728 X 90

Szeptemberi hírek és újdonságok!

By Frizura & Szépség

A világhírű Freelusion idén októberben első ízben hazánkban is bemutatkozik. A Britain’s Got Talent, az America’s Got Talent és más versenyek korábbi díjazottjaként megismert Freelusion Dance Company most három előadás erejéig Budapesten is bemutatja új darabját, az Amar, the lighthuntert. A Freelusion Dance Company a világ legtapasztaltabb és legnagyobb 3 dimenziós látvány- és tánctársulata, amely Papp Tímea művészeti igazgató vezetésével 2009-ben indult útjára Magyarországon. A világ első 3D-s, a fényvetítést (videomapping) a tánccal egyesítő produkciója a Britain’s Got Talenten és az America’s Got Talenten látott sikeres szereplésein kívül együttműködött a Cirque de Monte Carlo és Tim Burton csapatával, fellépett a Fake Off versenyén, számos Las Vegas-i szuperprodukcióban, több neves versenyt is nyert és a dubaji Burj Kalifa épületének ünnepi fényjátéka is a nevéhez fűződik. Előadásaik magával ragadó légköréről 20 vizuális művész és specialista gondoskodik, akik több mint 20 éves tapasztalattal hozzák létre lélegzetelállító trükkjeiket. A Freelusion legújabb, külföldön telt házakkal futó előadása, az Amar, the lighthunter egy 75 perces Broadway-stílusú darab a képzelet és a valóság folyamatos átmenetével. Budapesten három alkalommal lépnek fel az Erkel Színházban október 12-én és 13-án.

Amar, the lighthunter

A Freelusion új fejezetet nyit a szórakoztatásban új darabjával. Amar egy kedves, kissé ügyetlen fiú, aki egy cirkuszban dolgozik. Mindennap újra és újra fáradhatatlanul próbálja lenyűgözni a cirkusz igazgatóját és primadonnáját, azonban ez mindig kudarcba fullad. Egy nap azonban váratlan dolog történik. Amar a színfalak mögött beleesik egy dobozba. Ezt követően egy különleges, meseszerű világ tárul a szemünk elé. Észreveszi, hogy egy csillogó fény van a mellkasán, majd nem sokkal ezután veszélyes alakok kezdik üldözni. Egy fejvadász foglyul ejti, és azt tervezi, hogy Morus, a sötétség császára elé viszi. Azonban az ellenállás egy kis csapata megjövendölte a Fényhozó eljövetelét, megmentik Amart a fejvadásztól, és felkészítik a sötétség elleni harcra. Amar varázslatos és izgalmas kalandjai a szemünk előtt kelnek életre, ahogy a Freelusion fantasztikus társulata lenyűgözi nézőit egyedülálló képi világával.

Wow-hatás, a könyv, ami megtanít, hogyan legyünk vonzóak!  Hiánypótló kiadvány debütál a magyar piacon. Békési Brigitta „Wow-hatás – Fedezd fel a valódi vonzerőd” című kötete egy egyedülálló rendszer segítségével vezet végig a vonzerőnk maximalizálásának útján, mindezt hiteles kutatásokkal, izgalmas szakértői megszólalásokkal alátámasztva, feladatokkal kísérve. A magyar szerző tollából született „Wow-hatás – Fedezd fel a valódi vonzerőd” könyv összetetten mutatja meg, mit is kell pontosan tennünk ahhoz, hogy vonzóak legyünk. Egy olyan egyedülálló rendszert tár elénk, és mutat be fázisonként, amelynek segítségével minden nő képes lesz lépésről lépésre kihozni a saját valódi vonzerejét.

A szerző egy olyan, öt alappilléren nyugvó rendszert hozott létre, amelyet elsajátítva az olvasó tökéletesen tisztában lesz azzal, hogyan tudja felszínre hozni, egyúttal pedig maximalizálni a saját valódi vonzerejét. A fejezetekben végigvezet a vonzerő szintjein lépésről lépésre, így haladva egyre mélyebbre. A vonzerő minden szintjéhez gyakorlati feladatok is tartoznak, vagyis a Wow-hatás nem csak elmondja, mit kell tenni, de élvezetes feladatokon keresztül megmutatja a „hogyant” is.  A rendkívül szórakoztató és olvasmányos könyvben pszichológus mellett olyan szakemberek is megszólalnak, akiknek szakmájuk kapcsolódik a vonzerő témaköréhez. Schiffer Miklós, Pirner Alma, Dominique Roberts, csak néhány név azok közül, akik segítenek a könyv lapjain keresztül, hogy az olvasó valóban vonzóbbá váljon. A könyv mintegy 340 oldalán izgalmas kutatások és bizonyítékok is helyet kapnak, amelyek biztosítják az olvasót, hogy valóban működő módszerről van szó. Mindehhez az üzleti életben alkalmazott hatékony technikákat, pszichológiai trükköket hív segítségül a szerző, a könyvben rejlő állításokat pedig érdekes kutatási eredményekkel támasztja alá.

Első alkalommal adták át a Parlamentben a két évtizedes múltra visszatekintő Magyar Termék Nagydíj ambiciózus szellemi örököseként életre hívott Érték és Minőség Nagydíjat, amelyre a kiírás szerint a tanúsított minőség és az érték iránt elkötelezett vállalkozások pályázhattak; a díjat 46 pályázó 51 pályázata nyerte el. Díjazták a Vitéz Kürtős egyedi, Sekler márkanevet viselő, Bake’n’Roll mobil faszenes kerti kürtőskalács-sütő eszközét is. Nagyon örülünk, hogy a tavalyi év Magyar Termék Nagydíja után, melyet akkor a Vitéz Kürtős által készített kürtőskalácsok, valamint a Kürtőskalács Fesztivál nyert el, most a különleges, otthoni használatra készített, Bake’n’Roll névre hallgató mobil faszenes kerti kürtőskalácssütő eszközünket is hasznosnak találta a bizottság. Büszkék vagyunk, hogy a hagyományos kürtőskalács népszerűsítéséért tett hosszú éveken át tartó kitartó munkánk ilyen fontos díjak formájában is meghozza a gyümölcsét” – kezdi mosolyogva András Tünde, a Kürtőskalács Fesztivál megálmodója.

Fontosak ezek a védjegyek, mert ezekkel a kiemelkedő értéket és minőséget előállító vállalkozásokat tüntetik ki, tehát ez egyfajta elismerése a munkánknak. Számunkra elsődleges cél a hagyományőrzés, küldetésünknek tekintjük, hogy a kürtőskalácsot eredeti formájában őrizzük meg és népszerűsítsük világszerte. Természetesen mi is újítunk, szeretünk kreatív megoldásokat kitalálni akár ízekben, akár a formák tekintetében, de az alap mindig ugyanaz: a parázson sült cukormázas kürtőskalács. A Bake’n’Roll otthoni kürtőskalácssütővel ez bárkinek sikerülhet a világ bármely pontján is süt vele kürtőskalácsot. Ahogy a Kürtőskalács Fesztiválnak is, a Vitéz Kürtősnek és a Bake’n’Roll kürtőskalácssütőnek is ez a célja: felhívni a figyelmet a hagyományos, erdélyi kürtőskalács ismérveire” – mesél az eredeti kürtőskalácsról Bálint Gáspár, a Vitéz Kürtős ügyvezetője. Az igazi, hagyományos kürtőskaláccsal és az abból készült kreatív desszertkülönlegességekkel, valamint a díjnyertes Bake’n’Roll mobil kürtőskalács-készítő eszközzel azok is testközelből megismerkedhetnek, akik ellátogatnak majd a Gesztenyés kertbe a 6. Kürtőskalács Fesztiválra október 12–14. között.

Új közösségi iroda nyílt a Szent István körúton Muse Budapest néven, amelynek célja, hogy inspiratív alkotó közösséget biztosítson azoknak, akik valamilyen kreativitást igénylő hivatást választottak. A Muse Budapest alapítója, Mekis Dániel zeneszerzőként maga is az alkotásra tette fel életét, így tisztában van azzal, hogy egy modern, ámde rideg környezetben sokkal nehezebb a kreatív munkafolyamatok végzése. Éppen ezért sokáig nem irodában, hanem saját otthonában dolgozott, azonban egy idő után úgy érezte, hogy az alkotáshoz nem a legideálisabb, ha nem mozdul ki és nem érik külső ingerek. Ekkor gondolta úgy, hogy keres egy közösségi irodát, ami kizökkentheti a megszokott környezetből. Hosszas keresgélés után sem talált azonban olyat, ami igazán inspiráló lett volna számára és segítette volna az alkotó tevékenységét.

Ezért döntött úgy, hogy kialakít egy olyan helyet, ahol a hozzá hasonlóan kreatív, alkotó tevékenységet végzők jól érezhetik magukat. Így a belvárosi, könnyen megközelíthető helyszín kiválasztása után elkezdte az iroda kialakítását. A felújítás során mindent egyedileg, saját kezűleg alakítottak ki. Az iroda központja egy 40 m²-es közösségi tér, amelynek a családias kialakítása segíti a jó ötletek megszületését. A felette található 20 m²-es galériát babzsákokkal és kanapéval rendezték be, illetve egy növényfal is található itt, így kiváló helyet biztosít a munka közbeni feltöltődéshez. Emellett két külön szoba is rendelkezésre áll, amelyek akár tárgyalásra, akár kisebb rendezvények megtartására is alkalmasak. Mint minden közösségi irodában, itt is bérelhetők asztalok egy-egy napra, vagy akár hosszabb időre, ha pedig valaki mindennap irodai környezetben szeretne dolgozni, akkor dedikált asztalok bérlésére is van lehetőség.

Kortárs művészek alkotásai díszítik az idén 160 éves Gerbeaud cukrászda jubileumi csokoládéit. A limitált számú „művészi édességhez” a világ egyik vezető csokoládégyára, a Cacao Barry – kizárólag a Gerbeaud számára készített – csokoládéja szolgálja az alapanyagot. A három különböző csomagoláson pedig Kiss Tibor zenész-festőművész, Réti Kristóf, az Autistic Arts Alapítvány művészeti foglalkozásain alkotó autista művész, valamint Áron Eszter, az Áeron márka alapítója és tervezője egy-egy műve szerepel.

Kulcsszavak: , , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications