praktikus kiszerelésének köszönhetően a kézipoggyászban is magunkkal vihetjük. Élvezzük a napfényt minden helyzetben! Nagyon praktikus, szeretjük ezt a kiszerelést. Az egyetlen probléma vele, hogy hamar kifogyott, amit tesztelésre kaptunk. 🙂

HERBioticum Sun Max Naptej SPF50+ nagyon erős védelemmel

Az UVA-szűrő és az UVB-szűrő kombinációja véd a napsugarak égető és szárító hatásával szemben és megakadályozza a bőr korai öregedését. Védi a bőrt a napégéstől és a napsugárzás okozta bőröregedéstől. Széles spektrumú, fotostabil védelem UVB/UVA ellen. UVA/UVB-sugarak ellen 1:3 arányban véd az Európai Bizottság ajánlásának megfelelően. Természetes hatóanyagai, a szőlőmagolaj, az A-vitamin, a C-vitamin és az E-vitamin hidratálják, regenerálják és nyugtatják a bőrt. A szőlőmagolaj, mely zsírsavakban gazdag, kiváló bőrpuhító hatású és erős antioxidáns tulajdonsága is van. A szőlőmagolaj értékes, 69% linolsavat, 16% olajsavat, 7% palmitinsavat, 4% sztearinsavat és 0,1% linolénsavat tartalmaz. Antioxidáns hatású vitaminokat tartalmaz. Az A-, C- és E-vitaminok segítik a bőr természetes védekezőrendszerét. Az E-vitamin véd a szabad gyökökkel szemben. Panthenol- és antioxidáns tartalma nyugtatja a nap által igénybe vett bőrt és segíti megerősíteni ellenálló képességét. Hozzáadott panthenolt (B5-provitamint) tartalmaz, mely bőrnyugtató hatású és biztosítja az irritációmentességet. Könnyen kenhető, gyorsan szívódik fel és nem ragad, testre, arcra egyaránt használható. Állati eredetű anyagot, szintetikus illatanyagot, színezéket, állati eredetű és ásványiolaj-alapú összetevőket nem tartalmaz. Kíméletességét bőrgyógyászati tesztek igazolják. Bőrbarát pH-értékű. Ne használjuk a szemkörnyék területén, szembe kerülés esetén azonnal és alaposan öblítsük ki! Kerüljük a textilekkel való érintkezést! A termék elérhető az Internetpatikában itt szeptember végéig 40%-os kedvezménnyel!

Babák számára is biztonságos

A Biola fényvédő kréme napozáshoz kis mértékben szokott bőrre ajánlott, erős fényvédő hatású fényvédő krém, mely testre és arcra is használható az arcápoló fölé. A fény okozta ártalmaktól és a mélyrétegi bőröregedési folyamatoktól védő antioxidánsokat tartalmaz. A Biola kakaóvaj-turmeric fényvédő krém babák számára is biztonságos és teljes védelmet nyújt, ám ne feledkezzünk meg a kis kalapokról és a könnyű ruházatról sem! A déli órákban azonban ne tegyük ki magunkat napfénynek!

Eucerin Sun Sensitive Protect Mattító napozó fluid FF30

Az Eucerin Sun Sensitive Protect Mattító napozó fluid FF30 mindennapos használatra szánt fényvédő arckrém, mely óvja és nyugtatja az érzékeny és fénylő bőrt. Az Eucerin innovatív széles spektrumú fényvédelmi technológiája (Advanced Spectral Technology) a magas szintű UV-védelem érdekében egyesíti a széles sávú és fotostabil UVA/UVB-szűrőket1 és a licochalcone A hatóanyagot, mely semlegesíti az UV-fény és a HEVIS következtében létrejött szabad gyököket. Az öregedésgátló fényvédő glicirretinsavat is tartalmaz, amely támogatja a bőr saját DNS-javító mechanizmusát. Az illatanyagmentes, könnyű, krémes textúrájú Eucerin Sun Creme Sensitive Protect SPF 30 klinikailag és bőrgyógyászatilag igazoltan kiválóan használható érzékeny, sőt atópiás bőrön is. Megfelel a Cosmetics Europe által meghatározott megmagasabb szintű UVA- és UVB-védelemnek. Az UVA-védelem magasabb szintű, mint az EU-ban érvényes követelmény.

After sun napozás utáni ápolás és hidratálás

Nivea Napozás Utáni Testápoló

Az aloe vera-tartalmú, gyorsan felszívódó, könnyű formula megnyugtatja, felfrissíti a bőrt, és segít helyreállítani annak elveszett nedvességtartalmát a hosszan tartó, gyönyörű barnaságért. A hűsítő és nyugtató aloe vera-tartalmú napozás utáni testápoló intenzíven hidratálja a bőrt. Avokádóolaj-tartalmának köszönhetően segít fenntartani a bőr rugalmasságát és megőrzi a tartós és gyönyörű barnaságot. Fontos a napozás utáni ápolása is a bőrnek, így mi se feledkezünk meg róla, már többször használtuk a Nivea termékét.

HERBioticum After Sun Testápoló Kókuszolajos 200+50 ml AJÁNDÉK

After Sun Napozás Utáni Testápoló Kókuszolajos +6 hozzáadott növényi kivonattal (aloe vera, hegyi árnikavirág, fekete nadálytő, ginkgo biloba, ginzenggyökér, ördögcsáklya). Hidratáló testápoló, mely napozás után bőrnyugtató hatású. Természetes hatóanyagai hidratálják, regenerálják és nyugtatják a száraz bőrt napozás után. Intenzív hidratáló hatása természetes nedvességgel látja el a bőrt. A körömvirág virágfészkeinek olajos kivonatainak köszönhetően antimikrobiális, gyulladáscsökkentő, antioxidáns, hámosító, sebgyógyító és immunstimuláns hatásokkal rendelkezik. A körömvirág-kivonat bőrnyugtató és bőrápoló hatású. A körömvirág-kivonat csökkenti a bőrvörösséget és mérsékli a gyulladást. A körömvirág hatóanyagai közé tartoznak a zsírsavak, a flavonoidok, a szeszkviterpének, a karotinoidok, a kumarin és az illóolajok, melyek ápolják és puhítják az érzékeny bőrt aloe vera juice-koncentrátummal. Magas aloe vera-tartalmának köszönhetően kitűnően hidratálja és nyugtatja a bőrt, illetve segíti a leégés utáni regenerációt is. Az aloe vera segít megszüntetni a kellemetlen, húzódó érzést a bőrön. A hozzáadott kókuszolaj lassan felszívódó telített zsírsavakat tartalmaz, amely védőréteget alkot a bőrön, s meggátolja a nap, a szél és a száraz levegő vízelvonó hatását. A kókuszolaj hidratálja a száraz bőrt. Az E-vitamin véd a szabad gyökökkel szemben. Az E-vitamin az egyik legjobb antioxidáns, így a szabad gyökök elleni védelemben kiemelkedő hatással bír. Óvja a bőrt, megőrzi annak nedvességtartalmát és hosszan tartó ápoltságot biztosít. Panthenol- és antioxidáns tartalma nyugtatja a nap által igénybe vett bőrt és segíti megerősíteni ellenálló képességét. Hozzáadott panthenolt (B5-provitamint) tartalmaz, mely bőrnyugtató hatású és biztosítja az irritációmentességet. Az allantoin fellazítja a megkeményedett bőrsejteket és támogatja a faggyú kiáramlását, tehát tisztátalan és zsíros bőrre kimondottan alkalmas, bőrnyugatató. Az allantoin sebgyógyító, bőrkisimító és sejtregeneráló hatású. A Bisabolol természetes kamillából kivonható kiváló gyulladáscsökkentő és bőrnyugtató. Frissítő hatású mentolt tartalmaz. Könnyen kenhető, gyorsan szívódik fel és nem ragad, testre, arcra egyaránt használható. Nem tartalmaz szintetikus illatanyagot, színezéket, állati eredetű és ásványiolaj-alapú összetevőket. Kíméletességét bőrgyógyászati tesztek igazolják. A termék elérhető az Internetpatikában itt szeptember végéig 40%-os kedvezménnyel!

HERBioticum After Burn Leégéskezelő Gél 60+15 ml

Bőrnyugtató, hűsítő hatású testápoló gél, mely nyugtatja a bőrt napégés után. Természetes hatóanyagai hidratálják, regenerálják és nyugtatják a száraz bőrt napozás után. A kamilla virágfészkeinek olajos kivonatainak köszönhetően antimikrobiális, gyulladáscsökkentő, antioxidáns, hámosító, sebgyógyító és immunstimuláns hatásokkal rendelkezik. A kamillakivonat bőrnyugtató és bőrápoló hatású. A kamillakivonat csökkenti a bőrvörösséget és mérsékli a gyulladást. A kamilla hatóanyagai közé tartoznak a zsírsavak, a flavonoidok és az illóolajok, melyek ápolják és puhítják az érzékeny bőrt aloe vera juice-koncentrátummal. Magas aloe vera-tartalmának köszönhetően kitűnően hidratálja és nyugtatja a bőrt, illetve segíti a leégés utáni regenerációt is. Az aloe vera segít megszüntetni a kellemetlen, húzódó érzést a bőrön. A termékben a magas koncentrációban megtalálható aloe vera-kivonat hidratálja a bőrt, segítheti a bőr hámosodását és az esetleges gyulladások enyhítését akár napégés után. Panthenol- és antioxidáns-tartalma nyugtatja a nap által igénybe vett bőrt és segíti megerősíteni ellenálló képességét. Hozzáadott panthenolt (B5-provitamint) tartalmaz, mely bőrnyugtató hatású és biztosítja az irritációmentességet. Az allantoin fellazítja a megkeményedett bőrsejteket és támogatja a faggyú kiáramlását, tehát tisztátalan és zsíros bőrre kimondottan alkalmas, bőrnyugtató. Az allantoin sebgyógyító, bőrkisímító és sejtregeneráló hatású. A benne található zöldagyag-kivonat mattító, tisztító, méregtelenítő, bőrtápláló ásványianyag-forrás, mely nyugtatja a napozás utáni bőrirritációt. Frissítő hatású mentolt tartalmaz. Minősített ezüstkolloidot tartalmaz, amely segít a kórokozók, a baktériumok és a gombák elleni védekezésben, illetve gyulladáscsökkentő hatása van. Már teszteltük is párszor kisebb leégések után. Nagyon jól regenerál és hűsít. A termék elérhető az Internetpatikában itt szeptember végéig 40%-os kedvezménnyel!

EQUILIBRA Extra Aloe Dermo-gél aloe verával

Az egész család bőrének hatékony védelmét és ápolását az Equilibra® Extra Aloe Dermo-Gel magas (98%) aloe vera-tartalma biztosítja. Segítséget nyújt a bőr különböző „megpróbáltatásai” esetén, mint napozás után és forró felületekkel való érintkezést követő pirosodás, fogínygyulladás, fáradt és rendkívül igénybe vett lábak, izzadság által okozott pirosodás, epilálás és borotválás. Rendszeres használata esetén táplálja, frissíti és regenerálja a bőrt. Vazelin- és parabénmentes, alkoholmentes, hozzáadott parfümöt nem tartalmaz. Már évek óta használjuk, nem hiányozhat a nyaralások alatt. Elérhető az Internetpatikában itt.

Naja Forest Bioaktív Arckrém Reishivel irritált bőrre is

Ezt a terméket azért ajánljuk, mert napallergia, bőrpír, irritáció után hatékonyan bevált nekem. Amikor nagyon irritált a bőröm a naptól, a sós víztől stb., akkor nem sok mindent bír, de a Naja Forest biogyógygombás krém kedvére volt. Ez nálam nagy szó, mert ilyenkor semmit nem szeret a bőröm, de mégis szárad, feszül, azaz hidratáslára mégis szüksége lenne (szerkesztő). A reishigombát (Ganoderma, pecsétviaszgomba) a Távol-Keleten a hosszú élet és fiatalság forrásának tartják és a keleti medicina több mint 4000 éve alkalmazza különleges gyógyhatása miatt. A NAJA Forest Arckrém bioaktív anti-aging komplexének legfontosabb hatóanyaga a reishigomba, melynek teljes hatóanyag-összetételét tartalmazza. A reishi serkenti a bőr sejtjeinek megújulását. A gomba hatóanyagai úgy fejtik ki hatásukat, hogy javítják a bőrsejtek közötti hibás kommunikációt. Optimalizálja a tápanyagok szállítását a sejtekbe, ezáltal a bőr fiatalosabb és egészségesebb lesz. Bőrhalványító hatással is rendelkezik. A reishigomba-kivonat magas poliszacharid-tartalma révén hozzájárul a bőr vízmegkötő képességének növeléséhez, ezáltal a bőr láthatóan hidratáltabb lesz. A bioaktív krém egyéb esszenciálisolaj-tartalma csökkenti a bőrben lévő gyulladásos folyamatokat, ödémákat. Fokozza a bőr vérkeringését, a sejtregenerációt, ezáltal a ráncok csökkenek és a bőr megújul! Már egyhetes használatot követően láthatóan javul a bőr tónusossága, újra életre kel. A nagy mennyiségű reishikivonat mellett jelentős a B5- (pantotén-sav) provitamin-tartalma, ami fontos szerepet játszik a szabad gyökök elleni védelemben. Ezáltal a krém nyugtató-, nedvességtartó, illetve magas antioxidáns-tartalma miatt lassítja a bőr öregedését. Az ánizsillóolaj serkenti a vérkeringést, ugyanakkor nyugtató hatású. Érzékeny, irritált bőrön is alkalmazható! A villámgyorsan felszívódó krém kellemes érzetet ad, a bőr hidratálttá, puhává válik, ugyanakkor nem fényesedik ki. Az érzékeny bőr kiválóan tolerálja, bőrnyugtató hatása érezhető. Természetes, visszafogott rózsafa- és ánizsillata nyugtatólag hat. Egy kevés is elég belőle, hogy pillanatok alatt feltöltsük vitaminokkal a bőrt olyan értékes, bőrbarát olajokból áll, mint a kakaóvaj, az avokádóolaj, a kókuszolaj, az argánolaj. Gyorsan beszívódik, ezért nem kell várni a smink felvitelével. Alapozó alá is kiválóan alkalmazható. Nem engedi kiszáradni a bőrt, és egységes bőrtónust biztosít. A kedvenceink között van.  Elérhető az Internetpatikában itt!

Kaqun gél könnyű felfrissülés a bőrnek

A Kaqun gél magas oxigéntartalmú Kaqun víz felhasználásával készül, magában hordozva annak előnyös tulajdonságait. Magas víztartalmú hidrogél, használata kellemes, hűsítő hatású. Egy frissítő textúrát állíthat elő, amit a bőr hamar átvesz „ragadós” érzés nélkül. Napi kétszeri használat mellett a bőr élettel teli, bársonyos, puha tapintású, hamvas hatásúvá válik. A Kaqun gél további 12 hatóanyagának egyedi kombinációja, mint például a panthenol, a lizín, az arginín vagy az allantoín segítik fenntartani a bőr selymességét és mély hidratáltságát. Ajánlott vízhiányos száraz, fáradt és érett bőrre fokozott stresszhatás, dohányzás okozta szöveti oxigénhiány esetén. Mindenféle bőrtípusra ajánlott, érzékeny bőrre is. Nem tartalmaz színezékeket, parabéneket, EDTA-t, ureát. Rendszeresen használjuk az arc, a nyak és a dekoltázs megtisztított bőrfelületére! Lágyan masszírozzuk be a bőrbe! Nagyon kellemes meglepetés volt a Kaqun gél, érzékenyebb bőrre is teszteltük. Nagyon jól hidratál és pár géllel ellentétben nem feszült a bőrünk a használata után, hanem teljesen kellemes érzést nyújt a bőrünknek. Elérhető az Internetpatika webáruházban itt.

Tonizáljuk bőrünket finom bio virágvizekkel és az ásványi sók erejével! 

NaPCA Moisture Mist hidratáló permet hajra, arcra és testre

Jó érzés tudni, hogy napközben is egyetlen fújással megadhatjuk bőrünknek a hidratálást, melyre szüksége van. A bőrpermet segítségével bármikor felfrissíthetjük bőrünket. Hialuronsav: hatékony humektáns szer, mely segít az ideális nedvességszint megtartásában. Nátrium PCA-nedvesítő a kulcsfontosságú hidratáltsági szint létrehozásában és fenntartásában segít. Nyári kedvenc, nincs nélküle kánikula.

Schüssler rózsavizes hidratáló natúr arctonik

A damaszkuszi rózsavíz régóta ismert feszesítő és ránctalanító hatásáról, míg a hamamelis víz gondoskodik a megfelelő tisztításról és a pórusok összehúzásáról. Mindemellett a kellemes rózsaillatú permet tonizál és elősegíti a sejtek regeneráló képességét. B3 vitamint is tartalmaz, mely egy remek hidratálószer, de pigmentfoltok ellen is hatásos lehet. Bekerült a kedvencek közé, az idei nyaralásra is magunkkal vittük.

A bio damaszkuszi rózsavízzel és hamamelisszel gazdagított Schüssler natúr arctonik Nr.8-as Schüssler-féle ásványi sót tartalmaz, mely őrzi bőrünk hidratáltságát. Pumpás kiszerelése lehetővé teszi, hogy akár frissítő testpermetként is használjuk a nyári meleg napokon! Teszteltük szuper illata van és nagyon kellemes érzés a bőrön.

ANANDAM bio-levendulavirágvíz

Frissíti, regenerálja, megnyugtatja a bőrt. Alvást segítő, idegrendszer-kiegyensúlyozó hatásáért is igen kedvelt. Napégette bőrre, sebekre, horzsolásokra fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, hűsítő és sebgyógyító hatással bír. Babáknak fürdővízbe és bőrápoláshoz ajánlott. A gasztronómiában is bátran használható lekvárokhoz, tortákhoz, fagyiba és limonádéba is csodás. Kultúra: biológiai termesztés, Ecocert-tanúsítvány alapján az Ecocert Greenlife által hitelesítve 100%-os tisztaságú, nem tartalmaz tartósítószert, friss és koncentrált. Bekerült a kedvenceink közé, mint a többi Anandam termék is. Elérhető az Internetpatikában itt!

És ha valaki szép barna szeretne lenni, de nem akar napozni vagy nem mehet napra, akkor itt a Nu skin Sunright Instaglow önbarnító. 🙂

Cikkajánló: Júliusi szépségújdonságok

Forrás: Biola és Frizura & Szépség

Nézzetek szét az Internetpatika választékában itt, mert számos bemutatott termék náluk is elérhető!

Kulcsszavak: , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications