728 X 90

6+1 tipp, amivel elkerülhetjük a fogínyvérzést

By Frizura & Szépség

Végre hazaérünk egy fárasztó nap után, már csak egy gyors zuhany és a fogmosás választ el a pihentető alvástól – igyekszünk is minél gyorsabban lezavarni az esti rutint, ám a fogmosást kellemetlen fájdalom és fogínyvérzés követi. A jeleket érdemes komolyan venni és mielőbb orvoshoz fordulni, ám ha nincs panaszunk, akkor is bevethetünk pár egyszerű praktikát, hogy hosszú távon megőrizd a káprázatos mosolyunk. Összegyűjtöttünk 6+1 tippet, amellyel elkerülhetjük a fogínyvérzést!

 :) A bűvös három perc

A fogmosásra szánt idő szent és sérthetetlen. A fogak ápolása ugyan már kiskorban a napi rutin részévé válik, ám a gyakorlatban sokszor nem kellő odafigyeléssel mossuk a fogainkat. Pedig a szabály egyszerű: legalább kettő, de inkább három perc, és lehetőleg csak a műveletre koncentráljunk, hiszen, ha elkalandozunk, kevésbé lesz hatékony a tisztítás.

 :) Nem mindegy, hogy mivel és hogyan!

A sok sikálástól nem csak a fogzománc, hanem az íny is elkophat, ezért használjunk puhább sörtéjű fogkefét, amivel a fogfelszínek mellett a fogak közötti, kevésbé elérhető részeket is meg tudjuk tisztítani. Fontos, hogy az érzékenyebb területeknek se durván essünk neki, hanem gyengéden, az ínytől a fog felé, söprögető mozdulatokkal végezzük a fogmosást.

:) Fogkrémből a legjobbat!

Ha érzékeny az ínyünk vagy fogínyvérzéssel küszködünk, érdemes kifejezetten erre a problémára megoldást kínáló fogkrémet választanunk, persze csak miután kikértük egy szakember véleményét. A tökéletes szájhigiéné pedig higgyük el, nem csak a reklámokban létezik: ha a fogkrém mellett kiegészítő eszközöket (szájvizet, fogselymet és nyelvtisztítót) is használunk, garantáltan felvértezhetjük magunkat a baktériumok ellen.

:) Felejtsük el a cigarettát!

A dohányosok számára rossz hír, de sajnos a cigaretta az egészséges íny és fogak egyik legnagyobb ellensége, sőt a szervezet ellenálló képességét is rontja, így ha fújjuk a füstöt, nagyobb eséllyel okozhatnak gondot a szánkban a bacik. Ha letesszük a cigit, regenerálódik az íny, búcsút mondhatunk a fogínyvérzésnek sőt, még a kellemetlen lehelettől sem kell pironkodnunk többé.

:) Több C- és K-vitamin!

A C-vitamin köztudottan erősíti az immunrendszert, így ha nem kap belőle eleget a szervezet, akkor még megfelelő fogmosási technika mellett is fogínyvérzés lehet a vége. Ha azonban sok citrusfélét, édesburgonyát és pirospaprikát viszünk az étrendümkbe, továbbá K-vitamin tartalmú spenótot, kelkáposztát vagy avokádót is rendszeresen fogyasztunk, hálás lesz a szervezetünk és a fogaink egészsége miatt sem kell aggódnunk.

:) Kevesebb stressz, kevesebb probléma

A sok stressz nem csak a bőrünkre és az immunrendszerünkre hanem a szájhigiénére sincs jó hatással, és hosszú távon akár a fogínyvérzés kialakulásáért is felelős lehet. Elegendő alvással, rendszeres sporttal és meditációval azonban kiegyensúlyozottabb életet élhetünk, melyért a fogaink is hálásak lesznek.

+1 Rendszeres kontroll

Fogorvoshoz járni senki nem szeret, pedig nagyon is fontos eleme a fogápolásnak! A rendszeres és alapos tisztítás mellett az évi két vizsgálattal megelőzheted a súlyosabb betegségek kialakulását.

Fotók és forrás: Lacalut

Cikkajánló:

Szeptemberi szépségújdonságok

Ismerjétek meg a Nu Skin TR90-életmódprogramját! Eredmények már akár 30 nap alatt is

Több mint hajhosszabbítás: önbizalom, nőiesség és boldogság – interjú Jenser Sofiával  

Megjelent Schlovicskó Kata Álom-szivárvány című könyve a sminkek szerelmeseinek

A női szépség ősi indiai hagyománya és szerepe a lelki kultúrában

Tudj meg többet a dermokozmetikumokról!

Hozzuk egyensúlyba az arcbőrünket az új Epoch Yin and Yang Mask arcpakolással!

Kulcsszavak: , , , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble