Csokis muffin zöldbanánliszttel Gretas Kitchen módra
Nagyon szeretem a csokis süteményeket. Az ünnepek közeledtével többet sütök, mint általában és többet is nassolok finomságokat. Nagyon örültem a Naja Forest új Superfood lisztjeinek, mert így kicsit egészségesebbé tehetem a sütijeimet. A csokis muffint zöldbanánlisztből készítettem. A recept alapjában a Gretas Kitchen csokis brownie receptje, így nem csak muffinformában lehet elkészíteni. Én szeretem a muffinok formáját, mert így elegánsabban lehet őket tálalni és díszíteni, például jelen esetben dióval.
Hozzávalók
étcsokoládé: 200 g,
kakaó: 2–3 evőkanál,
vaj: 175 g,
tojás: 3 egész.
Cukor vagy cukorhelyettesítő vagy a kettő mixelve. pl. Eritritol 100 g (kevesebbet is lehet tenni bele vagy többet is ízlés szerint). A csokoládé önmagában is édes, így én nem szoktam sok extra cukrot tenni bele.
Naja Forest Superfood zöldbanánliszt: 70 g,
sütőpor: 2 késhegynyi,
vaníliás cukor: 2 csomag,
dió a szóráshoz.
Így készítsük el!
A száraz anyagokat összekeverem (zöldbanán liszt, só, sütőpor). Majd a tojást és a cukrot is összekeverem. A vajat, a csokoládét és a kakaót összeolvasztjuk a gőz felett. Az olvasztott dolgokat hozzákeverjük a tojásos, cukros alaphoz.
Végül a száraz és a csokis részeket is összekeverjük.
A masszát a muffinformába öntjük, megszórjuk tört diódarabokkal és előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük kb. 180 fokon. Egyet mindig kivehetünk megnézni, hogy valóban jól megsült-e a süti.
Jó étvágyat hozzá!
Gretas Kitchen
Cikkajánló:
Készüljünk a karácsonyi sütés-főzésre a NaJa Forest innovatív Superfood lisztekkel
Téli immunerősítés, vitaminok és tippek
Ismét csodás a Navona Fashion idei őszi-téli kollekciója
Tudjunk meg többet a CBD olajról!
Kézápolási tippek kézkrém körképpel!
Tudj meg többet a hiperpigmentációról!
Bőrszépítés felsőfokon: Fiatalosabb megjelenés a Nu Skin 180° öregedésgátló termékcsaládjával
Vélemény, hozzászólás?