728 X 90

Tavaszi nagytakarítás a ruhásszekrényünkben!

By Frizura & Szépség

Idén nagyon divatosak a geometriai alakzatok, hódítanak a virágmintás ruhák, a fekete-fehér kombináció és az elegáns fehér.

_MG_0826_ok tavaszi divattanács téma

Fontos, hogy mindig csak annyit csippentsünk el az aktuális divatból, ami hozzánk is passzol.

Megérkezett a jó idő. Annak ellenére, hogy nagyon vártuk már ezt a pillanatot, hirtelen egy kicsit elbizonytalanodhatunk, amikor eljön a felismerés pillanata: nincs egy rongyunk sem! Tavasszal, ahogy a természet feléled, mi is megújulásra, felfrissülésre vágyunk és ez érvényes a ruhatárunkra is.

Szilágyi Eszter divattetvező és stylist segítségével számba vettünk néhány fontos szempontot: mire figyeljünk a ruhatárunk összeállításánál és az adott napi szerelés kiválasztásánál.

Tippjeink:

  • Nézzük meg, mit rejtenek a ruhásszekrényünk polcai, fiókjai, és végezzünk egy jó alapos tavaszi nagytakarítást. Ez az első lépés.
  • Mindig tartsuk szem előtt, hogy a ruhadarabok viselete során jól érezzük magunkat, a ruha illeszkedjen életkorunkhoz, testalkatunkhoz – Eszter szavaival élve: „működjön” rajtunk.
  • Fontos, hogy megnézzük magunkat a tükörben! Alaposan vegyük szemügyre bőrünket, alakunkat és a hajunk színét. Válogassunk ki minden egyes ruhadarabot, szín, fazon, anyag szerint.
  • Ha tehetjük, váljunk meg azoktól a daraboktól, amik nem áll jól nekünk. Adjuk el vagy ajándékozzuk oda valakinek. A megajándékozott személynek lehet, hogy tökéletesen fog állni és így örömet is szerezhetünk vele. Csináljunk helyet az újnak. Ez a ruhás szekrényünkre is vonatkozik. A szelektálásnál biztos, hogy elsőként a kedvenc ruhadarabjaink kerülnek a kezünk közé, de legyünk valóban könyörtelenek a ruhákhoz.
  • Jegyezzük meg ezt a mondatot: Nem a ruha a fontos, hanem a nő a ruhájában. Akadhat egy-egy olyan darab is, melynek alapanyaga, színe is megfelelő, csak a fazon nem szerencsés már. Ilyenkor egy jó varrónő és némi fantázia csodákra képes.

Tehát válogassunk, rendezzük újra, alakítsuk át, és könyörtelenül váljunk meg minden darabtól.

_MG_0795_ok tavaszi divattanács

Mitől működik az öltözékünk?

  • Nem mindegy, egy tavaszi reggelen hogyan indulunk útnak… például esett az eső, hűvös van reggel, nap közben hirtelen felmelegszik a levegő, kisüt a nap. Az legfontosabb szempont, hogy rétegesen öltözzünk.
  • Ha például tudjuk, hogy hosszasan fogunk ülni, nem célszerű szoros derekú ruhát felvenni, szűk nadrágot vagy szoknyát. Ilyenkor válasszunk inkább az ingruhák, tubusruhák, laza nadrágok és bő muszlin blúzok közül. Vagy esetleg váltóruhát is vihetünk magunkkal, és mielőtt tovább indulnánk a sok ülés után, átöltözünk
  • Színek, anyagok tekintetében a tavasz mindig nagy kihívást jelent, a bőrünk még világos vagy szoláriumbarna. Ilyenkor például fehér bőr esetén legyünk óvatosak a fehér és a fekete színnel. Egy köztes megoldás lehet a sötétszürke és a törtfehér szín használata, hiszen nem annyira kontrasztos. Szerencsére most tavasszal megint a színek hódítanak a türkiz, a kivizöld, a narancssárga, a ciklámen és a kék árnyalatai. Ezek a színek mindenkit feldobnak.
  • Fontos, hogy ilyenkor egyre könnyebb anyagokból készült ruhákat viseljünk. A nőiességet kiemelik a finom, légies kelmék, a muszlin, a csipke, a gézanyagok, az indiai batiszt. A felsőruhák közül a ballonkabátok, finom kötésű kardigánok, pulóverek jók ilyenkor.
  • A kiegészítők sem hiányozhatnak, már meg lehet előlegezni a nyarat velük. A téli meggyvörös helyett az erősebb korall színek, a királykék helyett a kobalt, a türkiz, a vadászzöld helyett a kivizöld, vagy a fűzöld táskák, fülbevalók, gyöngyöket nézzünk. Trendi a többsoros, aprószemű gyöngy, ami a finom anyagokhoz remekül illik, hatásában ugyan hangsúlyos, mégis, felületében azt a finomságot képviseli, amire szükség van. Szabály, hogy ilyenkor az „egy nagy” helyett érdemes a sok vékony, apró ékszer, bizsu használata.

 

Szakértő: Szilágyi Eszter divattervező és stylist

Fotó: Navona by Pastellstudio


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble