728 X 90

Őszi kirándulások

By Frizura & Szépség

őszi táj erdő 199336

Beköszöntött az ősz, megérkezett gyönyörű színeivel, illataival, ízeivel. Használjuk ki minden percét, élvezzük még az enyhébb időt a hideg tél előtt! Sokszor érezzük úgy ősszel, hogy hívogat a természet. Látni szeretnénk a fákat, ahogy pirosba, aranyba, sárgába borulnak, érezni szeretnénk az erdő ébredő illatát, gyűjtögetni szeretnénk a lehulló termésekből.

őszi táj 150743

Hétvégi programjaink közé illesszük be a természetjárást! Rengeteg kirándulóhely közül választhatunk, íme, néhány Budapesten és környékén:

  • Budaörsi hegyek, erdők
  • Budakeszi Vadaspark
  • Budakeszi, Makkosmária
  • Budapest, Zugliget, János-hegy (Libegőzéssel egybekötve)
  • Budapest, Normafa (Gyermekvasutazással egybekötve)
  • Budapest, Pálvölgyi-barlang környéke
  • Börzsöny
  • Pilis
  • Visegrád
  • Rám-szakadék

 

őszi erdő, patak fahíd 199371

őszi táj, folyó198914

Akármelyik helyet választjuk, biztosan nagyszerű élményben lesz részünk. Hagyjuk, hogy a természet lenyűgözzön bennünket, engedjük el a nyomasztó gondjainkat, kapcsoljuk ki az agyunkat, lazuljunk el! Egy-egy ilyen feltöltődést hozó nap erőt ad az előttünk álló akadályok leküzdésében. Milyen jó lesz visszagondolni a közös kirándulásra egy fárasztó munkahét közepén…

őszi levelek, gesztenye 198107

Gyűjtsünk!
Fedezzük fel az őszi terméseket, beszélgessünk a gyerekekkel a különböző fákról, levelekről, madarakról, rovarokról! Tanítsuk őket játékosan, a természet eszközeit segítségül hívva! Makkból, gesztenyéből, bogyókból aranyos figurákat tudunk készíteni, melyekkel ötletes szerepjátékokat játszhatunk. A gyönyörű formájú és árnyalatú leveleket vigyük haza, majd préseljük le!

őszi gyümölcskosár 198609

Nassoljunk!
Vigyünk magunkkal elemózsiát is az útra, hiszen a kirándulástól biztosan megéhezünk. Érdemes szendvicset, jól szállítható gyümölcsöt és zöldséget, kekszet, valamint innivalót eltenni a hátizsákba. A szemetet vigyük haza, vagy tartsuk meg a következő szemetesig, hiszen az erdőben szigorúan tilos bármit eldobálni!

Utazzunk!
Ha van rá lehetőségünk, iktassunk be egy könnyed utazást a Libegőn, a Gyermekvasúton, a Fogaskerekűn, kisvonaton vagy egyéb érdekes, nem mindennapi járművön.
Felüdülés lesz egy ilyen út a megfáradt turistáknak, és közben még nosztalgiázunk is egy kicsit!

Kényelmesen!
Öltözzünk rétegesen és kényelmesen! Legyen rajtunk rövid ujjú póló, hosszú ujjú póló, pulcsi és egy vékonyabb kabát vagy mellény. Hamar kimelegszik az ember, ha egy magasabb hegyet kell megmásznia, fontos, hogy ne folyjon rólunk a víz, mindig kellemesen érezzük magunkat! Fontos a cipő kiválasztása is! Kényelmes túracipőt vagy edzőcipőt húzzunk, amely jól támasztja bokánkat! Nadrágunk is legyen lezserebb, hogy ne akadályozzon minket a szabad mozgásban! Hátizsákunkat ne pakoljuk tele, mert a cipeléséről magunknak kell gondoskodnunk, érdemes elosztani a csomagokat a családtagok között! Ha gyerekekkel indulunk útnak, az ő zsákjukba is tegyünk néhány könnyű holmit, érezzék, hogy fontos feladatuk van!

őszi táj és kutyus 198876

Gondoskodjunk!
Érdemes kullancs- és szúnyogriasztóval befújni magunkat még indulás előtt! Sőt, a zokniba tűrt nadrág is hasznos lehet! Vigyünk magunkkal ragtapaszt és bőrfertőtlenítőt a kisebb horzsolások kezelésére, és csipeszt az esetleges kullancs eltávolítására! Pakoljunk be pokrócot is, hátha találunk egy gyönyörű rétet, ahol szívesen megpihennénk. Ha felkészültebbek vagyunk, távcsövet is tegyünk a hátizsákba, mellyel új világot ismerhetünk meg: testközelből figyelhetjük a madarak és más erdei állatok életét.

Kellemes kirándulást!őszi erdőben 198106

Kárpátiné Boross Nóra

Fotók: www.kepguru.hu


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications