728 X 90

Útipatika: Mit vigyünk a nyaralásra?

By Frizura & Szépség

Ahhoz, hogy nyaralásról ne a betegséggel töltött napok emlékei maradjanak meg, gondoskodnunk kell a megfelelő útipatika összeállításáról.

A nyaralás helyszínén sokszor nehéz hozzájutni a megfelelő gyógyszerekhez. Elég csak egy kis vágás az ujjunkon és máris megkeseríti a nyaralás napjait.

Az alapfelszereléshez tartozik a sebfertőtlenítő, a kötszer, az olló, a lázmérő, a fájdalomcsillapító, a lázcsillapító gyógyszerek, valamint a köhögés és tüsszögés elleni készítmények.

De éppen úgy fontosak a seb- és gyógykenőcsök, mint a hasmenés és a szorulás elleni szerek. Ezeket mindig eredeti csomagban vigyük magunkkal a tájékoztató cédulákkal együtt. A krónikus betegeknek ügyelniük kell arra is, hogy a gyógyszereikből elegendő mennyiségben csomagoljanak az utazásra.

A napozókrémek, a naptejek és a rovarűzők ugyanúgy elengedhetetlenek a házi patikánkból. Ha a tengerparti nyaralást választjuk, jól tudjuk, hogy a földrajzi helyzetből adódóan ott sokkal erősebb intenzitású az ultraibolya-sugárzás, éppen ezért sokkal gyorsabban és erősebben leéghet a bőrünk. Az erős napégések jelentős szerepet játszanak a festékes bőrrák, a melanoma malignum kialakulásában. Éppen ezért nagyon fontos a magas faktorszámú, jó minőségű napozókrémek beszerzése. A bőrápoló és napozókrémeket minden szezonban újra meg kell vásárolni, mivel a tavalyról maradtaknak már általában lejárt a szavatossági ideje.

Ezek mellett természetesen nem árt, ha belsőleg is védekezzünk az UV-sugarak ellen. A lutein és a béta-karotin szemünk védelmét és működését egyaránt támogatja. Utóbbi elősegítheti az egészséges, napbarnított bőrszín megtartását, miközben segít kivédeni az UV-sugarak okozta károsodásokat is.

 

 

Kulcsszavak: , , , , , , , , , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications