Rizskoch Gretas Kitchen módra
Szeretem a rizskochot, mert nagyon jól passzol egy könnyű leveshez második fogásként, desszertként. Kislánykoromban sokat csináltuk otthon, így bekerült az én kedvenc receptjeim közé is. Próbáltam mostanában kölesből is készíteni, mert úgy talán kicsit egészségesebb. Amennyiben kölesből készítjük, akkor egy pohár köleshez 3 pohár tej kell.
Hozzávalók
rizs (2 pohár pl. 2 dl)
tej (1 pohár rizshez 2 pohár tejet adok), összesen kb. 4 pohár tej kell hozzá
vaníliás cukor, 5–6 db tasak (én külön cukrot vagy más édesítőt nem használok bele); (Amennyiben valaki édesebben szereti, mehet több bele. A lekvár édes lesz hozzá, így magának a rizskochnak nem kell annyira édesnek lennie.)
tojás, 3 db
citrom reszelt héja
Így készítsük el!
Először készítünk egy tejberizst. A rizst megmosom és szűrőn hagyom kicsit lecsorogni, majd vajon elkezdem kicsit párolni, mielőtt felöntöm tejjel. Hozzáadom a vaníliás cukrot ízlés szerinti mennyiségben. Amikor elkészült a tejberizs, hagyom picit hűlni, majd belereszelek ízlés szerinti mennyiségű citromhéjat. A 3 tojás sárgáját belekeverem a tejberizsbe. Ilyenkor ha kicsit sűrűnek tűnik a tejberizs, akkor még egy kis tejjel lazítom.
A fehérjét külön felverem és finoman belekeverem a tejberizses masszába.
Egy kivajazott és kicsit liszttel megszórt jénai tálba öntöm a kész egyveleget és mehet is a sütőbe. Én előmelegített sütőbe teszem kb. 220 fokon, 30–40 percet sütöm. Először kis ideig rajta hagyom a tál tetejét, kb. egy 15 percre, majd tető nélkül aranybarnára sütöm a rizskoch tetejét.
Villával szoktam tesztelni, hogy jó-e az állaga. Ha a villát úgy tudom kihúzni a rizskochból, hogy nem ragadt rá, akkor van készen.
Lekvárral tálalom (szilva, barack és bármilyen más gyümölcs, amit szeretünk).
Jó étvágyat hozzá!
Molnár Gréta – Gretas Kitchen
Cikkajánló:
Figyeljünk tavasszal is a fényvédelemre!
Tavaszi szépítőújdonság csokor tőlünk nektek!
Tegyük szebbé az otthon töltött időnket!
Tavaszi feltöltődés kívül belül a Galvanic Body Trioval és a Nu Skin Tegreen kapszulával
Vélemény, hozzászólás?