728 X 90

Carolina Herrera, a stílus és az elegancia nagyasszonya

By Frizura & Szépség

„Felelősséggel tartozom a mai nők iránt, hogy magabiztosnak, modernnek és mindenekfelett gyönyörűnek érezhessék magukat.”  (Carolina Herrera)

 Carolina Herrera a luxus, az elegancia és az időtlenség szinonimája a divatban. Carolina Herrera gazdag venezuelai családba született. Viszonylag későn, 42 évesen állt elő saját tervezésű ruháival, annak ellenére, hogy kislányként számos divatbemutatót csodált végig. Divatérzékenységét nagyanyjától örökölte, aki beléoltotta a stílusos és nőies szabások iránti olthatatlan szenvedélyt. Cégét 1980-ban alapította New Yorkban a venezuelai származású Herrera, akit a ’70–’80-as években mint a világ egyik legjobban öltözött nőjét tartottak számon. A divatház gyorsan terjeszkedett, és elsősorban alkalmi és egyedi ruhadarabjaival előszőr Amerikát, majd az egész világot is meghódította. Ez azóta Carolina Herrera védjegyévé vált, s olyan sztárok rajonganak érte, mint Meryl Streep, Penelopé Cruz, Reese Witherspoon vagy Renée Zellweger.

A független nő stílusának kifejeződése

Herrera egyik becsülendő tulajdonsága, hogy kerüli a túlzásokat, általában egyszerűségre és hordhatóságra törekszik a tervezés során, egyúttal felismerve, hogy lehet, hogy a legegyszerűbb megoldás a legnehezebb. Kislánykori vágya volt gyönyörű, csillagporos esküvői ruhákat tervezni. Ez később nemhogy valóra vált, hanem nagyon sok elismerést is bezsebelt menyasszonyi ruháinak különleges volta miatt. Carolina Kennedynek tervezett diszkrét vonalú, bámulatos esküvői ruhájától kezdve Herrera menyasszonyi ruhái egy az egyben garanciát jelentenek arra, hogy a jeles napon a messzemenőkig elegánsak és nőiesen mértékletesek lesznek az arák. Pár évvel ezelőtt Renée Zellweger is hitelt adott a tervező kreativitásának és vele terveztette meg esküvői ruháját. A kreáció pedig hűen tükrözte mind Renée, mind a tervezőnő visszafogott, elitista stílusát. Herrera persze nemcsak nagyban, hanem kicsiben is játszik: limitált szériás, esküvői ruhás Barbie babákat is tervez.

Parfümjeiért az egész világ hálás

1988-ban Carolina Herrera kiterjesztette divathálózatát első, saját nevével fémjelzett parfümjének piacra dobásával. Egyik kedvenc illata a jázmin, ezért ennek is ez az alapja. Eredetileg csak saját magának szeretett volna parfümöt előállítani, de később meggondolta magát és sorra rukkolt elő a jobbnál jobb illatokkal. A legkelendőbbek: az 1991-es Herrera For Men, amely elegáns és természetesen trendi fiatalembereknek szól, az 1994-es Floral Flore, és két évvel idősebb párja, az Aqua Flore.

Tisztelgés imádott városa előtt

Bár a legnevezetesebb parfümjei a Carolina Herrera 212 nevű illatok. (A név New York hívószámát jelöli és még a parfümüveget is úgy tervezte meg, hogy formája felhőkarcolókra emlékeztessen.) 2002 szeptemberében mutatta be CHIC-parfümjeit, amelyeknek létrehozásában segítségére volt lánya, Adriana is. A CH pedig egy nosztalgikus, ugyanakkor modernitást tükröző illat.

 

Fotók és forrás: Carolina Herrera – Primőr Cosmetics

Cikkajánló: Interjú Daniel Pescio parfümőrrel: az érzékektől a szakértelemig

Kulcsszavak: , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications