728 X 90

Teaízesítés mesterfokon

By Frizura & Szépség

A  téli borongós, hűvös időben jól esik egy bögre meleg ital mellett beszélgetni, vagy belefeledkezni egy jó könyvbe. Ha izgalmas, fűszeres vagy gyümölcsös italra vágyunk, keverjünk a teánkhoz gyógynövényeket, fűszereket, terméseket, virágszirmokat! A legizgalmasabb keverékek elkészítésének titkait Olekszik Dorottya tea sommelier, a Tea Akadémia szakértője árulta el.

Szürke égbolt, ködszitálás, mínuszok: húzódjunk be a zord időjárás elől, és kínáljuk meg családunkat, barátainkat vagy éppen saját magunkat egy gőzölgő csésze finom teával vagy meleg itallal.

Évezredes hagyomány

Tradicionálisan több ezer éve ízesítik a teát a legkülönfélébb módokon. Japánban például a magasabb tápérték miatt rizst is tettek az italba, In diában pedig tejjel és fűszerekkel tették teljessé azt.

Bogyók, gyümölcsök, fűszerek

Alapteánkat – legyen szó például zöld vagy fekete teáról -, szárított virágokkal vagy termésekkel (bogyók, gyümölcsök, szirmok) tehetjük ízesebbé, változatosabbá. Alapszabályként azt tartsuk szem előtt, hogy a teánk akkor lesz finom, ha az ízek harmóniájára törekszünk. A hasonló színű termések és virágok – például a piros csipkebogyó és hibiszkusz – harmonikusan illeszkednek egymáshoz ízben is.

Forrás és fotó2 : Fuzetea

Fotó1: Kepguru

Kulcsszavak: , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble