728 X 90

Ünnepre hangolódás testben és lélekben!

By Frizura & Szépség

Az ünnepvárás ideális esetben örömteli időszak, de egyben extra időt, energiát és pénzt igényel tőlünk, néhány egyszerű ötlettel viszont gondtalanul készülődhetünk.

A praktikus elintéznivalók előtt kezdjük a sort magunkkal, ne csak a fa ragyogjon, hanem mi is. Ahogy egyre hidegebb az időjárás, a bőrünk és hajunk egyre védtelenebb, az arcunk az egyetlen terület, ami közvetlenül ki van téve minden viszontagságnak:

A száraz bőrűeknek még szárazabbá válhat a bőre, vörös foltok is megjelenhetnek rajta, ezért érdemes valamilyen intenzívebb, táplálóbb arckrémet keresni nappali használatra is.

Az érzékeny bőr a hideg közeledtével még sérülékenyebb: foltossá, gyulladttá, hiperpigmentálttá válhat. Ebben az esetben a gyógynövénytartalmú, pl. körömvirág-, kövirózsakrémek segíthetnek. A pigmentfoltokra külön terméket érdemes használni, ezek halványítják a már meglévő elszíneződéseket, de léteznek már olyan kombinált készítmények is, amik egyben a természetes bőrfesték képződést gátolják.

A zsírosodásra hajlamos bőrűeknek van a legkevésbé szüksége kiegészítő bőrápolókra a hideg időben, de egy jól megválasztott könnyedebb hidratálókrém ilyenkor nekik is hasznos lehet.

A hajunkat is megviselheti a hideg levegő, a szél és a pára, ha pedig sok időt töltünk zárt helyen, a fűtés miatt válhat szárazabbá. A különböző hajpakolások – hajtípustól függően – sokat segíthetnek, különösen akkor, ha rendszeresen használjuk őket. Kúraszerűen érdemes valamilyen hajerősítő készítményt is szedni, így még intenzívebben tehetünk a legjobb ünnepi formánkért.

Ha másokra is gondolunk, ezek a szépségápolási cikkek és étrend-kiegészítők akár ajándéknak is megfelelnek. Sokszor nem veszünk meg magunknak egy-egy terméket, mert felesleges kiadásnak gondoljuk, ezzel mások is így vannak, maguknak ők sem vásárolják meg, de ha kapják, nagy örömmel használják. Ráadásul most már korra és nemre tekintet nélkül bárkinek találhatunk megfelelő terméket. Ennek talán az egyik legegyszerűbb módja a webshopon keresztül történő vásárlás, rengeteg időt és idegeskedést lehet megspórolni, nem utolsósorban pénzt is.

Idén november 24-én lesz Black Friday, ezen a napon minimum 20% kedvezménnyel lehet vásárolni azokban az internetes áruházakban is, akik csatlakoztak a kezdeményezéshez. Érdemes összevonni az előnyöket, mert ha nem vásároltuk meg már nyáron a karácsonyi ajándékokat, így elkerülhetjük az ünnep előtti rohanást, tolongást, túlköltekezést, akár egy óra alatt beszerezhetjük a meglepetéseket a család minden tagjának.

Az ajándék mellett, ami a karácsony egyik legfontosabb eleme, számos apróságot kell észben tartani. Az ünnepi készülődéshez már komplett tervezőtáblázatokat is letölthetünk a netről, ha a nagyon katonás és precíz tervezés hívei vagyunk, akkor akár egészen apró lépésenként teljesíthetjük a „feladatokat”. Ha inkább a spontaneitást kedveljük, akkor is érdemes legalább nagyvonalakban meghatároznunk a sorrendet. Klasszikus értelemben december elejétől indul az advent, de a szabadságok elosztását, a különböző családtagok látogatásának ütemezését már előbb elkezdhetjük. Az online felületeken (közösségi oldalak, levelezőrendszerek) családi csoportokat is létrehozhatunk, ahol a közös ajándékoktól a feladatok kiosztásán át mindent gyorsan leszervezhetünk. Mindemellett ne felejtsük el a legfontosabbat, hogy az ünnepek nem a rohanásról, a tennivalókról szólnak, hanem az együtt töltött időről, vidámságról és meghittségről, ezt tartsuk végig szem előtt.

Forrás és fotó: Internetpatika


[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hírlevél feliratkozás

Frizura és szépség