728 X 90

Szeretnék adni valamit a világnak! Interjú Veréb Tamással

By Frizura & Szépség

Veréb Tamással egy sajtótájékoztatón találkoztam, ahol ő volt a házigazdánk, szerencsére énekelt is nagy örömünkre. Akkor beszéltük meg, hogy hamarosan keresem és kicsit kifaggatom, hogy mire készül mostanában, hogyan telt nála a karácsony és milyen új dallal lepi meg a rajongókat a szülinapi koncertjén.

Mesélj kicsit az új területről, amibe belevágtatok Szandival, a menyasszonyoddal?

Egy budapesti designstúdió vezetését vettük át, amely programjait kiegészítjük művészeti programokkal.  Már régóta dédelgetett álmunk volt, hogy legyen egy ilyen helyünk, ahol a képzőművészet találkozik az előadó-művészettel. Ez egy showroom jellegű hely, ahol vannak állandó kiállítások, és több tervező itt tervezi a költeményeit a kisebb termekben. Ez egy meghitt hangulatú hely, ahol 50 fő tud leülni és akár 80 főt is be tud fogadni.

Nagyon sok képzőművész, divattervező ismerősünk van, akikben nagyon hiszünk. Sok kollégánknak és barátunknak is szívesen biztosítunk teret az előadóestjeihez. Ez a kettő motiválta, hogy ezt megvalósítsuk.

Ami számunkra nagyon izgalmas, az ez az újfajta közös munka Szandival. Ilyen jellegű közös munkánk nem volt eddig, annak ellenére, hogy már nagyon sokat dolgoztunk az előadó-művészi munkánk során  együtt. Valahol a képzőművészetet és az előadó-művészetet így összehozni régi vágyunk volt, például egy festménykiállítás összekötése egy színész előadói estjével vagy egy koncerttel. Január 11-én lesz a megnyitó, ahova mindenkit szeretettel várunk!

Itt marketing-, PR- és saleses feladataitok is lesznek? Ezekhez a feladatokhoz hogyan álltok? Mennyire lesz kihívás?

A saját  koncertjeimet és produkcióimat már egy ideje saját magam csinálom. Az én saját ügyemet, saját álmaimat én tudom a legnagyobb szívvel képviselni. Igyekeztem mindenbe beletanulni az elmúlt években, olyan dolgokba is, ami előtte teljesen idegen volt nekem, például hogyan kell  közönséget szervezni, koncertet meghirdetni, PR-feladatokat ellátni.

Hogyan fogjátok a feladatokat felosztani egymás között?

Nincs kimondva, hogy ki milyen területet visz majd, a lényeg, hogy egyenlő partnerként fogunk kooperálni és művészetileg is kiegyensúlyozott helyzetben fogunk mozogni, például dönteni, hogy milyen programok legyenek stb. Most is egy ilyen megbeszélésre tartunk. Minden programra nyitottak vagyunk, ami a léleknek és a testnek is jó.

Ennyi minden mellett hogy tudtál készülni a karácsonyra?

Nagyon sok fellépésem volt az adventi időszakban, saját dalokon is dolgoztam. Mi azoknak a családoknak a táborát erősítjük, ahol már karácsony előtt beköltözik a karácsonyi hangulat a lakásba. Már november végén feldíszítettük a lakást, mert nagyon szeretjük a fényeket, a hangulatos világítást. Ez azért is van, mert egyrészről szeretjük ezt a hangulatot, másrészről pedig tudtuk, hogy nagyon nagy rohanásban leszünk decemberben és nem lesz időnk meghittem feldekorálni a lakást és kiélvezni a szépségét.

Hogyan karácsonyoztatok? A munka mellett maradt idő karácsonyozni is?

Mi a családdal december 23-án karácsonyoztunk. A szenteste, december 24-e szent, ezt a napot mindig szabaddá tesszük magunknak. Bármi van, itthon vagyunk együtt. Én, Szandi és a nyuszi, akit Kicsi Angyalkának hívnak (Törpe nyuszi, aki az interjú közben kiszökött és elcsent egy szaloncukrot. :)) Ebben a rövid időben igyekszünk átélni az ünnepi hangulatot. Ez az idei karácsony alatt is így volt. Majd másnaptól indultak a fellépések és az előadások.

Szeretsz sportolni?

X-box (Szandi súgta a háttérből 🙂 – a szerk.). Az autóversenyeket nagyon szeretem. Mostanában kevés időm van a sportra, de ha az időm engedi, akkor konditerembe megyek és jó időben sokat biciklizem. Próbálok az egészségemre odafigyelni. A rohanó életmód miatt a táplálkozásomra nem tudok úgy figyelni, ahogy szeretném. Itt van még mit fejlődnöm, de egyelőre a munkám mellett nagyon nehéz az egészséges étkezést a mindennapjaimba beépíteni. 2018-ban egyébként az év legfittebb énekese lettem.

Van bevált szépségápolási praktikád? Vannak kedvenc termékeid, márkáid?

Férfi létemre a színház és az előadó-művészet miatt  jobban kell figyelnem a külsőmre. Például hosszú szakállam vagy tetoválásom nem lehet, mert ezek bizonyos szerepeket kilőnének. Igyekszem egészségesen odafigyelni a külsőmre is, például használok frissítő és hidratáló arcpermetet. A szakmában a férfiakat is erősen szokták sminkelni, amit én annyira nem szeretek,  nem ragaszkodom hozzá és ha lehet, nem kérem. Viszont az sem néz ki jól a színpadon, ha a partnerem talpig sminkben van jól lealapozva és rajtam pedig nincs semmi, így egy szolid sminkem nekem is van, ami nálam egy kis kőpúderezést jelent. Ebben is a természetesség híve vagyok. Természetesen ezt mindig letisztítom egy lemosókendővel. Nem járok kozmetikushoz, még soha nem voltam. Borbélyhoz szívesen elmennék, de mivel nem lehet szakállam a munkák miatt, így a borostám igazítása miatt azért nem megyek el. Az Insta-követőim egy része van, hogy rám is ír, ha nem borotválkoztam éppen a képen, pedig ma nagy divat a borosta és a szakáll is. Fodrászhoz járok, kedvenc fodrászom Döbrei József, akivel több tévés műsorban is dogoztam már, hozzá ragaszkodom.

A divatot követed? Szeretsz vásárolni?

Szandi nagyon ügyesen vásárol. Nekem is szokott vásárolni. Ha valamire szükségem van, akkor általában közösen elmegyünk megvenni. Ilyenkor én vagyok a türelmetlenebb, például ha nincs az első két boltban amit szeretnék, akkor elmegy tőle a kedvem. Ilyenkor Szandi tartja bennem a lelket.

Szandi, korábban a hip-hop világában mozgott. Emiatt mindig is színesebben öltözött, mint én. Az ő hatására nyitottam a színek terén, például korábban piros pólót vagy inget nem vettem volna fel, de most már van piros pólóm, sárga pulóverem. Az egyszerűbb ruhatáram, ami  fehér vagy kék pólóból és farmerből állt, kibővült és színesebb lett, aminek most már nagyon örülök, mert jól is állnak. Nincs stylistom a magán életben, de a színházban, a tévés produkcióknál vagy a fotózásokon ott mindig van stylist segítségünk.

Hogyan kapcsolódsz ki?

Szeretünk étterembe járni Szandival. Kicsit megállunk ilyenkor a rohanó világban és csak egymással foglalkozunk. Szeretünk finomakat enni.

Hogyan szerettél bele az éneklésbe? Van valaki aki szintén énekel, zenél a családban?

Mindenki polgári foglalkozású a családban. Csak kialakult a dolog. Kisgyermekkoromban 5–6 évesen már a családnak tartottam előadóesteket. Mindig produkcióztam otthon, szórakoztattam a szeretteimet. Nagyon szerettem, hogy tetszik nekik.

A gimnázium alatt is jártam fel Budapestre a Földessy Margit Színiiskolába  és Miskolcon énekre. Amikor az osztálytársaim nézegették a pályalehetőségeket, akkor  már tudtam, hogy mi az én utam. A gimnázium után klasszikus ének szakra jártam a zeneművészeti főiskolán. Nagyon szerettem, bár lehet, hogy utólag megszépültek az emlékek, mert nagyon nehéz volt, hogy az iskola mellett még szerepeket is játszottam különböző színházakban.

A lényeg, hogy egy idő után egyértelművé vált, hogy a zene és a színház, azaz az előadó-művészet az életem része lesz. Az élet is ezt igazolja vissza folyamatosan a nehézségek ellenére is.

Játszol hangszeren?

Zongorázom, a dalaim így születnek. Volt már több saját dalom, ahol társszerzőként voltam jelen, de most lesz olyan, ami csak az én tollamból való. Ennek most van itt az ideje. A Szabad élet című dalom most készült el. Valahogy csak kigurult belőlem. A videóklipet januárban forgatjuk hozzá. Horváth Tomi barátom hangszereli, ami azért nagy elismerés, mert általában csak a saját dalait hangszereli. Várom ezt a dalt és remélem, hogy sok helyre eljut és szeretni fogják. A február 8-i koncertemen debütál.

Hogyan változott az életed a Sztárban sztár című műsor óta (2016)?

Szakmailag kinyílt a világ számomra, nem csak a színházi dolgaim kerültek előtérbe. Az  én vágyaim is más szintre kerültek. Más távlataim lettek attól, hogy egy ország megismert. Azt gondolom, hogy azért volt sikerem a műsorban, mert nem akartam mást mutatni, mint ami én voltam. Megtudtam minden oldalamat mutatni.

Azóta is sokat profitálok belőle, főképp az emberekkel való kapcsolataimban. Még ma is egy- egy koncert vagy előadás után elmondják, hogy mennyire drukkoltak akkor nekem a Sztárban sztár alatt.

A színészet vagy az éneklés áll közelebb hozzád?

Nem tudom eldönteni és nem is akarom. Még az iskolában az egyik tanárom mindig azt mondta, hogy dönteni kell és már ott sem szerettem, hogy ezt hajtogatta, mert szeretek sok mindent tanulni és egyszerre sok mindent csinálni. Ez a munkám során is hasznomra válik, mert volt olyan fellépésem, ahova popdalokkal készültem, de kiderült a helyszínen, hogy a közönség operettdalokat szeretne hallani. Ebben az esetben is nagyon szuper volt, hogy ilyen dalokat is elő tudtam kapni a repertoáromból.

Mi a munkád legnagyobb ajándéka?

Hivatástudat és felelősség is van bennem, hogy nekem adni kell valamit a világnak. Nem öncélú szereplés a célom. Amikor megírok egy dalt, akkor érzem, hogy felsőbb vezetés is áll mellettem, kaptam ezt a lehetőséget és ezzel élnem kell.

Például ebben az adventi, ünnepi az időszakban, amikor szétszakadt az ember, akkor nagyon jó volt a közönség szeretete. A színpadon nincs olyan, hogy fáradt vagyok, az van előtte és utána, amikor órákat kell utaznom egy koncertre. Mindent kárpótol, amikor például a nagy hidegben ott állnak a koncertemen és szeretik, amit adok.

A rajongók mikor láthatnak?

Február 8-án volt a születésnapi koncertem Miskolcon, a szülővárosomban. Tavaly is volt, ez már szinte egy hagyomány. Örömzenélés volt a születésnapommal egybekötve több mint 600 vendéggel.

Február 14-én egy budapesti koncertem is lesz még.

Ezt biztos minden rajongód szeretné tudni! Mikorra tervezitek az esküvőt Szandival?

2020-ban lesz az esküvőnk, de a pontos hónap még titok. Téli esküvőt szeretnénk, így még van időnk készülődni rá. Nincs óriási családunk, így 70 fős lesz körülbelül a vendégség. Nem  lesz celebesküvő nem szépen fogalmazva, szeretnénk ha ez a mi kettőnk  kapcsolatának valódi megünneplése lenne a családtagjainkkal és a közeli barátainkkal.

Milyen álmaid vannak, amiket szeretnél megvalósítani a következő pár évben?

A zene kapcsán vannak álmaim. Szeretném, ha több saját dalom jönne ki sokkal gyakrabban. Ehhez az kellett, hogy én magam eldöntsem, hogy saját dalokat szeretnék készíteni. Tervem, hogy megszilárdítsam magam mint dalszerző is. Szeretném, ha az emberek azért is jönnének a koncertjeimre, mert az én dalaimat és gondolataimat szeretnék hallani.

Molnár Gréta

Fotók: Veréb Tamás

Kulcsszavak: , , , , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications