728 X 90

Mit tesz az alkohol a bőrünkkel? Bőr-másnaposság valóban létezik!

By Frizura & Szépség

Amikor nyakunkon a szilveszter, jó tudni, hogy nemcsak a fejünk, de a bőrünk is lehet másnapos.

A stockholmi FOREO Intézet megvizsgálta az alkohol bőrre gyakorolt ​​hatásait, és úgy találta, hogy tequila van a legrosszabb hatással a bőrünkre. Ezt követi a vodka, a sör és a bor. A ’bőr-másnaposság’ tehát tényleg létezik, jobb, ha tudunk róla.

Összességében minden alkoholos ital káros a bőrünknek, hiszen kiszárítja és láthatóbbá teszi a pórusokat és hozzájárul a bőr öregedéséhez, mégis van olyan ital, ami rosszabb, mint a másik. Az új évi partik kedvenc hangulatfokozói a tequila, a bor, a sör és a vodka, és persze mindenki kedvence, a pezsgő egyben az arcbőrünk legkevésbé szeretett barátai is.

A legkárosabb alkoholok a bőrünknek, sorrendben

  • tequila
  • vodka
  • sör
  • fehér bor
  • vörös bor

Kutatások vizsgálták azt is, hogy melyik alkohol mit tesz a bőrünkkel. A sör miatt puffadtabb lesz az arcunk, a vörösbor bőrirritációt, a fehérbor bőrpírt okozhat. A tequila és a vodka nagy mennyiségű fogyasztása pedig aknés bőrt eredményezhet.

Ebben az időszakban egymást követik azok az alkalmak, amikor ‘csak néhány korty’ alkoholt iszunk, ami végezetül összeadódik és negatív hatással lesz a bőrünkre. Ilyenkor se hanyagoljuk el a bőrápolást és a megfelelő arctisztítást, amellyel elkerülhetjük a bőr-másnaposságot!

 

Forrás és kép: Foreo

Cikkajánló:

Szilveszteri aranyszabályok! Mit szabad és mit nem?

Illatkalauz

 

 

Kulcsszavak: , , , , , , , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications