728 X 90

Az illatok közérzetjavító hatása

By Frizura & Szépség

Régóta ismert, hogy a különböző növények illatainak jótékony hatása van a közérzetünkre, szervezetünkre, hiszen már a rózsát és a rozmaringot évezredekkel ezelőtt is használták az illatosításra és egyéb szépségápolási praktikákhoz. Azt azonban nem biztos, hogy mindenki tudja, hogy melyik növénnyel, illetve annak illatával milyen hatásokat érhetünk el. Nem mindegy, hogy egy kis felfrissülésre vágyunk, vagy éppen ellazulni szeretnénk. Az alábbi összeállítás segítséget nyújt abban, hogy melyik illattal tudjuk magunkat vidámabbá, magabiztosabbá tenni, vagy éppen kreativitásunkat fokozni.

Jázmin

Afrodiziákumként is használják, hiszen illata a szerelem, a szenvedély, a szív illata, sőt állítólag a szexuális vágyak növelésére is alkalmazható. Antidepressziós hatása mellett növeli a magabiztosságot és a kreativitást.

Levendula

Illata segít elfelejteni a mindennapi gondokat, elsimítja bennünk a feszültséget és a dühöt, amelyek aztán később akár az egészségünkre is negatív hatással lehetnek. Estére a párna alá téve megkönnyíti az elalvást.

Bergamott

Kifejezetten nyugtató hatású álmatlanság, nyugtalanság esetén, rossz hangulat ellen alkalmazható.

Borsmenta

A koncentrálóképességet javítja, energiájával ösztönzően hat az idegrendszerre.

Cédrus

Akár a hatalmas cédrusfa, az illat erőt, energiát sugall. Megnyugtatja és elsimítja az aggodalmakat, ugyanakkor emlékeztet saját belső énünk erejére.

Fenyő

Kellemes illata arra késztet, hogy egy nagy levegővétellel kifújjuk magunkból a nyugtalanságot. Frissítően hat a központi idegrendszerre.

Gyömbér

Azok számára kiváló, akiknek nem túl erős az önbizalmuk, hajlamosak a döntéshozatal elodázására. Igazi akaraterő-növelő.

Grépfrút

Az idegesség, a feszültség feloldására, megszüntetésére kiváló. Jótékony hatással van a testi-lelki fáradtságra, illetve kifejezetten alkalmas a mindennapi stressz oldására.

Majoránna

A letargia és az idegi kimerültség oldására alkalmazható. A magányosság, a belső szorongás, az önsajnálat ellenszere.

Mandarin

Kedvező hatása van az idegrendszerre. Kifejezetten azoknak ajánlott, akik úgy érzik, hogy túlhajszolt életmódot folytatnak. Az idegesség és az ingerültség oldására is alkalmazható.

Rozmaring

Az önbizalmat növelő és a kreativitást fokozó hatása mellett a negatív gondolatokat és a rémálmokat is igyekszik elűzni a fejünkből. A mentális fáradtsággal, kimerültséggel és letargiával szemben kiváló.

Zsálya

A testet és a lelket egyaránt tisztítja, erősíti. Illata a megújulás, az élet jelképe.

Kovács M. Dóra

Fotók: Kepguru

Cikkajánlók:

Hogyan fokozzuk az ellenállóképességünket?

Rózsás kényeztetés

Illatkalauz

Kulcsszavak: , , , , , , , , , , , , , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications