728 X 90

Szerkesztőségi kedvenc: fehércsokoládés mandulás kekszrecept

By Frizura & Szépség

A kedvenc receptjeim egyike ez a fehércsokoládés mandulás keksz. Nincs úgy ünnep, hogy ezt el ne készíteném. Még a kisfiammal voltam várandós karácsonykor, amikor is valami nagyon finom kekszre vágytam őrülten. Olyanra, amit a Télapónak készítenek ki az amerikai filmekben a gyerekek. Kedves barátnőmtől sikerült egy szuper receptet kapnom. Azóta a család kedvence lett és ajándékba is szoktam készíteni belőle.

Hozzávalók:

Liszt: 500 ml.

Mandula (lapra szelt): 250 ml.

Vaj: 25 dkg.

Vaníliás cukor vagy vanília: ízlés szerint.

Fehér csokoládé: 3 tábla (2 tábla olvasztva, 1 tábla darabolva).

Szódabikarbóna: 1 púpos kanál.

Cukor (barna cukor): 400–500 ml (kevesebb, ha vaníliás cukorból többet teszek bele vagy nem szeretnénk annyi cukrot bele). Édesítővel is lehet készíteni.

Tojás: 2 db egész.

Kis só, fahéj  ízlés szerint (én szeretem ha sok fahéj van benne, de ha valaki pl. allergiás rá, akkor ki kell hagyni, mert nélküle is finom).

Elkészítés:

A száraz anyagokat összekeverem (liszt, só, szódabikarbóna, fahéj).

Külön a tojást és a cukrot is jól összedolgozom. A vajat és a fehér csokoládét összeolvasztom gőz felett, majd a tojásos cukros keverékhez öntöm jól elkeverve.

Végül a lisztes és a vajas részeket is összekeverem, majd beleszóróm a lapra szelt mandulát és a feldarabolt fehér csokoládét.

A masszából teáskanállal golyókat készítek és tepsibe rakom. Ne legyenek közel egymáshoz a tepsin, mert szét fognak folyni sütés közben. Ekkor alakul ki a kekszformájuk is.

Előmelegített sütőben 15 percig kell sütni a kekszet 180 fokon.

Lehet csokis változatot is készíteni belőle, akkor a fehér csokoládé helyett étcsokoládé és kakaó kell a liszthez. Plusz fehércsoki-darabokat és mandulát lehet belekeverni még, lásd fentiek alapján.

Remélem, hogy nektek is felkerül a kedvenc kekszreceptjeitek közé.

Jó étvágyat hozzá!

Gréta

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ne maradj le cikkeinkről

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás