728 X 90

Soha ne felejtsünk el tervezni és álmodni!

By Darók Ramóna

Ki hogy áll az újévi fogadalmakkal? Szoktatok ilyet tenni? Megtervezitek az évet? Vannak titkos álmaitok? Olyanok, amelyeket nem mertek elmondani a családotoknak sem, mert még most annyira elképzelhetetlennek tűnnek?

Álmodozni igen is kell! Ha van olyan dolog, amelyre már régóta vágytok és évek óta bennetek él. pl. tanulás, vállalkozás elkezdése, új hobbi vagy sport kipróbálása, utazás, párkapcsolati változások, pl. kilépés egy kapcsolatból stb., az nem véletlen van a szívetekben, mert azzal a dologgal még teendőtök van az életben. Jó dolog célokat kitűzni magunk elé és értük nap mint nap kicsi lépésetek tenni. Nem szabad viszont ezekre rágörcsölni. A jelenben kell lenni és még a legnehezebb perceinkben is meglátni a szépet magunk körül és más emberekben.

Soha ne felejtsünk el tervezni és álmodni!

Mindennapi kis csodák

Fontos, hogy a rohanó napokon is meglássuk a  sok csodát magunk körül és szánjunk rá percet, hogy meg is éljük, elmerüljünk benne. pl. hogy milyen szépen esik a hó, milyen csodásan süt a nap vagy milyen finom ebédet készített a párunk stb.

Soha ne felejtsünk el tervezni és álmodni!

Önmagunk szeretete

Talán az egyik legfontosabb dolog, hogy szeressük önmagunkat. Mások szeretete is azon múlik, hogy magunkat mennyire tudjuk szeretni. Ha magunkat szeretjük és elfogadjuk, akkor másoknak is többet tudunk adni.

Soha ne felejtsünk el tervezni és álmodni!

Egészségünk megőrzése

 Az új esztendő eljövetelekor sokan megfogadjuk, hogy egészségesebb életmódra váltunk, azaz kímélőbb ételeket eszünk, és végre elkezdünk rendszeresen sportolni. Az egészség a legnagyobb kincsünk, mert ha megvan, akkor minden könnyen megy, de ha nincs, akkor az élet többi  területén sem tudunk haladni. Ami fontos, hogy ezt már gyerekeinkben is tudatosítani kell, hogy ahogy csak tudják, óvják egészségüket.

Soha ne felejtsünk el tervezni és álmodni!

Kapcsolataink ápolása és kiteljesítése

Figyelni egymásra  és próbálni megérteni egymást. Szeretni és éreztetni, ha valaki fontos. Az életben a legfontosabb dolog a szeretet. A karrier, a vagyon nem fogja ezt pótolni. Az életünk végén csak az fog számítani, hogy hogyan szerettünk, volt-e bennünk szeretet és ezt ki mertük-e mutatni.

A legfontosabb, hogy magunkhoz mérten fejlődjünk a területeinken. Elég kis lépésekkel kezdeni, amelyekkel eljutunk a nagyobb céljainkig.

Ne hasonlítgassuk magunkat másokhoz, mert az sokszor a kudarc élményhez vezet! Magunkhoz képest kell fejlődnünk és túllépnünk önmagunkon.

Molnár Gréta

Cikkajánló: Erőt adó vitaminok

Kulcsszavak: , , , , , ,

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél regisztráció

Frizura és szépség

Jazmin Communications

Jazmin Communications

Jooble

Jooble