728 X 90

Téli testápolás – Tizenkét jótanács, és bőre puhább, selymesebb lesz

By Frizura & Szépség

Ha időt szakít rá, hogy kipróbálja egyszerű javaslatainkat, bőre újra élettelivé válhat, és visszanyerheti természetes ragyogását. Kövesse étkezési tanácsainkat, hogy bőre megkaphassa a szükséges energiát, praktikus mindennapi javallatainkat, hogy kialakíthassa a megfelelő rutint, egyszerű bőrápolási ötleteinket, hogy bőre megkaphassa a kényeztetést, melyet annyira szeret, és végül, de nem utolsósorban, tippjeinket, melyek testének és lelkének egyaránt jót tesznek! Kellemes időtöltést!

Tipp 1 – Merüljön el!

Télen a bőr majd eleped egy kis melegség után. Főleg a nők bőre. Hidegben a nők bőrének hőmérséklete 3 fokkal alacsonyabb a férfiakénál. A keringés lelassul, a sejtek oxigénhiányban szenvednek, és a bőr veszít ruganyosságából. Az évnek ebben a szakaszában semmi sem csábítóbb egy forró fürdőnél. Lazítson, lebegjen, és töltődjön fel energiával! A száraz bőrnek különösen jót tesz, ha olajat vagy olajtartalmú fürdőterméket csepegtetünk a fürdővízbe (például Natural Oil olajtusfürdőt, Water Lily & Oil tusfürdőt, Lemon & Oil tusfürdőt). Az olaj vékony filmréteggel vonja be bőrét, miközben ön a vízben relaxál. Ez a filmréteg megvédi a bőrt a kiszáradástól, utána általában már nincs is szükség semmilyen hidratáló termékre. Rendkívül száraz bőr esetén azonban még az olajos fürdő után is előfordulhat, hogy kell egy kis extra ápolás.

Tipp 2 – Segítsen bőrének jobban lélegezni, avagy a szobájában is lehet jó levegő!

A száraz bőr és a kellemetlen viszkető érzés a hidegebb hónapokban leggyakrabban a központi fűtés miatt alakulhat ki. Szobánk páratartalma a központi fűtés miatt az ideális 40-60 százalékról 25 százalékra is visszaeshet, ami a sivatagéhoz hasonló. Próbálkozzon szobanövényekkel! Az afrikai kender, a kókuszfű, a póknövény és a papírusznövény párásítja a legintenzívebben a levegőt. A víz körülbelül 98 százalékát párologtatják ki magukból, visszajuttatva azt a szoba levegőjébe. Nem kell a nappalijából vagy az irodából dzsungelt varázsolnia ehhez, 2-3 növény bőven elég a „bőrbarát” klíma létrehozásához. Kevésbé esztétikus, de hatékonyabb megoldás, ha a radiátorokra vízzel töltött tálakat helyez.

Tipp 3 – Gyógynövények: a fűszerek bőrbarát rokonai

A száraz bőr nem kedveli a fűszereket. Az olyan fűszerek, mint a bors, a chili és a gyömbér a bőr kipirosodását, kellemetlen feszülését és túlzott hevültségét okozhatják. A só is kerülendő, mert használata a bőr kiszáradásához vezethet. Ezért jobb, ha zöldfűszereket használ ételei ízesítésére, melyek egyben nagyszerű vitamin- és ásványianyag-források is. A sáfrány, a zsálya és a fekete kömény igazán bőrbarát fűszerek. Erősítik az immunrendszert és gyulladásgátló-hatásúak.

Tipp 4 – Testápolók: a tökéletes időzítés

Néha a legapróbb trükkök hozzák a leglátványosabb eredményeket. Ugyanez igaz a száraz bőr ápolására is. Ha azt szeretné elérni, hogy bőre a lehető legtöbb folyadékot szívja magába, fürdés után itassa fel a nedvességet róla egy törülközővel, és azonnal kenje be magát testápolóval addig, amíg bőre még nedves! Szinte egyből lágyabbnak és selymesebbnek fogja érezni.

Tipp 5 – Szépség gazdaságosan: kezdje a mosószerekkel!

Minél kevesebbet érintkezik bőre a mosószerekben található tenzidekkel (felületaktív anyagok), annál jobb. Mosás után a ruhák anyagában megülő mosószermaradványok is irritálhatják a bőrt, így jól gondolja meg, mennyi mosószert használsz! Mindig a lehető legkevesebbet használja belőle, és törölköző vagy ágynemű mosásakor kerülje az illatosított mosószereket és öblítőket!

Tipp 6 – Természetes energiaforrás: igyon rengeteg folyadékot, hogy felfrissítse magát és bőrét is!

A dehidratáltság a bőrszárazság egyik okozója. Ezért azok, akik rengeteg vizet isznak, egyben bőrüket is felfrissítik. Mindenkinek legalább napi két és fél liter folyadékra van szüksége. Ha túl keveset iszik, bőre kiszáradhat, sőt fejfájások is gyakrabban gyötörhetik.

Tipp 7 – Néha kényeztesse bőrét egy kis extra ápolással!

A bőr szárazabb területei, mint a sípcsont, könyék, vádli és vállak naponta igényelnek egy kis testápoló krémet, sőt időnként egy kis extra ápolást is. Vigyen fel bőségesen gazdagabb formulájú testápolót (például NIVEA Repair & Care testápolót) a száraz területekre, majd tekerjen folpackot köré! Az ideális hatás érdekében maradjon így 15 percig! Ezt a pár percet nyugodtan használja ki arra, hogy lazítson egyet a kanapén. Ha nem szívódott fel az összes krém, masszírozza bőrébe alaposan, ami megmaradt!

Tipp 8 – A bőrnek jót tesz, ha simogatják

Fürdés után jólesik bőrének, ha egy durvább törülközővel dörzsöli át, és úgy szárítkozik meg… Ön is úgy tudta, hogy jót tesz bőrének, ha átdörzsöli? Jobb, ha ezt rögtön elfelejti, mert ez csak egy mítosz! Ha napi rendszerességgel dörzsöli bőrét, csak kárt tesz természetes védelmi rendszerében. Ha jót akar neki, fürdés után gyengéden itassa fel a nedvességet róla, úgy szárítkozzon meg!

Tipp 9 – A masszázs testnek és léleknek is jót tesz

A masszázzsal nagyszerűen ellensúlyozhatjuk a stresszt, ráadásul a bőrre is nagyszerű hatással van. Érzékszerveink továbbítják a kellemes érzületet az agyba, mely erre endorfintermeléssel válaszol (a bőr természetes jó közérzet hormonjaival). Ugyanakkor a masszázs semlegesíti a stresszhormonokat, az adrenalint és a kortizolt. A feszültség megszűnik, az anyagcsere normalizálódik, és a sejtfunkciók is optimalizálódnak (a bőr sejtfunkciói is). Lepje meg partnerét egy üveg masszázsolajjal vagy egy gazdagabb formulájú testápolóval, és fedezze föl az érintés áldásos hatásait!

Tipp 10 – Skandináv típus? Izzadjon, mint a szaunában!

A szaunát száraz bőrűeknek melegen ajánljuk. A hő hatására a pórusok megnyílnak, és a bőr anyagcseréje kétszer olyan gyors lesz, mint általában. Ha szaunázás után vastagon bekeni magát testápolóval, az aktív összetevők hatékonyabban szívódnak fel. Egy, a jénai bőrgyógyászati egyetem klinikáján végzett tanulmány szerint az izzadás edzi a bőrt. Kevésbé lesz hajlamos a kiszáradásra, és vérellátása is javul tőle.

Tipp 11 – A testmozgás ellensúlyozza a téli fáradtságot, és bőrét is csúcsformába hozza

Ha hideg idő van, a test okos hővisszatartó programba kezd. Először a bőr külső rétegeinek a keringése hagy alább. Ez azt is jelenti, hogy a sejtek kevesebb tápanyaghoz és nedvességhez jutnak belülről. A száraz bőr erre úgy reagál, hogy még szárazabbá válik. A sport viszont láthatóan javíthat a bőr tápanyag-ellátásán. Már 10 perc után látszik jótékony hatásuk: rózsásabb bőr, melynek jó a vérellátása. Már önmagában ez nem elég indok arra, hogy felkerekedjen és elkezdjen valamit sportolni (lásd Sport rovat)?

Tipp 12 – A meditáció felszabadít és feltölt energiával

A bőr minősége egy bizonyos szintig lelkiállapotunktól is függ. A túl sok stressz gyengíti az immunrendszert, károsítja a bőr védelmi mechanizmusait, és túlzott folyadékveszteséghez vezet. A stresszt rendszeres, rövid relaxációs szünetekkel ellensúlyozhatja, melyektől bőre állapota is láthatóan javul majd. Tehát, ha a dolgok kezdenek hektikussá válni, lazítson egy kicsit! Ezt a rendkívül hatékony, rövid meditációt bárhol elvégezheti, és mindössze 5 percébe kerül. Üljön le kényelmesen, csukja be a szemét, és koncentráljon a légzésére! Fókuszálhat egy belső képre is, vagy egy pozitív gondolatot is ismételgethet magának (mantrázhat). Nem feltétlenül szükséges, de ezzel elkerülheti, hogy gondolatai elkalandozzanak. Ha lassan, mélyen lélegzik, észre fogja venni, hogy a feszültség elszáll, és feltöltődik energiával.

Forrás: NIVEA

Fotó: NIVEA Repair & Care


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble