728 X 90

A savak és a lúgok egyensúlya a szervezetünkben

By Frizura & Szépség

A test túlsavasodása sokféle betegséget válthat ki. Lassan már népbetegségé válik, ami sajnos nem marad következmények nélkül.

Az egészségért és a vitalitásért!

Érdemes komolyan venni a figyelmeztető jeleket, melyek a szervezetünk sav-bázis háztartás egyensúlyának megbomlását jelzik. Ezek a tünetek az állandó fáradtság, sápadt, fakó bőr, erőtlen, lógó haj, zsírpárnák és a narancsbőr gyarapodása. Ahhoz, hogy a szervezetünk sejtjei korrekten el tudják végezni a munkájukat, a savaknak és a lúgoknak mindig egyensúlyban kell lenniük.

Mit váltanak ki a lúgok a szervezetben?

Normális esetben egy okos pufferrendszer gondoskodik róla, hogy megmaradjon a helyes viszony. Ám nagy problémát jelent, hogy a lúgokat csak kívülről lehet bevinni a szervezetbe, míg a savakat a test maga is elő tudja állítani. Ha azonban a savak kívülről is bejutnak a kiegyensúlyozatlan életmód (például helytelen táplálkozás, mozgáshiány, negatív stressz) által a testbe, akkor a test „szemétszállítása” nem működik kifogástalanul. Ennek a következménye, hogy megrekednek a savas mérgező anyagcseretermékek. Ezek már nem képesek kiválasztódni és a szervezetben maradnak. Éppen ezért segítsük a testünket egy táplálkozásból, ápolásból, fitneszből és lazításból álló az alábbi egyszerű programmal megszabadulni a felgyülemlett mérgező anyagoktól.

Tippjeink

:) Igyunk sok folyadékot! A vesén keresztül folynak ki a legkönnyebben a fölösleges savak a testből. Ehhez napi 2–3 liter vizet vagy gyógyteát kell meginni.

:) Megtervezett, kiegyensúlyozott étrend. Az étlapunkra egyre gyakrabban kerüljenek fel zöldségek, gyümölcsök, saláták, fűszerzöldek. A friss zöldség amellett, hogy jótékony hatású, igazi élvezet. A savanykás gyümölcsök lúgos hatást keltenek a testben.

:) Kell egy kis lemondás! Különösen a kávéról, az alkoholról és a nikotinról.

:) Rendszeres testmozgás. Legalább heti két-három alkalommal be kell iktatni a sportot az életünkbe. Ideális az úszás, a séta, a kerékpározás és a Pilates is.

:) Próbáljuk kiegyenlíteni a túlsavasodást! Hetente egyszer kell egy kis kényeztetés! Jó megoldás például egy savtalanító lúgos fürdő (kapható a reformházakban).

:) Serkentsük az anyagcserét, dörzsöljük magunkat fitté! Reggelente egy jó alapos masszázs kefével a fürdőkádban vagy a zuhany alatt mindenkinek jótékony hatású.

Savképző élelmiszerek: hús, hal, felvágott, sajt, édességek, gabonafélék, tojás, alkohol, kávé.

Lúgképző élelmiszerek: gyümölcsök, zöldségek, tej, hidrogén-karbonátban gazdag ásványvizek. A tévhitekkel ellentétben a citrom is kiváló lúgosító, amellett pedig segíti az emésztést és megköti a felesleges zsírokat a szervezetben.

Kovács M. Dóra

Forrás: Internetpatika

 

 

Kulcsszavak: , , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble