728 X 90

Ombre, a színek játéka!

By Frizura & Szépség

A lakberendezésben és a ruhadivatban is találkozhatunk vele. A szépségápolásban is jelen van, például a körömfestésben, de talán a legjobban a hajfestésben hódít. Az ombrét a színek és a fények játékának is nevezik.

Külföldön már évek óta jelen van a frizura divatban. Hozzánk kicsit később érkezett, de mi is nagyon megszerettük.

Beyonce, Miley Cyrus, Drew Barrymore, Sarah Jessica Parker, Hilary Duff, Fergie és Jennifer Lopez – csak néhány azok közül a hollywoodi sztárok közül, akik ombre frizurát viselnek. A sztárok körében azért is népszerű az ombre hajfestés, mivel nem igényel drasztikus változtatást, az eredmény mégis lenyűgöző.

 

Az „ombre” francia eredetű szó, jelentése: árnyék. A franciaországi kifutókról hamar elterjedt az egész világon.

Az ombre nagyon természetes stílus, olyan mintha egy tengerparti nyaralásról érkeztünk volna vissza. Biztos sokan tapasztalták már, hogy a nyaralás után a nap mennyire ki tudja szívni a hajunkat, főleg a haj végeinek színét. Eközben egy, mondhatni, színátmenet képződik. Sajnos a napozás után azért nem lesz szép ez a színátmenet – kicsi kontrasztosabb az eredmény. Nem beszélve arról, hogy a nap nagyon ki tudja szárítani hajat és extra ápolást igényel ilyenkor. Ezért itt megint meg kell említeni, hogy az omre természetes hatást sugall, de azért, hogy igazán minőségű legyen az eredmény meg kell dolgozni – ahogy a natúr smink irányzatnál.

Az ombre egy színátmenetes hajfestési módszer, ahol nincs kontraszt, éles határ, az árnyalatok összemosódnak. A színek az egyik végletből a másikba mennek át. Az ombre a fényjátékokat is kihasználja, nagyon légiesnek tűnik. Akkor mondhatni jónak az eredményt, ha mi, mint szemlélők, nagyon légiesnek és természetesnek látjuk a frizurát, mintha a fények játszanának velünk.

 

 

És hogy kiknek ajánlott?

Ideális azoknak, akik amúgy nem festetik a hajukat, mégis kipróbálnának valami újat. Ezzel a technikával mindössze a hajvéget kell festeni. Jól jöhet azoknak, akik unják a festett hajszínüket, vagy az évek óta melírozott frizurát, de nem szeretnének merőben új színt, vagy nem szívesen szívatják le a hajukat.

Elsősorban hosszú hajúaknak ajánlják, mert akkor igazán szép és mutatós az átmenet, ha van számottevő hosszúsága a hajnak.

Számtalan variációja létezik a színek tekintetében az ombre festésnek, szinte bármilyen színkombináció elképzelhető az egészen finom, természetes átmenetektől a különleges, extrém színkombinációkig.

Eddig inkább azzal a változattal találkozhattunk, amikor alul van a világosabb rész. De lehet fordítva is, azaz alulra tenni a sötét színt és felülre a világosat. A lényeg, hogy ne legyen kontraszt, legyenek összemosva a színek, lépésről lépésre és természetesnek tűnjön.

Természetes ombre: ez a legnépszerűbb, hiszen természetes hatást kölcsönöz. Az alap természetes árnyalatú barna, és a végek pedig ennek bármilyen világos árnyalatai (akár a szőkéig is világosítva).

Vörös ombre is: Többféle verzióban készíthető, barnával, szőkével kombinálva. De készíthető úgy is, hogy a teljes haj vörös, csak az árnyalatok világosodnak.

Eddig csak a fodrásznál kérhettünk ombre frizurát, de már az otthoni hajfestésben is megjelent. A napokban került a piacra a L’Oréal Paris Préférence Wild Ombré hajfestéke, amivel mi is könnyen ombre hajat varázsolhatunk magunknak.

 

Fotó: L’Oréal, L’Oréal Professionnel


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble