728 X 90

Programajánló és újdonságok

By Frizura & Szépség

Kürtőskalács Fesztivál a Gesztenyés-kertben – „Aki a kürtőskalácsot szereti, rossz ember nem lehet” – vallja a Konyhafőnök zsűritagja, Wossala Rozina. Az étterem tulajdonos szerint vannak olyan klasszikusok, amelyekhez bűn hozzányúlni és változtatni az ezeréves recepten.

Idén október 13–15. között a Gesztenyés-kert ad otthont az 5. Kürtőskalács Fesztiválnak. A rendezvény nagykövetének Wossala Rozinát választották. „Kifejezetten örültem a felkérésnek, mert szeretem az olyan hagyományokat, amelyeket nem kell újragondolni, felturbózni, agyoncizellálni, mert úgy jó, ahogy van. A kürtőskalács pont ilyen. Vannak nagy klasszikusok, amikhez bűn hozzányúlni, a kürtőskalács tésztája vagy a készítési módja semmilyen ráncfelvarrást nem igényel. Az ízesítéssel izgalmas játszani, mint ahogy azt remekül teszik is a Kürtőskalács Fesztiválon. „Az én kürtőskalácsom gumicukorba, franciadrazséba vagy szárított egzotikus gyümölcsökbe forgatott finomság lesz az biztos. Tányérdesszertet is el tudok belőle képzelni, ebben a formában pedig akár étteremben is felszolgálnám” – részletezte az idei fesztivál nagykövete. „Egyszer egy majálison tombolán nyertem egy hörcsögöt, amikor kihúzták a nyertes szelvényt, épp kürtőskalácsot majszoltam. Nem akartam odaadni senkinek, nehogy megegyék, úgyhogy azzal rohantam fel a színpadra” – mesélte nevetve Rozina, aki idén a Kürtőskaland jótékonysági közösségi sütés háziasszonya is, amely a méltán sikeres Nagy közös sütés program továbbgondolt változata. A jótékonysági sütésnek, mint minden évben, most is izgalmas tétje lesz. A Konyhafőnök zsűritagja már most azon töri a fejét, milyen kihívás elé álljanak közösen a Kürtőskalandra regisztráló kürtőssütő csapatokkal, hiszen tavaly Lázár séf magasra tette a mércét az óriás kürtőstortával. A Kürtőskaland regisztrációja szeptember 15-től indul. „Az 5. Kürtőskalács Fesztiválon rengeteg izgalmas finomsággal, koncerttel, gyerekattrakcióval készülünk” – vette át a szót a rendezvény főszervezője, András Tünde. „A végleges helyszínünk is megvan: a 12. kerületi fás, ligetes, hangulatos Gesztenyés-kertben várjuk édesszájú látogatóinkat. Sokat gondolkodtunk és küzdöttünk azon, hol lenne a legjobb helye a fesztiválnak, hol fogadják szívesen a rendezvényünket, de végül sikerült döntenünk, s reméljük, jól tettük. Tehát a hír igaz: Budára költözünk, de reméljünk nem csak egyszer lesz Budán kürtőskalácsvásár! Hisszük, hogy a Gesztenyés-kert árnyas fái alatt nagyobb területen egy még jobban élvezhető fesztivált tudunk szervezni mindenki legnagyobb örömére.” A háromnapos rendezvényen koncertekben sem lesz hiány. Péntek este az Indygo után a Bagossy Brothers Company ad nagykoncertet, szombaton fellép Pély Barna, majd Keresztes Ildikó és zenekara koronázza meg az estét, míg vasárnap Szűcs Gabi varázsolja el az érdeklődőket a Stereo Swinggel.

Ami a kisgyermekeket illeti, őket is igazi programkavalkád várja a fesztiválon. A kicsik a Gyerekligetből hallgathatják meg Pom Pom meséit, a Kolompos Zenekart vagy a színpadnál bábelőadást is láthatnak. Itt állítják fel a „Csináld magad” sátrat is, ahol mindenki maga készítheti el kedvenc kürtőskalácsát. A nagyobbak játszhatnak a Székelyföldi Legendárium két óriás társasjátékával vagy kipróbálhatják az életnagyságú malomjátékot is.Az idei fesztivál fővédnöke Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, a házigazdája pedig Berecz István lesz.Hazánk legrangosabb minősítőrendszere, a Magyar Termék Nagydíj pályázat győzteseit 2017-ben 20. alkalommal hirdették ki, bizonyítva, hogy a minőség elismerése hagyománnyá vált. A Földijó – Gaszto Kft. a Vitéz Kürtős által készített kürtőskalácsaiért, illetve a Kürtőskalács Fesztiválért vehette át a rangos elismerést.

 

A chocoMe elsőként aratott háromcsillagos győzelmet és összesen 5 díjat nyert a Great Taste Awardon. A chocoMe folytatja világhódító útját, pár héten belül immár a második nemzetközi elismeréssel, ezúttal egy rekorderedménnyel: a chocoMe a Great Taste Award-versenyek történetében az első hazai csokoládémanufaktúra, amelynek elsőként sikerült háromcsillagos győzelmet elérnie. Ez a teljesítmény azért is számít rendkívülinek, mert a szigorú zsűrizésből adódóan a benevezett 12 366 termékből mindössze 165 kapott háromcsillagos minősítést.

A rangos nemzetközi versenyen különböző termékkategóriában nevezhetnek a pályázók. A manufaktúra összesen 5 díjat zsebelt be a londoni székhelyű megmérettetésen: egy három csillagot, egy két csillagot és három egy csillagot.

Úgy tűnik a világ legnagyobb és legszigorúbb ételkóstoló versenyének gasztroítészeit is lefegyverezték a magyar manufaktúra által megalkotott eszményi csokoládécsodák.

Újabb látványos zenés színpadi előadással jelentkezik a 2014–2015-ben a Játékkészítőt is létrehozó TulipánTündér Produkció. Az Álomutazó című családi mesemusical az álmok útján repít a jövőbe, olyan szereplőkkel, mint Stohl András, Schell Judit, Szabó Győző, Zsédenyi Adrienn, Hajdu Steve, Falusi Mariann és sokan mások. A darabot Juronics Tamás rendezi, a dalokat – a platinalemezes a Játékkészítőhöz hasonlóan – Rakonczai Viktor és Orbán Tamás jegyzi.

A TulipánTündér új produkciójában, az Álomutazóban arról lesz szó, ami azután történik, hogy este az ágyban becsukjuk a szemünket, ami ilyenkor a fejünkben történik, azaz az álomról, hogy mitől vannak, ki csinálja őket, és miért. Arról, hogy ma, amikor úgy érezzük, gondoljuk, tapasztaljuk, hogy annyi minden van, amit be kell fogadni, hogy mindig a maximumot kell hozni, mennyire elveszítjük a kapcsolatot saját magunkkal, az álmainkkal, nem adunk időt arra magunknak, hogy feldolgozzuk azt a rengeteg információt, amit kapunk. Ezzel a mesével a profi szórakoztatáson túl az alkotók azt is szeretnék, hogy  az előadás után a felnőttek egy kicsit elgondolkozzanak, lelassuljanak, és újra tudjanak kicsit álmodozni és álmodni, pont úgy mint gyerekkorukban. A gyerekeket pedig egyszerűen szeretnék elvarázsolni és szeretnék, hogy ne csak most, hanem felnőtt korukban is merjenek álmodozni.

A TulipánTündér Produkciós Iroda tehát most újabb, a korábbihoz hasonlóan nagy, ha nem még nagyobb előadásra készül, amit idén karácsony és szilveszter között mutatnak be a (volt Syma) BOK-csarnokban. Történet főhőse egy kisfiú, aki a modern informatika világában él, ahol az idő maximális kihasználása következtében nem marad hely az álomvilágnak. Magányos, akire szülei a rengeteg munka miatt nem figyelnek. Álombeli barátaival hősiesen küzd és bátorságával sikerül ismét az álmokat visszahozni a mindennapokba.

Erre az álomutazásra a hazai színházi élet legismertebb szereplőivel, a legjobbak között számon tartott énekesekkel és egy profi alkotógárdával készülnek, és idén is az a cél, hogy a látvány, a zene és a mondanivaló, az egész élmény olyan legyen, amiről elismerően beszélnek a nézők. A parádés szereposztásban pedig ott van – a Játékkészítőben is feltűnt – Stohl András, Szabó Győző, Radics Gigi, Hajdu Steve. Stohl szerint, aki a korábbi darabban címszerepet játszott, azért érdemes elhozni a darabra a gyerekeket, mert ilyet még nem láttak, és biztos, hogy egész évre, vagy akár az egész életére hatással lehet. „Egyrészt kap egy olyan történetet, amivel tökéletesen tud azonosulni, másrészt egy olyan vizuális élményt, ami kitörölhetetlen” – mondja Stohl. De újabb sztárok is csatlakoztak a csapathoz, mint Schell Judit, Keresztes Ildikó, Zséda (Zsédenyi Adrienn), Falusi Mariann, Varga Viktor és Ábel Anita, bár utóbbiról kiderült, hogy már a Játékkészítőnél is ott volt, igaz nézőként. A főhős Tomit három gyerekszínész, Bakonyi Simon, Marinka Móric és Szabó Hunor alakítja majd. A darabot Vinnai András Szép Ernő-díjas író írta, társai voltak a Kincsemet és a Liza, a rókatündért is jegyző Hegedűs Bálint, valamint dramaturgként Almási-Tóth András Operaprogram vezető, a Zeneakadémia docense, aki egyebek mellett a Szegedi Nemzeti Színház irodalmi vezetőjeként és a Szegedi Kortárs Balett dramaturgjaként is dolgozott. A zene és a szöveg egy összeszokott páros munkája csakúgy, mint a Játékkészítőnél a dalok az Artisjus-díjas és eMeRTon-díjas magyar zenész, zeneszerző, zongorista Rakonczai Viktor és a 31 arany- és 33 platinalemezes dalszövegíró, Orbán Tamás munkája. A díszletet Rajcsányi Balázs, Bass Awards silver- és bronze-díjas díszlettervező tervezi, többek között az X-faktor, a Csillag születik és a Megasztár díszlettervezője és látványtervezője álmodja színpadra, a jelmezeket Az év jelmeztervezője díjat is elnyert Bujdosó Nóra tervezi. Az Álomutazó vizuálrendezője a Valami Amerika I., Valami Amerika II., a Társasjáték és a Kincsem nagysikerű rendezője, Herendi Gábor. A darab rendezője és koreográfusa pedig a Kossuth-díjas táncos, koreográfus, rendező Juronics Tamás. 

Az év egyik legjobban várt hazai filmje, a Pappa Pia augusztusban került mozivászonra. Az örökzöld slágereket feldolgozó filmzene azonban már korábban napvilágot látott, hogy elég időt hagyjon a közönségnek a dalok felelevenítésére a még teljesebb moziélmény érdekében. A filmben olyan szereplők tűnnek fel, mint Nagy Feró, Szabó Kimmel Tamás, Stohl András, Ostorházi Bernadett, Reviczky Gábor, Dobó Kata vagy a fiatal generáció üdvöskéi, Kováts Vera és Miller Dávid. A Pappa Pia filmzene a mozihoz hasonlóan a zeneipar legnagyobb neveit gyűjtötte össze: a lemezen többek között Radics Gigi, Király Viktor, a Brains, a Kelemen Kabátban és az Intim Torna Illegál hangjait hallhatja a közönség. A filmzene összesen 16 örökzöld magyar szám újragondolt verzióját tartalmazza, amelyeket a 70-es, 80-as, 90-es évek legnagyobb slágereiből (Demjén Ferenc, Máté Péter, Neoton Família stb.) válogattak össze. Olyan dalok kerültek az albumra, mint a „Zene nélkül mit érek én?”, az „Induljon a banzáj”, a „Darabokra törted a szívem” és a „Most kéne abbahagyni”. Természetesen akad néhány új dal is a filmben, az albumon debütál például a film egyik vadiúj szerzeménye, a „Pappa Pia” Radics Gigi és Király Viktor előadásában, valamint a főcímdal, a „Minden nap nyár” is, amelyhez Lotfi Begi és Myra Monoka készített egy szexis remixet. A Pappa Pia generációtól és nemtől függetlenül felhőtlen szórakozással kecsegtet, készüljünk hát fel egy újabb remek zenei és filmélményre, Pappa Piára fel!

A Samsung viselhető eszközeinek portfoliója három új eszközzel bővült: a Gear Sport sokoldalú vízálló okosóra, a mozgás szerelmeseinek a Gear Fit2 Pro továbbfejlesztett okosfunkciókkal ellátott sportkarkötő, míg a Gear IconX a vállalat innovatív, vezeték nélküli fülhallgatójának második generációja. Az új Samsung Gear-eszközök segítenek a legtöbbet kihozni a mindennapokból, az egészségesebb, teljesebb élet érdekében. Az új Samsung Gear viselhető eszközök segítséget nyújtanak minden vásárlónknak, hogy élvezhessék az aktív, kiegyensúlyozott és teljes élet örömeit a lehető legegyszerűbb okos módon.

A Gear Sport és a Gear Fit2 Pro új fejezetet nyitnak a viselhető eszközök történetében: ideális társ vízi sportokhoz, az úszástól a medencében való játékig, hiszen ezek a készülékek hitelesítetten 5 ATM nyomásig vízállók.

 

A Speedo legújabb, úszóknak készült alkalmazása, a Speedo On segítségével egyszerűen mérhetjük teljesítményünket a medencében, hiszen az eszközökbe integrált alkalmazás számontartja a leúszott hosszok számát és idejét, az úszás típusát és sok más adatot is szolgáltat. A maximális pontosságnak köszönhetően az eszközök valós idejű szívritmusmérést tesznek lehetővé. Segítségükkel folyamatosan követhetjük pulzusszámunkat pihenés és edzés alatt egyaránt.Mindkét eszköz hozzáférést biztosít az Under Armour sportalkalmazásaihoz, mint az Under Armour Record™, a MyFitnessPal®, MapMyRun® és az Endomondo, amelyek a közösségi funkciók mellett a felhasználók sportteljesítményét és egészségmegőrzését is támogatják. A Spotify offline okostelefon nélküli zenehallgatást is lehetővé tesz, így a zene mindenhova elkíséri az eszközök viselőit.

Auto Activity Detection Az integrált funkciónak köszönhetően az új okoseszközök képesek felismerni a következő tevékenységeket: séta, futás, biciklizés, illetve az olyan dinamikus mozgásformákat is, mint a tánc vagy a kosárlabda. Az új eszközökkel egyszerűen létrehozható személyre szabott edzésterv, de akár egyéni figyelmeztetéseket és elérendő célokat is beállíthatunk. A praktikus okosóra, minimalista kialakítással, 1,2 hüvelyk átmérőjű Super AMOLED-kijelzővel és továbbfejlesztett felhasználói felülettel rendelkezik.A könnyen cserélhető, 20 mm széles óraszíj különféle színekben lesz elérhető. A Gear Sport kék és fekete színekben lesz megvásárolható. Az eszköz a Gear-termékskála alapvető szolgáltatásait is biztosítja: az IconX vezeték nélküli fülhallgatóval online és offline is hallgathatunk zenét, elég feltölteni kedvenc zeneszámainkat egy Samsung okostelefonról vagy személyi számítógépről, vagy Bluetooth-kapcsolaton keresztül játszani azokat. Akár edzés közben is élvezhetjük az ütemeket, hiszen az új IconX fülhallgatóval hangvezérléssel is válogathatunk kedvenc számaink között a Bixbynek köszönhetően.A megújult készülék fekete, szürke és pink színben vásárolható meg.

Patyolattiszta ruhák feleannyi idő alatt – A berlini IFA 2017 kiállításon bemutatkozott a Samsung Electronics vadonatúj QuickDrive™ mosógép-technológiája. A WW8800M mosógép lelke a Samsung exkluzív QuickDrive™ technológiája, amely jelentősen csökkenti a mosás idejét: egy adag ruha akár feleannyi idő alatt kimosható vele. A Super Speed-beállítással a napi ruhaadag mosása mindössze 39 percet vesz igénybe, mindezt a mosási teljesítmény romlása nélkül, energiahatékonyan, kímélve a ruhák anyagát.

 

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hírlevél feliratkozás

Frizura és szépség