728 X 90

Programajánló: Visegrádi Napok kulturális és gasztronómiai rendezvénysorozatot

By Frizura & Szépség

A Visegrádi Egyezmény 1991. február 15-i aláírása, azaz a V4 megszületése és az ötödik magyar elnökség tiszteletére a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) február 7. és 18. között megrendezi a „Visegrádi Napok” kulturális és gasztronómiai eseménysorozatot. A változatos programokat felvonultató kezdeményezés célja a tagországok közti kapcsolatok erősítése, közös kulturális értékeik bemutatása.

A Visegrádi Napok során az alábbi programok várják az érdeklődőket:

A V4 Menük Hetén a SIRHA Budapest 2018 kiállításon február 7-én bemutatandó V4 menüt kóstolhatja meg a nagyközönség Magyarország számos vendéglátóegységében, a menü ételei ugyanis február 12. és 18. között szerepelni fognak az MTÜ kezdeményezéséhez csatlakozott éttermek kínálatában is.

Előhívás – #V4 filmfeszt az Uránia Nemzeti Filmszínházban február 14-17-ig

Az Uránia Nemzeti Filmszínház az MTÜ támogatásával szervezi Előhívás filmfesztiválját, melynek során a Visegrádi országok itthon ritkán vagy sosem vetített, tabutörő kultuszfilmjeit tekinthetik meg az érdeklődők. A filmfesztivál célja, hogy bemutassa, hogyan őrzi és idézi meg az egymáshoz sok közös szállal kötődő cseh, lengyel, szlovák és magyar filmes hagyomány a közép-európai lét és történelem közös tapasztalatait.

Csík Zenekar és Nothing But The Swing koncert a Várkert Bazárban február 16-án

A V4 Várkert koncertsorozat ingyenes zenei előadásain idén is minden alkalommal egy hazai, illetve egy-egy további V4 tagország fellépőinek koncertjét hallgathatja meg a közönség. Elsőként a Csík Zenekar Kossuth-díjas magyar népzenei együttes lép fel a Várkert Bazár Nagytermében. A meghívott vendég ez alkalommal a negyvenes-ötvenes évek jazz klasszikusait idéző szlovák Nothing But Swing Trio.

A koncertekre a belépés ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. A regisztrációkat a szervezők az előadást megelőző csütörtökön 20 óráig fogadják a V4concerts@hungarofest.hu email-címen.

A részletes programlista a https://v4kozosen.hu/ weboldalon érhető el.

Fotó és forrás: Lounge Communications, V4kozosen.hu


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség