728 X 90

Őszi tippek – Évszakváltás és a hajápolás

By Frizura & Szépség

jessica 2 Az ősz, legtöbbször erős szelet, sok csapadékot, hűvös, alacsony hőmérsékletet hoz magával. Ezért a hajunk is megsínyli az évszakváltást. Ahhoz, hogy ne fázzon meg, ne zsírosodjon vagy korpásodjon be a fejbőr, ebben az időszakban is törődnünk kell vele. Egy kis odafigyeléssel továbbra is szép, ápolt, fényes, egészséges lehet a hajunk és elkerülhetjük az esetleges hajhullást is.

Nagyon fontos az alapos hajmosás és a hajszárítás! Nemcsak nyáron kell odafigyelni a hajunkra, az izzadás vagy az erős UV-sugárzás miatt, hanem ősszel is, hiszen ilyenkor is igényli a fejbőrünk, hogy tiszta legyen. Lényeg, hogy mindig a hajunknak megfelelő, termékeket válasszunk. (Hajmosáskor a több sampontól nem feltétlen lesz ragyogóbb a haj, viszonylag kevés sampon és balzsam is elég pl. a professzionális termékekből.) Választhatunk fogyasztói drogériákban kapható és professzionális, általában fodrász szalonokban kapható termékek között. A professzionális termékek mindig drágábbak, de több hatóanyagot, vitamint is tartalmaznak. Leginkább a festett, igénybe vett hajnál kell vigyázni. Ilyenkor is kb. 3 naponta érdemes, ajánlott a hajmosás. Mosás után használjunk kondicionálót, majd könnyed hővédő fixálót a hajszárítás előtt és a már megszárított hajra is használjunk hajvégápolót vagy benne hagyható kondicionálót. A haj extra fényessége érdekében használhatnak hajfényt is, ami nemcsak ragyogást ad a hajnak, hanem rengeteg vitamint is tartalmaz. Természetesen mindig a hajtípusnak megfelelő finish termékeket használjunk és ezeket is csak mértékkel! Ha azt tapasztaljuk, hogy elnehezedik a haj, akkor minden bizonnyal túl sokat használtunk valamelyik termékből vagy nem a legmegfelelőbbet vásároltuk meg.

jessica 3

Mindig kérjük ki a szakember véleményét is ebben a kérdésben. Erre a legjobb pillanat az, amikor a fodrásznál járnunk, de nagyon fontos, hogy ne szégyelljük elmondani a hajproblémáikat!
A jó szakember egyébként is érzi, tudja, hogy az adott hajnak mire van szüksége, de fontos, hogy őszintén konzultáljunk ebben a kérdésben is vele. Ennek köszönhetően a legtöbb probléma és a hajhullás is megelőzhető. A vendégeinknek ősz és tavasz elején szoktuk tanácsolni a hajhullás elleni aminexil ampullák használatát. Ezekből is több fajta létezik, ezért szintén a fodrászunktól kérjünk tanácsot, hogy melyiket válasszuk és ne a reklámokra hallgassunk! Kúraszerű használatukkal, pár hét elteltével a fejbőrünk kellő védelmet kap, így a hajhagymáinkat is meg tudjuk erősíteni, ami ezek után már képes lesz ellenállni a szélsőséges időjárási viszonyokkal szemben.
Ne feledkezzünk meg a gyakori hajvágásról sem! Sok embernél az ősz beköszönte és a tél kezdete egyenlő a sapkás, kalapos időszakkal, de ez nem azt jelenti, hogy „a sapka ápol és eltakar” A sapka ne a takarás eszköze legyen, hanem a hideg szél, az eső vagy a hó elleni védekezésé. Ilyenkor is járjunk 6-8 hetente hajat vágattatni, hogy mindig friss, ápolt, fényes és egészséges legyen. Ha jó és könnyen kezelhető a forma, akkor elegendő csak felfrissíteni a fazont és a végeit „megcsipkedni” egy kicsit, hiszen ezáltal is gyorsabban nő majd a hajunk.

A házi praktikákkal bánjunk óvatosan, kérjük ki szakember tanácsát. Ha nem megfelelő a keverék, akkor ezzel is árthatunk hajunknak.

Tippjeink őszre:

  • rendszeres hajmosás (kb. 3 naponta)
  • professzionális hajtermékek használata
  • heti 1 alkalommal intenzív 5-10 perces balzsamos kúra
  • hajhullás megelőzése és hajerősítés érdekében aminexil ampullák használata
  • rendszeres hajvágás
  • hajmosás utáni hajszárítás
  • a házi praktikák óvatos használata

 

Farkas Anikó

Frizura: Farkas István

Fotók: www.BADroomhair.com


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications