728 X 90

Fedezzük fel a klasszikus kék szín csodálatos világát!

By Frizura & Szépség

A színeknek nemcsak esztétikai megjelenésük van, hatásai sokkal messzebbre nyúlnak. A kékek például megnyugtatóak, belső békét, nyugalmat és az elégedettség érzését sugározzák, mely egyaránt jó érzés a szemnek és a léleknek egyaránt.

A klasszikus kék szín a mélykék tengert, a kora esti afrikai égbolt mesés színvilágát és a korallzátonyokat idézi fel képzeletünkben. A Pantone Intézet szerint a 2020-as év hivatalos divatszíne a Pantone 19-4052 színkód, vagyis a klasszikus kék, mely nevéhez méltón a klasszikus eleganciát sugározza.

Időtlen elegancia

 A francia uralkodók színvilágában szintén a kék szín dominált évszázadokon keresztül. A kék szín időtlensége, eleganciája és hűvössége a divatvilág mellett a művészetben, a lakberendezésben, a szépségápolásban és életünk számos területén is egyaránt megjelenik.  Ez a szín igencsak szerencsés választás, mivel remekül párosítható más népszerű színekkel is. Linda Hayslett, Los Angeles-i belsőépítész szerint: „Ez a kék nagyszerű, mert fókuszpontként felhasználva izgalmas teret eredményez a modern térben.”

Ebben az évben a klasszikus kék minden területen irányadóvá válik. A divatos női és férfiruhák és kiegészítők mellett becsempészi magát a lakberendezésbe, hiszen bármely enteriőrbe beilleszthető, ezenkívül az esküvői díszítésekbe, csokrokba, de még a körömdíszítés és sminkelés világába is.

Attól függetlenül, hogy sokan sötét árnyalatnak tartják, mégis gyakran válasszák ezt a színt, mivel számos olyan díszítési mód létezik, ami a sötét tónust világosabb formában tünteti fel. A hajviselésben szintén visszaköszön egy-két klasszikus kék színárnyalatú tincs.

Fedezzük fel mi is a színek csodálatos világát! Ha egyöntetű látványra vágyunk, játszadozzunk a különböző árnyalatokkal! Csak ki kell tekintenünk a természetbe, hogy észrevegyük, hogy bizonyos színek milyen jól illenek egymáshoz. Például a kék és a zöld kombinációit mindenhol megtalálhatjuk. Tehát csak nézzünk alaposan körül és merítsünk ötleteket a természetből!

 

Kovács M. Dóra

Cikkajánló:

Bemutatjuk 2020 legütősebb szépségtrendjeit!

Szeretnék adni valamit a világnak! Interjú Veréb Tamással

Sokszínű téli kollekció a Deichmanntól

Fotók:

1 Navona Fashion modellje: Görög Zita, Kulcsár Edina

2 Schlovicskó Kata sminkmester modellje: Jorgov Tímea

3 CND SHELLAC

Kulcsszavak: , , , , , , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications