728 X 90

Olvasni jó!

By Darók Ramóna

“Hiszem, hogy amikor valaki könyvet olvas, a fejében megszületik a saját filmje, arcot teremt a szereplőknek, megrendezi a jeleneteket, hallja a hangokat, érzi a szagokat. És pontosan emiatt van az, hogy ha valaki megnézi a filmes változatát egy könyvnek, ami tetszett neki, mindig csalódottan jön ki a moziból, és mindig azt mondja: “a könyv sokkal jobb volt”
Paulo Coelho

Olvasni jó!

Olvasni jó!

Annyira szeretek olvasni! Egyszerűen vágyom a perceket, hogy olvashassak, ha egy jó könyv a kezembe kerül. Szeretek bekuckózni egy finom teával vagy forró csokoládéval és csak elmerülni a sorokban.

Fontos az is, hogy könyveket szeretek olvasni és nem e-bookokat. A szemnek szerintem sokkal egészségesebb és az élmény sem összehasonlítható. Valószínűleg ez amiatt is van, hogy sokat kell a munkám kapcsán számítógépnél ülnöm, amit a szemem nem szeret, így ha tehetem, a kikapcsolódáshoz nem azt használom.

Amellett, hogy olvasáspárti vagyok, szeretem a jó filmeket is. Itt is inkább az olyan filmeket, amelyekből vagy tanulok, vagy feltöltődöm általuk. Nagyon sok erőszakos és félelmet keltő film van a piacon, amellyel csak az a gond, hogy igazából nem töltenek fel, hanem még több félelmet és erőszakos, negatív érzést generálnak. Ezek sajnos nem tudatosulnak sok esetben bennünk, hanem tudat alatt dolgoznak ellenünk az életünk során.

Visszatérve az olvasásra, sajnos szomorúság számomra, hogy a fiamat már közel sem kötik le annyira a könyvek, mint engem. Valahogy ő nem szeretett bele az olvasásba. Pedig nagyon igyekeztem, és folyamatosan igyekszem is, mint anyuka, hogy megismertessem vele a könyvek iránti rajongó szeretetet.

Gyerekek és az olvasás

Azt is be kell látni, hogy a gyerekeket nagyon sok inger éri és állandó a rohanás van az életükben. Az iskola teljesen leterheli őket, még délutánonként és hétvégénként is tanulniuk kell.  Viszont fontos számukra a sport is – legalább 1–2 alkalommal a héten-, így alig marad naponta vagy hétvégeként pár óra szabad idő.  Az is érthető, hogy ilyenkor nem az olvasásra vágyik legtöbb gyerek, hanem egy kis filmnézésre vagy „kütyű” nyomogatásra. Pedig szerintem én még azok közé az anyukák közé tartozom, akik nem akarják száz dologra járatni a gyereket és agyonhajszolni.

Kikapcsolódás

Nekem fontosabb egy nyugodt délután otthon, egy jó beszélgetés vagy közös séta, ebéd, főzés vagy bármi, amitől inkább abba az irányba megyünk, hogy nyugodt gyerekem legyen és ne egy stresszes, mindenkinek megfelelni akaró gyerek és később majd felnőtt.  A „kütyük” is fontosak, mert egyre jobban körülvesznek minket és szükségessé váltak a mindennapjainkban. Ha nem ismerjük ki magunkat ebben a világban, akkor hátrány ér bennünket. Nem beszélve arról, hogy a jövő nemzedékének életében ez még sokkal fontosabbá fog válni.  A lényeg tehát, hogy legyen egy egészséges határ, amit a gyerekeknél, és a felnőtteknek is egyaránt meg kell húzni.

Visszatérve az olvasásra, hogy mit is imádok annyira az olvasásban? Miért olyan jó olvasni?

Azt imádom, hogy a saját fantáziámmal filmesíthetem meg az adott történetet. Ez nagyon fontos, hogy a kreativitásunk kibontakozzon. Fejlődjön a szókincsünk és kommunikációs képességeink is. Ha érdekel a téma, vagy egy kis feltöltődésre vágyok, akkor akár egy éjszaka alatt is kiolvasom. Egy jó könyv teljesen kikapcsol, feltölt,  és ezáltal nem gondolunk a hétköznapi bajainkra és teendőinkre. Érezzük, hogy pozitív energia jár át bennünket. Persze ez nem minden könyvre igaz, így alaposan meg kell válogatni, mit is olvasunk.  Olyan, mint a zene, nem mindegy milyen zenét hallgatunk. Egy tartalmas, jó könyv által szélesedik a látókörünk, és általa mindig többek leszünk.

Összeszedtem pár kedvenc könyvemet, melyekből néhány mindig az ágyam melletti éjjeli szekrényen áll. Van, amit már többször olvastam, de jó mindig újra beleolvasgatni, főleg a tanítójellegű könyvek esetében. De a kedvenc regényünkből is jó újból elolvasni a kedvenc jelenetünket. 🙂

Egy kis romantika a lelkünknek

Olvasni jó!

Tomor Anita könyvei karácsony előtt kerültek a kezembe. Szuper romantikus, fordulatos, izgalmas könyvek. Mondanom se kell, hogy mind kiolvastam az ünnepek alatt a karácsonyfa mellett. Hiszem, hogy szükségünk van ilyen kis könnyed, romantikus könyvekre is, amelyek segítenek feltöltődni, és kellemes érzéssel töltenek el, melynek hatását még jóval az olvasásuk után is érezzük.

Ha ki kell emelnem, akkor az Álmodtam már rólad és a Még mindig rólad álmodom a két kedvenc. Remélem, hogy lesz folytatása, de a legújabb, a Sugar Daddy is  szórakoztató olvasmány lett.

Olvasni jó!

AN-KI – ezt a könyvet már régebben olvastam, de annyira szeretem! Amellett, hogy egy romantikus kalandregény, egyben spirituális élménnyel is gazdagít, mindezt nagyon sok igazsággal fűszerezve. Ha valaki nem nyitott az ilyen gondolatok iránt, akkor kap egy nagyon izgalmas, fordulatos, szerelmes regényt. De ha valaki jobban figyel és nyitott a spiritualitás és az élet mélyebb kérdéseire, akkor ezzel az olvasmánnyal, sokkal többet kaphat és tanulhat.

Könyvek a lelkünk fejlődésért!

Olvasni jó!

A Gyógyító kód: nagyon hálás vagyok kedves ismerősömnek, aki még évekkel ezelőtt ajánlotta. Már sok könyvet olvastam a témában, de ez egyszerűen szuper. A könyvben bemutatott 4 gyógyító kód nagyon hatékony. Már többször tapasztaltam magamon is a hatását. Az egyetlen nehézség benne, mint minden más módszerben és az életben is, hogy kell a kitartás hozzá és csinálni kell. Nem szabad pár hét lelkesedés után abbahagyni.

A Szeretetkód: a gyógyító kód folytatása, szintén a kedvenceim között van.

Olvasni jó!

Müller Pétertől a kedvenc könyvem a Jóskönyv, a JI-KING. Müller Péter húsz évig tanulmányozta az ősi kínai JI-KING-et, a világ egyetlen könyvét, amellyel beszélni lehet. A könyvborítón az áll, hogy ez a könyv életművének betetőzése is. Nem véletlen, mivel nagyon jó könyv.

Louise L. Hay: kedvenc írónőim közé tartozik, sajnálom, hogy már nincs köztünk. Sokat tanultam tőle, szavai sokszor eszembe jutnak. Louise megerősítéseit az iskolában kellene tanítani és szerintem egyből jobb irányba menne a világ, sokkal több boldog, empatikus és vidám ember élne a földön. Az Éld jól az életedet most című könyvéhez tartozó CD a könyvet kiegészítve megerősítéseket tartalmaz, amelyeket az élet minden területén használhatunk.

Molnár Gréta

Cikkajánló: Sztárporté Bérczesi Róberttel: Felébredni az álomban

Frizuraötletek hullámos hajból

 

Kulcsszavak: , , , , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications